Behind The Look On Lady Gaga's Chromatica Album Cover

Inhoudsopgave:

Behind The Look On Lady Gaga's Chromatica Album Cover
Behind The Look On Lady Gaga's Chromatica Album Cover
Anonim

Terwijl Lady Gaga-fans misschien voor onbepaalde tijd moeten wachten tot het hele album uitkomt, kregen ze wel een kijkje op de albumhoes voor Chromatica, die de zangeres op 5 april via sociale media uitbracht.

Van het zachtere beeld van Joanne, in een zachtroze pak en breedgerande hoed, en met een akoestische gitaar, en de meer natuurlijke uitstraling van A Star Is Born, is Lady Gaga terug naar de volledige Mother Monster-modus op de Chromatica-cover. Modedirecteur en frequente Gaga-medewerker Nicola Formichetti (ook bekend als de artistiek directeur van Diesel) en stylist Marta del Rio zijn verantwoordelijk voor de algehele look van de shoot in donkere goth-tinten van paars, zwart en fuchsia roze, met een excentrieke steampunk-esthetiek.

Met felroze haar en vastgemaakt door haar eigen metalen logo tegen een industrieel ogende achtergrond, blijft de look in overeenstemming met de futuristische en dystopische wereld die is gecreëerd voor de Stupid Love-video.

De Chromatica Cover Art is gemaakt door drie verschillende ontwerpers

Lady Gaga's spectaculaire schoenen waren een van de eerste dingen die de aandacht van fans op sociale media trok. Een platformlaars is aan de dij vastgebonden met leren riemen en eindigt in een lange, gebogen en puntige hoorn van een soort. De andere is van metaal, met een vlijmscherp mes als hiel. Evenzo eindigen haar vingers in een asymmetrische set metalen klauwen.

Spaanse leerontwerper Cecilio Castrillo Martinez creëerde de gepantserde stukken, zoals het beenstuk, het lijfje en het uitgebreide armstuk. De exclusieve ontwerpen van Martinez omvatten zeer gedetailleerde fantasiekostuums, hoofddeksels en meer, en hij is uitgerust met Madonna, Nicki Minaj en Beyonce. Hij is fulltime kunstenaar en woont in de buurt van Madrid. Martinez maakte ook het witte gehoornde masker dat Gaga droeg tijdens de Born This Way-tour in 2012. Het is niet verrassend dat hij zegt dat hij is beïnvloed door horror- en sciencefictionfilms zoals de Alien-franchise.

"Ik denk dat deze look mijn meesterwerk is", vertelde hij aan Vogue magazine. “Het kostte vijf maanden werk om de volledige kogelvrije vesten te maken en drie maanden om de schoen met meshak en het beenstuk te maken. Elk stuk is handgemaakt van echt leer, verfraaid met handgesneden metalen stukken.”

Gasoline Glamour is een andere favoriet van Gaga, en de gerenommeerde sieraden- en ambachtelijke schoenenmaker maakte de gehoornde laars, die is versierd met strass-steentjes - en het merk wil ook dat fans weten dat de hoorn niet echt is. Kim Kardashian en Katy Perry staan ook bekend als fans van handgemaakte sieraden van Gasoline Glamour, onder leiding van Shannon Coffield en met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Het ontwerp is niet speciaal gemaakt voor de fotoshoot van het album, maar Coffield vertelde Vogue magazine dat ze Lady Gaga een constante bron van inspiratie vindt.

Gary Fay, een Australische kunstenaar die gespecialiseerd is in op bestelling gemaakte stukken, creëerde de gelede klauwen. "De afgelopen 15 maanden ben ik bezig geweest met het 3D-ontwerpen en printen van gelede vingers en mechanische lichaamsapparaten die werken met natuurlijke beweging", zei hij in een interview met Vogue magazine. Hij zegt dat het stylist Del Rio was die hem benaderde over de shoot. Het Gaga-team nam twee van zijn ontwerpen, de zilveren ultrascherpe klauwset die ze draagt in de covershoot, en nog een extra lange roze klauwset die de zangeres gebruikt in een aparte fotoshoot voor de release van "Stupid Love".

De Chromatica-cover is gelekt uit Tsjechië

Volgens StereoGum.com was er enige verwarring over wanneer de albumhoes precies moest worden uitgebracht. Jimmy Fallon checkte op 1 april vanuit huis bij Gaga in. In de video, die op YouTube is geplaatst, lijkt hij te laten doorschemeren dat ze de aankondiging zou doen in zijn show, in een optreden dat gepland staat voor 6 april. Ze lijkt echter overrompeld te zijn door het idee en het resulteert in een ongemakkelijke uitwisseling.

De afbeelding was eerder gelekt via een online muziekwinkel met het hoofdkantoor in Tsjechoslowakije. Gaga ging vervolgens door en bracht het op 5 april zelf uit via sociale media.

GERELATEERD: 15 foto's van Lady Gaga zonder make-up

Chromatica's release werd vertraagd vanwege COVID-19

Chromatica, het langverwachte volgende album van Lady Gaga, stond gepland voor release op 10 april 2020, maar dat is uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie die wereldwijd heeft toegeslagen. Ze maakte de aankondiging op sociale media op 24 maart.

Gaga dropt sinds februari hints over de nieuwe albums, toen ze Stupid Love uitbracht, de eerste single. Aan het einde van de video verscheen het woord Chromatica, gestileerd als een logo. Slimme fans wisten het meteen - dat zou de titel van het album zijn.

Lady Gaga's residentie in Las Vegas, die ze sinds december 2018 heeft, werd stopgezet van 30 april tot 11 mei. Op 24 maart was de boodschap van Gaga nog steeds optimistisch over andere concertdata in mei en een zomertour. Tickets voor tourdata die op 24 juli beginnen in het Stade de France in St Denis, Frankrijk, zijn nog steeds te koop.

Chromatica wordt het zesde studioalbum van Lady Gaga.

Aanbevolen: