Madonna Hashtags WAP tijdens een tirade over vrouwen die hun seksualiteit uiten

Inhoudsopgave:

Madonna Hashtags WAP tijdens een tirade over vrouwen die hun seksualiteit uiten
Madonna Hashtags WAP tijdens een tirade over vrouwen die hun seksualiteit uiten
Anonim

Madonna plaatste een video van haarzelf en haar collega terwijl ze haar eerdere bijdragen met betrekking tot dit onderwerp bespraken. Afgezien van het gesprek zelf, maakte Madonna ook een zeer interessante zet door WAP te hashtaggen in het commentaargedeelte, en gaf Cardi B in stilte een knipoog voor haar zeer controversiële, seksueel uitbuitende nieuwe album.

De video onthult Madonna die citaten leest die ze zelf schreef in haar iconische boek 'Sex'. Ze legt de nadruk op de formulering en vraagt zich af hoe iemand dit ooit als controversieel had kunnen voelen. In combinatie met haar bijschrift, is het duidelijk dat Madonna opnieuw gendergelijkheid stimuleert door te eisen dat vrouwen zichzelf en hun seksualiteit vrijelijk kunnen uiten zonder hun berichten te moeten bufferen om een patriarchale samenleving te sussen.

In één snelle beweging zette Madonna haar revolutionaire rol in, verklaarde dat ze de maker van het gesprek was, en gaf toen schijnbaar de fakkel door aan Cardi B om de missie voort te zetten.

Een duidelijk beeld van hoe de dingen niet zijn veranderd

Het was 1992 toen Madonna voor het eerst het boek 'Sex' uitbracht en de boel flink opschudde voor haar critici. Destijds werd het zeer afgekeurd voor een vrouw om haar seksualiteit te gebruiken om beroemd te worden en alleen al het feit dat ze dapper genoeg was om dit gesprek op het podium te brengen, haar albums, en nu was haar boek genoeg om haar een van de meest controversiële figuren in de samenleving op dat moment.

In deze video put Madonna uit de parallellen van de wereld waarin we vandaag leven. Met de release van Cardi B's WAP-album in de afgelopen weken, zijn de krantenkoppen gedomineerd door en zijn de critici verdeeld over twee zeer verschillende kanten van dit onderwerp. Veel fans van Cardi B stromen massaal naar de sociale media om haar album te prijzen, terwijl haar critici het moment hebben gegrepen en haar uitbuitende inhoud snel hebben bekritiseerd.

Cardi B's WAP ontmoet Madonna's originele berichten

Deze twee dames hebben hetzelfde onderwerp van seksuele expressie benaderd via hun muziek, op heel verschillende momenten in de geschiedenis. Of het nu Madonna's seksueel expliciete concert- en muziekinhoud van de jaren 90 was of Cardi B's vulgaire teksten en muzikale uitingen in het jaar 2020, het onderwerp blijft hetzelfde.

Het lijkt veel meer kritiek te krijgen wanneer een vrouwelijke artiest seksuele vrijheid uitdrukt in zijn creatieve inhoud, dan wanneer een mannelijke artiest hetzelfde doet.

Aanbevolen: