Hoe het internet verliefd werd op vreemdere dingen, ster Priah Ferguson

Inhoudsopgave:

Hoe het internet verliefd werd op vreemdere dingen, ster Priah Ferguson
Hoe het internet verliefd werd op vreemdere dingen, ster Priah Ferguson
Anonim

Op 11-jarige leeftijd is bijna iedereen van plan om met volle teugen het zesde leerjaar in te duiken, maar dit was niet het geval voor Priah Ferguson. De nieuw erkende Stranger Things-krachtpatser nam de mantel van Erica Sinclair op zich in seizoen twee, een van haar allereerste rollen. Net als haar co-sterren had Ferguson verschillende kleine rollen in verschillende shows, waaronder Donald Glover's Atlanta en de 2016-webserie Cream X Coffee.

Met verschillende credits op zak was Ferguson de enige Sinclair - afgezien van haar directe tegenhanger Caleb McLaughlin - die niet werd herschikt. Haar eerdere rollen hadden haar in soortgelijke karakteriseringen van jong maar toch brutaal en brutaal. Het was echter Stranger Things dat haar eerste nominatie voor Screen Actors Guild Awards voor uitstekende prestaties door een ensemble in een dramaserie in 2020 in de wacht sleepte.

Waar is Priah Ferguson begonnen?

Afgezien van haar terugkerende rollen in tv- en webseries, werkte Ferguson ook aan verschillende korte films in 2015 en 2016. Deze titels omvatten Ends, Suga Hill en Deus ex Machina, waarvan de laatste ze samenwerkte met geaccrediteerde acteurs zoals Cobra Kai's Terayle Hill aka Trey, en The Resident's Patrick Walker aka Micah Stevens.

Hoewel ze niet ouder was dan 10 toen ze deze rollen op zich nam, heeft Ferguson echt haar stempel gedrukt door haar toekomstige grotere rollen waardig te maken.

Waren er anderen voor de rol van Erica Sinclair?

In tegenstelling tot de oorspronkelijke vijf partijleden, werd de auditietape van Ferguson nooit uitgebracht. Bovendien spraken The Duffer Brothers ook nooit over hun tweede opties voor de rol. Als de casting voor Erica net zo proactief was als die van Caleb McLaughlin of Sadie Sink, is het mogelijk dat de twee naar het einde van de wereld zouden zijn gegaan om het perfecte zusje te vinden.

Het was duidelijk dat ze op jonge leeftijd op zoek waren naar iemand die slim en onderhoudend kon zijn. Ferguson vertelde Today onlangs zelfs dat haar inspiratie voor de jonge Sinclair afkomstig was van haar eigen echte zus, die ze 'zelf een kleine Erica' noemt. Omdat ze een personage moest channelen dat iemand in haar eigen leven weerspiegelde, gaf het haar een geweldige richting om mee te werken.

Van brutaal zusje tot D&D Girlboss

Na Caleb McLaughlin was Ferguson de tweede gekleurde persoon die zich in seizoen drie bij de hoofdcast van Stranger Things voegde. Ze maakte echter haar onvergetelijke debuut en maakte grapjes over haar broer verkleed als Ghostbuster in seizoen twee, en noemde hem een nerd. Het is ook in diezelfde scène uit 'Trick or Treat, Freak' dat haar slogan 'Just the facts' ook werd geboren.

Hierna nam ze de leiding in Scoops Troop met Maya Hawke, Joe Keery en Gaten Matarazzo in seizoen drie. Ze toonde haar eigen nerd-achtige gedrag met haar kennis van verschillende onderwerpen, van politiek tot kapitalisme, en zelfs Dungeons and Dragons in het onlangs uitgebrachte seizoen vier.

Haar officiële titel als reguliere serie zou de overgang voor Eduardo Franco gemakkelijker hebben gemaakt toen hij de schoorsteenmantel van Argyle op zich nam en de derde gekleurde persoon van de show in de hoofdcast werd.

Hoe is Erica Sinclair zo populair geworden?

Haar ware stempel drukken in seizoen drie betekende veel meer schermtijd voor Ferguson. Ze maakte opnieuw haar seizoensdebuut en beledigde haar broer in het Starcourt-winkelcentrum in de eerste aflevering, ze was meme'd voordat fans aflevering twee konden beginnen. Na een reeks heen en weer beledigingen van de broers en zussen Sinclair, zegeviert Erica en stelt ze vast wat haar seizoen van successen zou zijn.

Met verschillende oneliners gedurende het seizoen, was het gemakkelijk in te zien waarom fans dol waren op de 'my way or the highway' doorzetter. Ze stond tegenover Russen in de pseudo-frontlinies en kreeg de eerste hand ervaring van Gaten Matarazzo's Dustin Henderson die "Never Ending Story" zong met zijn langeafstandsvriendin Suzie Bingham, gespeeld door Gabriella Pizzolo.

De eeuwigheid van seizoen drie tot seizoen vier liet echt zien waarom je Amerika niet kunt spellen zonder Erica.

Wat volgt er voor Priah Ferguson?

Net als de meeste van haar co-sterren, is Stranger Things de onbetwiste doorbraak in haar carrière. Dit heeft haar vooruit geholpen sinds het moment dat ze meer dan vijf jaar geleden op het toneel verscheen. Terwijl Erica-fans overal wachten op haar triomfantelijke terugkeer, zijn er nog meer plaatsen om de ongelooflijke vaardigheden van de actrice te zien.

Ferguson zal niet alleen blijven schitteren in wat naar verluidt het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is, maar zal ook de hoofdrol spelen in Jeff Wadlow's Netflix-film The Curse of Bridge Hollow naast Marlon Wayans, die naar verluidt zal worden uitgebracht dit jaar.

Ze is ook van plan om haar stem uit te proberen in de aankomende animatieserie My Dad the Bounty Hunter, die in 2023 wordt uitgebracht. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat Priah opnieuw in een meme wordt opgenomen.

Aanbevolen: