William Sadler heeft er alles aan gedaan om de dood te spelen in de 'Bill And Ted'-franchise

Inhoudsopgave:

William Sadler heeft er alles aan gedaan om de dood te spelen in de 'Bill And Ted'-franchise
William Sadler heeft er alles aan gedaan om de dood te spelen in de 'Bill And Ted'-franchise
Anonim

Fans waren geschokt toen werd aangekondigd dat Bill & Ted opnieuw een reis door de tijd zou maken voor de derde film in de franchise, Bill & Ted Face The Music. Hoewel de film uit 2020 misschien niet de beste in de trilogie is, herinnerde het fans eraan hoe belangrijk de titulaire personages zijn voor de popcultuur. De franchise bevat ook enkele van de meest iconische momenten in de carrière van Keanu Reeves. En dat zegt veel, aangezien hij zoveel geweldige films heeft gemaakt. Maar hij en Alex Winter zijn niet de enige geweldige dingen in de saga over twee Californische metalheads die verstrikt raken in buitensporige en kosmische avonturen.

William Sadler's Death is gemakkelijk een van de hoogtepunten van de franchise. Hoewel hij niet in de eerste film zat, Bill &Ted's Excellent Adventure, stal hij de show in Bill &Ted's Bogus Journey uit 1991 en zelfs in zijn kleinere rol in Bill & Ted Face The Music. Willliam portretteerde de doorgaans angstaanjagende figuur met een ongelooflijk competitief karakter en een nog kwetsbaarder ego. Dit was natuurlijk een geweldige tegenvaller voor Bill en Ted. William pikte dit meteen op na het lezen van het script. Dus deed hij er alles aan om de rol veilig te stellen…

6 Bill & Ted gaven William Sadler de kans om zijn carrière te veranderen

William Sadler's leven veranderde toen hij deelnam aan het vervolg op Bill &Ted's Excellent Adventure. Daarvoor had hij moeite om zijn stempel te drukken op de film- en televisie-industrie. Hij had een 11-jarige carrière in het theater voordat hij kleine rollen boekte in Roseanne, St. Elsewhere en Murphy Brown. Rollen in Private Eye en in Die Hard 2 leken hem te verheffen, maar het leek in niets op wat het spelen van de zeer gevoelige en onzekere Magere Hein voor zijn carrière deed.

"Toen ik in Los Angeles aankwam, wierpen [casting directors] een blik op me en zeiden: 'schurk'. 'Je bent gespannen, slecht, koelbloedig… de man die je zou kunnen vermoorden en dan gaan zitten op je borst en eet een boterham terwijl je doodbloedt.' Het waren allemaal verachtelijke mensen, "zei William Sadler in een interview met Vulture over gecast worden in Bill & Ted's Bogus Journey. "Maar ik was net aan het inbreken, dus ik zou mijn neus niet opdraaien voor schurkenrollen. En om eerlijk te zijn, ze zijn geweldig. Als je niet de held kunt zijn, is het geweldig om de schurk te zijn. Dus Ik werd keer op keer in zo'n rol gecast en ik begon me af te vragen: 'Zal ik ooit de kans krijgen om deze komische kant van mezelf te gebruiken?' Toen kwamen Bill & Ted langs, en ik dacht: Nou, hier gaan we. Laten we dit een kans geven."

5 William Sadler wilde ECHT de dood spelen

In zijn interview met Vulture gaf William toe dat hij onvermurwbaar was over het boeken van de rol in Bill &Ted's Bogus Journey. Hij had de eerste film gezien en vond hem geweldig, maar hij dacht dat het spelen van Magere Hein echt de moeite waard zou zijn als acteur en voor zijn carrière.

"The Reaper was een kans om deze prachtige overgang te maken, omdat de Reaper zelf begint als deze enge figuur. Hij is de Dood, het meest angstaanjagende beeld dat je je kunt voorstellen. En dan, bijna onmiddellijk, als hij de spelletjes met Bill en Ted, begint hij te ontrafelen. En tijdens het ontrafelen wordt hij menselijker en sympathieker. Ik vond dat best geweldig, dus ik ging ervoor, "legde William uit.

4 William Sadler vervalst zijn leeftijd om de rol te krijgen

Na zijn eerste auditie, waar hij het inmiddels iconische Tsjechische accent introduceerde, hoorde hij wekenlang niets meer van de krachten. William vertelde Vulture dat hij dacht dat dit kwam omdat ze auditie deden voor oudere acteurs. Dankzij The Seventh Seal en vele literaire incarnaties werd het personage van de Dood immers altijd gezien als een oude man. En William was toen ongeveer 40 jaar. Dus besloot hij hulp in te roepen toen hij eindelijk zijn callback-auditie kreeg.

"Ik belde de make-upman van Die Hard 2, Scott Eddo, en vertelde hem mijn probleem. Hij zei: 'Kom naar mijn appartement.' Dus om zeven uur 's ochtends verscheen ik in zijn appartement en hij deed deze ouderdomsmake-up. Hij liet me eruitzien als een geloofwaardige 80-jarige man. Ik stapte in mijn auto, reed naar Orion Pictures en deed de auditie opnieuw, en dat werkte blijkbaar. Ik was oud genoeg. Wat ironisch is, want de make-up die ze uiteindelijk gebruikten was gewoon een groot wit gezicht en uitgeholde ogen. Leeftijd zou toch niet echt een probleem zijn."

3 De oorsprong van het hilarische accent van de dood

"Ik putte uit mijn theaterachtergrond", zei William Sadler tegen Gier over de oorsprong van het Tsjechische accent van de Dood. "Ik had een toneelstuk gedaan genaamd 'Nieuw Jeruzalem' in het Openbare Theater, een toneelstuk van Len Jenkin, en er was een acteur in genaamd Jan Tříska uit Tsjechoslowakije. De manier waarop hij sprak, alles was als volgt. Ik vond het grappig en gepast, dus ik heb het gestolen."

2 William Sadler mocht improviseren

Naast zijn Tsjechisch accent, dat niet in het script stond, kreeg William Sadler een vergunning om te improviseren in Bill & Ted's Bogus Journey. Hij is verantwoordelijk voor enkele van de grappigste momenten, waaronder "Don't look my butt" en de sigarettenscène.

"We waren op een avond aan het filmen in een ijzerhandel, de reeks waarin we alle stukjes en beetjes kopen om de robot te maken. Toen ik eenmaal in dit personage zat, kon ik hem niet uitschakelen. Ik dacht "Zou het niet geweldig zijn als de Reaper langs iemand liep die rookte en gewoon zei: 'Tot ziens,' en de man raakte in paniek en deed de sigaret uit? Ik vertelde Pete Hewitt, de regisseur. Hij vond het idee leuk, maar ze hadden niemand gecast om de roker te spelen. Dus hij [speelde] de roker. Dat is Pete Hewitt. Hij zei: 'Breng de camera hier', en twee minuten later was het op film. Het ging zo: een echt prachtige samenwerking."

1 De dood heeft geen duiventil William Sadler

Ondanks de overgang van de schurk van de dagspeler naar een komische rol, beweerde William tegen Vulture dat de rol er niet voor zorgde dat hij getypecast werd.

"Ik ging van Bogus Journey naar The Shawshank Redemption en The Green Mile enzovoort. Ik werd niet in een hokje geduwd door Death steeds opnieuw te spelen, wat goed was", zei William. "Carrières zijn vreemd. Ik ben nooit getypeerd als komische acteur. Je hoort acteurs klagen: 'Ze laten me niets serieus spelen' of 'Ze laten me geen romantische rol spelen' of wat dan ook. Ik denk dat je probeert er de vreugde in te vinden wanneer het de rivier afkomt."

Aanbevolen: