10 dingen die we hebben geleerd over de beroemde vleesjurk van Lady Gaga

Inhoudsopgave:

10 dingen die we hebben geleerd over de beroemde vleesjurk van Lady Gaga
10 dingen die we hebben geleerd over de beroemde vleesjurk van Lady Gaga
Anonim

Als een ster een jurk van vlees zou dragen naar een publiek evenement, zou dat zeker zijn Lady Gaga De zangeres staat bekend om haar grenzen verleggen en onverwachte dingen doen, of het nu gaat om method acting voor House Of Gucci of als het gaat om haar kledingkeuzes. We waren allemaal geschokt en verbaasd toen Lady Gaga in 2010 een vleesjurk droeg tijdens de MTV Video Music Awards. In het begin konden we alleen maar staren… en nog eens staren.

Er zit natuurlijk veel meer in het verhaal dan Lady Gaga alleen maar denkt dat het veel hoofden zou doen draaien als ze een jurk zou dragen die letterlijk van rauw vlees was gemaakt. De zangeres is altijd een stap voor en ze had redenen om het te dragen. We zouden graag meer willen weten over dit inmiddels iconische stuk mode. Blijf lezen om 10 dingen te ontdekken die we hebben geleerd over de beruchte vleesjurk van Lady Gaga.

10 De vleesjurk had een korset

Fans hebben gemengde gevoelens over Lady Gaga's outfits, maar één ding is zeker, ze maakt altijd een grote indruk.

In een interview met de Britse Vogue legde Lady Gaga de geschiedenis van de vleesjurk uit en het klinkt veel praktischer dan fans misschien hadden gedacht. Lady Gaga zei dat de vleesjurk een korset had. Lady Gaga zei: "Er zit een korset onder, maar het korset was aan het vlees genaaid, dus dit is eigenlijk een kledingstuk."

9 Lady Gaga kreeg het idee van haar make-upartiest

Van alle vragen die we hebben over de iconische vleesjurk, is een grote vraag hoe Lady Gaga dit in de eerste plaats besloot te doen.

Lady Gaga zei in een interview met de Britse Vogue dat haar visagist Val Garland haar op het idee bracht voor de vleesjurk. De zangeres zei: "ze deelde een verhaal met mij waarin ze met worstjes naar een feest was gegaan en ik vond dit best grappig en ik zei: 'Nou, dat is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat iedereen je met rust laat op een feestje.'"

8 Lady Gaga poseerde een keer in een vleesbikini

Hoewel veel mensen er nooit aan zouden denken om een jurk van vlees te dragen, blijkt dat Lady Gaga in het verleden wel iets soortgelijks heeft gedragen.

Terwijl iedereen zich de vleesjurk herinnert omdat deze zo opviel, droeg Lady Gaga volgens The Huffington Post een beef bikini voor de Japanse Vogue.

7 Lady Gaga's ontwerper Franc Fernandez zei dat het "zoet" rook

Mensen vragen zich af of de jurk vies of verrot rook, want dat is natuurlijk wat er gebeurt als rauw vlees te lang wordt weggelaten.

Lady Gaga's ontwerper, Franc Fernandez, beantwoordde vragen over de vleesjurk. Volgens MTV.com zei hij: "Gaga zei dat het lekker rook. Het rook zoet. Het had al meer dan vijf uur niet buiten gestaan. En het is geen zwaar grof vlees."

6 Lady Gaga maakte een politiek statement

Hoewel sommige outfits van Lady Gaga misschien geen politieke uitspraken zijn, is het logisch dat de vleesjurk dat wel was.

Lady Gaga vertelde Ellen DeGeneres dat de jurk een protest was tegen het militaire beleid "niet vragen, niet vertellen". De zangeres zei: "Het is zeker geen gebrek aan respect voor iemand die veganist of vegetarisch is. Zoals je weet, ben ik de meest oordeelloze mens op aarde, "volgens Billboard.com.

5 De jurk is gemaakt van Flank Steak

Als de meeste mensen aan zijsteak denken, denken ze meteen aan taco's of een lekkere zomerse ma altijd met gegrilde groenten en aardappelen erbij. Maar het blijkt dat dit stuk vlees zeker kan worden gebruikt om een jurk te maken.

Volgens Dazed Digital is zijsteak het vlees dat werd gebruikt.

4 Billie Eilish was misschien geen fan

Toen ze werd geïnterviewd over The Grammy's, zei Billie Eilish dat ze naar de awardshow keek toen ze jonger was en dat ze altijd naar de jurken keek die iedereen droeg.

Billie Eilish zei "yikes" toen haar broer vroeg of Lady Gaga's vleesjurk iets was dat ze droeg naar de Grammy's, wat suggereert dat ze niet van de jurk hield. Volgens Page Six begon Billie op 12-jarige leeftijd veganistisch te eten.

3 Lady Gaga hield ervan om het te dragen

Hoe was het voor Lady Gaga om deze jurk daadwerkelijk te dragen?

In een interview met de Britse Vogue zei Lady Gaga: "Het was opwindend om te dragen." Het klinkt alsof het een positieve ervaring was, want ze wilde een statement maken en dat is precies wat ze heeft kunnen bereiken.

2 Cher was een grote fan

Hoe reageerden sommige beroemdheden op de iconische vleesjurk van Lady Gaga?

Cher twitterde: "moderne kunst roept discussie, introspectie en conflict op! Iedereen heeft het erover! BINGO!" Dit moet veel voor Lady Gaga hebben betekend, aangezien Cher beroemd is om haar eigen iconische outfits en plaats in de popmuziekindustrie.

1 De jurk staat in de Rock And Roll Hall Of Fame

Volgens Metro.co.uk staat de vleesjurk nu in de Rock and Roll Hall Of Fame.

De directeur collecties, Jun Francisco, zei dat er veel aandacht is besteed aan het bewaren van de jurk: "Ze kwamen overeen om het naar ons te sturen, maar op dat moment was het nog rauw vlees. Dus we moesten erachter komen - we gingen heen en weer met ideeën - en we besloten het te bewaren als een beef jerky. Dus het is taxidermie."

Aanbevolen: