Bruce Willis' stuntdubbel wist dat er iets mis was met de acteur

Inhoudsopgave:

Bruce Willis' stuntdubbel wist dat er iets mis was met de acteur
Bruce Willis' stuntdubbel wist dat er iets mis was met de acteur
Anonim

In de afgelopen weken hebben fans en andere belanghebbenden in de filmindustrie het nieuws begrepen dat Hollywood-favoriet Bruce Willis zijn acteercarrière zal beëindigen.

Dit komt in de nasleep van zijn onthulling dat hij onlangs werd gediagnosticeerd met afasie, wat wordt beschreven als een aandoening die de linkerkant van de hersenen aantast, die van invloed is op iemands vermogen om te spreken, schrijven en taal te begrijpen.

De 67-jarige is al heel lang een meester in zijn vak en zit al zo'n vier decennia in de branche. Ondanks zijn recente worstelingen op de set, is Willis vastbesloten om door te gaan, in die mate dat hij om een oortje vroeg zodat hij hulp zou krijgen bij het onthouden van zijn regels op de set van zijn film uit 2021, American Siege.

Hoewel de meeste mensen niets wisten van Willis' toestand totdat het officieel openbaar werd gemaakt, zegt zijn oude stuntdubbel en goede vriend dat hij maanden geleden wist dat er iets mis was.

Stuart F. Wilson is een ervaren stuntcoördinator, acteur en producer die het grootste deel van de afgelopen twee decennia met de Die Hard-ster heeft gewerkt.

Rumer Willis was de eerste die de afasiediagnose van haar vader onthulde

In het afgelopen jaar zijn er veel incidenten geweest waarbij Bruce Willis betrokken was die veel verwarring en zelfs kritiek veroorzaakten voor de manier waarop hij zich gedroeg. In een aantal interviews kwam de acteur onbeleefd en soms onsamenhangend over.

In het licht van zijn diagnose beginnen fans een beetje anders naar zulke momenten te kijken. Het nieuws over Willis' worsteling met afasie werd voor het eerst openbaar gemaakt door zijn dochter, Rumer, met een oprechte post op haar Instagram-pagina.

'Aan de geweldige supporters van Bruce, als familie wilden we delen dat onze geliefde Bruce een aantal gezondheidsproblemen heeft gehad en onlangs is gediagnosticeerd met afasie, wat een impact heeft op zijn cognitieve vaardigheden, ' schreef Rumer.

'Als gevolg hiervan en met veel aandacht stapt Bruce weg van de carrière die zoveel voor hem heeft betekend.' De post werd ondertekend door Rumer zelf, maar ook door de vrouw van de acteur Emma Heming, zijn ex-vrouw Demi Moore en zijn andere kinderen Scout, Tallulah Mabel en Evelyn.

Hoe ontdekte Stuart F. Wilson dat Bruce Willis ziek was?

Stuart F. Wilson is een ervaren stuntartiest in Hollywood, die in een aantal enorme producties werkte lang voordat hij in scènes voor Bruce Willis begon te spelen.

Volgens IMDb was zijn allereerste officiële stuntoptreden in de dansfilm Body Rock uit 1984 van regisseur Marcelo Epstein. Hij trad ook op in andere producties zoals Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull en G. I. Joe: De opkomst van Cobra.

Hij begon voor het eerst met Willis te werken in de film Surrogates uit 2009 van de acteur. Sindsdien hebben de twee samengewerkt aan meer dan 20 andere projecten, waaronder twee van Willis' films uit 2022, Corrective Measures en Vendetta.

In een recent interview met The Sun in de VS, onthulde Wilson dat zelfs voordat de diagnose werd gedeeld met het acteursteam, hij tekenen van cognitieve problemen begon te zien aan de kant van Willis.

"Soms als je met hem praatte, leek hij gewoon op een zijspoor te komen, en we zouden denken dat het niets zou betekenen, maar je zou je afvragen of er andere dingen aan de hand zijn," zei Wilson.

Kom Bruce Willis ooit terug naar acteren?

In het Sun-interview legde Stuart F. Wilson uit dat het even duurde voordat de cast en crews die met Bruce Willis samenwerkten, beseften wat er precies aan de hand was.

"Natuurlijk wisten we dat er op een bepaald moment andere dingen aan de hand waren," zei hij. "We realiseerden ons dat hij op verschillende dingen wordt getest, maar op dat moment wisten we niet precies wat het was."

Toen duidelijk werd dat er een medische aandoening in het spel was, begonnen Willis' collega's zich schrap te zetten voor een professionele onderbreking van de acteur.

"Het grootste deel van het team had het gevoel dat hij een pauze zou nemen", legde Wilson uit. "Hij deed wat medische tests en dat soort dingen. Dus we dachten, oké, misschien neemt hij een pauze."

Zoals nu is gebleken, klinkt de beslissing om te stoppen met acteren erg definitief van Willis, hoewel hij een mogelijke toekomstige terugkeer niet volledig heeft uitgesloten. Volgens Johns Hopkins Medicine is afasie een behandelbare aandoening, hoewel bij de meeste patiënten residusymptomen blijven bestaan.

Als Bruce Willis zijn gezondheidsstatus de komende jaren kan zien verbeteren, is de kans groot dat zijn fans hem een welkome terugkeer naar hun schermen zien maken.

Aanbevolen: