Madonna krijgt gemengde reacties op haar nieuwste Malcolm X Instagram-bericht

Madonna krijgt gemengde reacties op haar nieuwste Malcolm X Instagram-bericht
Madonna krijgt gemengde reacties op haar nieuwste Malcolm X Instagram-bericht
Anonim

Madonna's recente bericht op haar Instagram-account werd met gemengde reacties ontvangen. Ze plaatste in 1962 een toespraak van 2 minuten van Malcolm X, waarin hij sprak over rassenscheiding in de Verenigde Staten.

Ze citeerde een paar regels uit de toespraak, zoals "Vertel ze hoe je je voelt… en laat hem weten dat als hij niet klaar is om zijn huis op te ruimen, hij geen huis zou moeten hebben. vuur en afbranden." Malcolm X had het over de onderdrukking en uitbuiting van zwarte gemeenschappen in Amerika, die tegenwoordig deel uitmaken van de wortels van rassenrelaties.

Malcolm X had het over het omgaan met systematisch racisme omdat hij geloofde dat dit de grondoorzaak was van raciale verdeeldheid in Amerika en de grondoorzaak van verdeeldheid binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap. De toespraak was een oproep om zich te verenigen tegen divisionistische wetten, retoriek en cultuur.

Madonna's Instagram-account staat vol met berichten die haar volgers informeren en informeren over de BLM-beweging en de geschiedenis van burgerrechten en rassenrelaties in Amerika. Ze kreeg echter gemengde reacties op haar bericht op Malcolm X.

Sommige opmerkingen luiden: "Madonna politieke marionet, brandstof voor de race-oorlogskaart", en "Democraten zijn je vijand. Stem op Trump 2020." Er waren ook opmerkingen die haar ervan beschuldigden verkeerd geïnformeerd en verdeeldheid te zaaien.

Madonna
Madonna

Ze ontving echter ook veel positieve reacties die haar bedankten voor het gebruik van haar beroemdheid en platform om mensen te onderwijzen en te informeren. Een opmerking luidde: "Ik vind het geweldig dat je de wereld informeert over sociale kwesties. Er zijn miljoenen mensen die 60 jaar geleden in de Verenigde Staten misschien niet wisten van legale segregatie."

Madonna is actief geweest in het gebruik van haar sociale-mediaplatforms om het werk van vroegere burgerrechtenleiders zoals Malcolm X onder de aandacht te brengen, evenals om politiegeweld en de huidige regering aan de kaak te stellen, en haar kijkers voor te lichten over de effecten van racisme op kinderen.

Ze plaatste ook de videoclip van haar single 'Like A Prayer' uit 1989, die 30 jaar geleden controverse veroorzaakte omdat ze politiegeweld uitbeeldde. Nadat de video was uitgebracht, verloor Madonna haar lucratieve contract met Pepsi. Madonna verklaarde: "We hebben allemaal nog zo'n lange weg te gaan, maar deze langverwachte revolutie die nu in Amerika plaatsvindt, is zo geweldig om niet alleen getuige te zijn van de verandering, maar ook om al deze geweldige jonge leiders te zien opkomen."

Aanbevolen: