De ware betekenis achter Justin Bieber's 'Holy' is tot op de dag van vandaag nog steeds volkomen verwarrend

Inhoudsopgave:

De ware betekenis achter Justin Bieber's 'Holy' is tot op de dag van vandaag nog steeds volkomen verwarrend
De ware betekenis achter Justin Bieber's 'Holy' is tot op de dag van vandaag nog steeds volkomen verwarrend
Anonim

Justin Bieber heeft een lange weg afgelegd sinds zijn breakout-EP uit 2009, My World. De afgelopen 13 jaar hebben veel hits en kapsels gezien, en 2020 was niet anders. Op 18 september van dat jaar bracht de Canadese zanger Holy uit, de eerste single van Biebers zesde studioalbum Justice (2021). De artiest vertelt in het lied over liefde, geloof en heiligheid. Wat dit betreft is Justin Bieber de afgelopen jaren steeds opener geworden over zijn religieuze overtuigingen.

Aan het begin van de muziekvideo krijgen kijkers een kort beeld van een Jezus aan het kruis-figuur op een van de muren van het motel. De algehele video behandelt veel religieuze thema's, duidelijk een essentieel onderwerp voor Bieber. Nadat Justin Holy had uitgebracht, gingen veel mensen, inclusief die in de christelijke gemeenschap, ervan uit dat het een religieus lied zou zijn. Het lied ging echter niet helemaal over Jezus. Sindsdien is er een controverse geweest met de eerste single tussen mensen die zeggen dat het christelijk is en mensen die zeggen dat het niet zo is. Hier is de ware betekenis achter Justin Bieber's Holy.

De ware betekenis achter Justin Bieber's 'Holy'

Sommige fans denken dat Holy gedeeltelijk over God gaat, terwijl anderen geloven dat het over de vrouw van Justin Bieber, Hailey Baldwin, gaat. Internetgebruikers zijn het er echter over eens dat het over hen beiden gaat. Dit is waarom: dit is niet nieuw in de muziek. Een goed voorbeeld hiervan is All I Need Is You van Lecrae, waarin het eerste couplet gaat over zijn relatie met God en hoe hij hem nodig had, en het tweede couplet gaat over zijn vrouw en hoe hij haar nodig heeft. In het geval van Justin lijkt het alsof het eerste couplet en het refrein op God zijn gericht. Ondertussen zijn het tweede couplet en het tweede refrein samen met de brug naar zijn vrouw gericht. Het laatste refrein is een mix van beide.

Het nummer begint met de tekst: "Ik hoor veel over zondaars / Denk niet dat ik een heilige zal zijn / Maar ik ga misschien naar de rivier." De rivier brengt het idee van de doop naar voren, iets dat sterk is in het christelijk geloof. Bieber zou naar God kunnen verwijzen met de regel 'de lucht gaat open als we elkaar aanraken'. Misschien wilde de zanger uitdrukken hoe dicht hij zich bij Jezus voelt als hij bidt. Hetzelfde geldt voor het refrein, dat lijkt te zeggen dat de manier waarop Jezus hem vasthoudt heel heilig aanvoelt.

In Holy, Bieber gebruikt veel kerkelijk vocabulaire, daarom denken veel mensen dat het een christelijk lied is. Aan de andere kant, als Justin zingt: "I don't believe in nirvana / But the way that we love in the night gaf me life / Baby, I can't explain", is de regel duidelijk voor Hailey. Na dit couplet richt het lied zich weer op God. Vooral in het deel dat zegt: "Rennen naar het altaar als een nummerster / Kan niet nog een seconde wachten." Het altaar kan worden gezien als gaan bidden of als de eerste keer dat Jezus door Jezus wordt gered. Er zijn veel momenten in de kerk dat de priester zegt: "kom naar het altaar", dus die analogie is logisch.

Nieuwsgierige feiten over Justin Bieber's 'Holy' muziekvideo

Halverwege de video verschijnt Chance the Rapper om een pakkend optreden te geven. In zijn verschijning rockt Chance een pet met het nummer 3, waarvan hij zei dat het een verwijzing was naar zijn derde muzikale project. Over Chance the Rapper gesproken, de artiest gooit veel namen weg tijdens zijn deel van het nummer. Hij geeft een shoutout naar voetballer Lionel Messi, acteur Joe Pesci en tv-personage Oscar Proud uit de Disney-animatieserie The Proud Family.

Aan de andere kant waren fans van That 70s Show misschien verrast om een van de favoriete personages van de show, Fez, in Biebers video te zien. Wilmer Valderrama, die acht jaar de lieve en licht naïeve Fez speelde, speelt een legerman die Bieber en zijn vrouw redt van een nacht van honger.

Een ander merkwaardig feit is dat Bieber in de muziekvideo een knipoog geeft naar de aanhoudende pandemische wereldwijde situatie wanneer de supervisor van Biebers oliearbeiderkarakter zijn fabriek sluit als reactie op het virus. Hoewel het een triest moment in de video is, brengt het hem en zijn vrouw op het scherm nog dichter bij elkaar.

Justin Bieber annuleerde data voor zijn wereldtournee vanwege gezondheidsproblemen

Justin Bieber onthulde zeer verontrustend nieuws, en dat is dat de helft van zijn gezicht verlamd is. Dit nieuws kwam er toen Justin zijn Justice World Tour uitstelde, die uiteindelijk werd afgelast. Sommige fans waren boos. Bieber maakte bekend dat hij drie aankomende optredens uitstelt vanwege een niet-COVID-gerelateerde ziekte. Hij schreef: "Ik kan niet geloven dat ik dit zeg. Ik heb er alles aan gedaan om beter te worden, maar mijn ziekte wordt erger. mijn mensen, ik hou zoveel van jullie, en ik ga rusten en beter worden."

Maar sommige fans hielden vol en negeerden hem, wat hem ertoe bracht een videoverklaring af te leggen waarin hij onthulde dat hij lijdt aan het Ramsay Hunt-syndroom, dat een aangezichtszenuw bij het oor aantast. Het syndroom is behandelbaar, maar kan mogelijke schade veroorzaken. Fans hopen dat de zanger snel beter wordt.

Aanbevolen: