Hier is waarom Potterheads dol zijn op Rita Skeeter

Hier is waarom Potterheads dol zijn op Rita Skeeter
Hier is waarom Potterheads dol zijn op Rita Skeeter
Anonim

Als je een fan bent van de Harry Potter-serie, is het waarschijnlijk een goed idee dat Harry Potter de hoofdpersoon is en Lord Voldemort de schurk. Er zijn echter heksen en tovenaars in de fantastische wereld die niet zo aardig zijn en hun eigen trucjes in petto hebben. Een van deze kwaadaardige heksen is niemand minder dan de krabbelschrijver, Rita Skeeter. Skeeter maakt haar debuut in Harry Potter and the Goblet of Fire tijdens het Tri-Wizard Tournament en belast Harry en anderen op nogal irritante manieren. Ze is een zelfverklaarde journaliste, die op een zeer bevooroordeelde manier schrijft en de neiging heeft om het slechtste in haar onderwerpen naar boven te halen, in plaats van het beste erin.

Vanaf het begin is het duidelijk dat waar Skeeter naar op zoek is, niet de waarheid is … het is eerder alles dat een meeslepend en opwindend verhaal zou maken. Ze gebruikt een snelle aanhalingstekens, een pen die een eigen wil lijkt te hebben, want hij schrijft zonder dat ze hem hoeft vast te houden, en zoemt razendsnel over het papier. Tijdens het eerste interview tussen Rita Skeeter en Harry schrijft Skeeter dat Harry's "ogen glinsteren van de geesten uit zijn verleden." Tijdens het interview wordt duidelijk dat ze Harry probeert voor te stellen als een trieste, meelijwekkende wees, wat wel het laatste is wat Harry wil. Hij roept haar op omdat ze dingen heeft verzonnen die hij nooit heeft gezegd, maar ze schudt hem van zich af en blijft leugens over hem schrijven. Hermelien is woedend over Skeeters flagrante leugens en het vermogen om lezers ervan te overtuigen dat Harry slecht is en doet er alles aan om haar op heterdaad te betrappen en haar macht af te nemen.

Afbeelding
Afbeelding

Later in de serie schreeuwt Hermelien naar Skeeter omdat hij Hagrid als een halfreus heeft uitgelaten en vreselijke dingen over hem heeft geschreven. Ze laat hem klinken alsof hij een gevaarlijke eikel is, terwijl hij in werkelijkheid zachtaardig en aardig is en geen vlieg kwaad zou doen. Wanneer Hermelien tegen Skeeter schreeuwt, reageert de verslaggever op haar door een heftig artikel te schrijven waarin staat dat Hermelien met twee verschillende jonge mannen speelt… Harry en Viktor Krum. Dit resulteert erin dat Hermelien haatmail ontvangt en wordt verbannen door haar leeftijdsgenoten. Op dit moment is het duidelijk dat Harry, Hermelien en Ron tegen deze zogenaamde 'reporter' zijn. Ze is gemeen en stiekem en krijgt haar primeurs, zoals Hermelien later ontdekt, door in een kever te veranderen en op vensterbanken te gaan zitten om af te luisteren.

Skeeter doet er alles aan om Harry af te schilderen als een slachtoffer met een verschrikkelijk verleden, en wanneer Harry eindelijk voet aan de grond krijgt, schrijft ze een nogal smerig stuk waarin ze beweert dat Harry gevaarlijk, onevenwichtig en een bedreiging voor anderen is. Ze maakt implicaties dat hij liegt over zijn litteken pijn om aandacht te krijgen. Volgens Draco Malfidus maakte Harry's "ook vrienden met weerwolven en reuzen. We denken dat hij alles zou doen voor een beetje macht." (31.48) Skeeter is het met hem eens en blijft Harry belasteren in haar artikelen. Hermelien heeft er genoeg van en is vastbesloten een einde te maken aan haar vreselijke manieren. Aan het einde van Harry Potter en de Vuurbeker ontdekt Hermelien dat ze een Animagus is, iemand die naar eigen keuze de vorm van een dier kan aannemen. Individuen die deze vaardigheid bezitten, worden verondersteld zich te registreren bij het Ministerie van Toverkunst, maar Hermelien ontdekt dat ze dat niet heeft gedaan.

Afbeelding
Afbeelding

Skeeter verandert in een kever en omdat ze klein is en gemakkelijk genegeerd kan worden, kan ze de gesprekken van andere mensen bespioneren en vreselijke dingen over hen publiceren. Zo ontdekte ze de intieme details van Hermeliens relatie met Viktor Krum en ontdekte ze de details van Harry's litteken dat hem pijn deed tijdens de Waarzeggerijles. Hermelien heeft er genoeg van en is toch bereid om een deal te sluiten met Skeeter. In ruil voor zijn stilzwijgen over het feit dat hij een niet-geregistreerde Animagus is, moet Skeeter beloven een jaar lang geen leugens over iemand te publiceren. Hermelien zou liegen om "te kijken of ze de gewoonte om vreselijke leugens over mensen te schrijven niet kan doorbreken." (37.107) Ook al belooft ze zich te gedragen, het ligt niet in haar aard om stil te blijven. Skeeter gedijt bij het verzinnen van geruchten en leugens over anderen en deze te publiceren zodat de wereld ze kan zien. Dus hoewel Skeeter de Cruciatious Curse niet op haar vijanden mag gebruiken, is ze nog steeds in staat om grote pijn en lijden te veroorzaken bij haar slachtoffers. Haar leugens zijn gemeen en haar bedoelingen zijn wreed. Ze wil met haar publicaties anderen kwaad doen en het maakt haar niet uit of ze anderen van streek maakt, zolang ze maar een warm verhaal en een positieve reactie van haar lezers krijgt. Ze is schurkachtig hoewel ze anderen niet fysiek schaadt. Haar woorden zijn zo puntig als een mes en doorboren de huid van alles wat ze door haar verslaggeving vernedert. Ze is misschien niet Heer Voldemort, maar ze is net zo harteloos… en dat maakt haar net zo afschuwelijk als hij.

Aanbevolen: