De ware betekenis achter de titel van Breaking Bad

De ware betekenis achter de titel van Breaking Bad
De ware betekenis achter de titel van Breaking Bad
Anonim

Breaking Bad regeerde tijdens de vijf seizoenen van televisieseries, maar de ware betekenis achter de titel van Breaking Bad kan voor fans een verrassing zijn. De hitserie duurde 62 afleveringen en won talloze prijzen, waaronder 16 Emmy Awards en twee Golden Globes. Het verdiende ook een plek in het Guinness World Records als de meest geprezen show ooit. De titel van de show biedt fans alles wat ze moeten weten voordat ze in de criminele wereld van W alter White duiken.

Breaking Bad volgt W alter White (Bryan Cranston), een scheikundeleraar gediagnosticeerd met longkanker die een crimineel leven leidt om zijn gezin financieel te stichten nadat hij er niet meer is. Samen met Jesse Pinkman (Aaron Paul), een van zijn voormalige studenten, begonnen de twee met het produceren en verkopen van crystal meth. Schepper Vince Gilligan kwam met het idee en bracht de titel "Breaking Bad" op een slimme manier om veel meer te betekenen dan het op het eerste gezicht lijkt.

De term "breaking bad" heeft een aantal definities, maar het algemene idee wordt algemeen aanvaard. In de context van geweld verwijst 'breaking bad' naar 'raising hell', duidelijk iets waar Breaking Bad van gedijt. Als je de zin inkort en zegt om "slecht te breken", verandert de betekenis enigszins in iets in de trant van "autoriteit tarten" of "de wet overtreden". Beide betekenissen hebben een duidelijke betekenis voor het verhaal van de show. Op het eerste gezicht "breekt White" en wordt een crimineel, waarbij hij zijn kennis van scheikunde en zijn wil gebruikt om voor zijn gezin te zorgen om crystal meth te produceren. In termen van "raising hell", slaagt White zeker als het gaat om concurrenten, autoriteiten en zijn familie.

In de hoofdafbeelding voor de titel van Breaking Bad vertegenwoordigen de eerste twee letters van elk woord elementen in het periodiek systeem. "Br" is het symbool voor broom, een bruinrode vloeistof bij kamertemperatuur die typisch wordt aangetroffen in landbouw- en sanitaire producten, evenals brandvertragers. "Ba" staat voor Barium, dat meestal wordt aangetroffen in vuurwerk. Beide elementen zijn niet per se nuttig voor elkaar, of in feite gebruikt in het uitgangspunt van de show, maar symbolisch werken ze in de natuur tegen elkaar. De heen en weer strijd van deze twee elementen is krachtig symbolisch voor de aard van White's acties en mentaliteit in Breaking Bad, aangezien hij constant wordt gedwongen om zijn eigen realiteit en zijn criminele manieren onder ogen te zien.

Breaking Bad gebruikt tijdens de show veel symbolische hints, maar alles wat je nodig hebt om het uitgangspunt te begrijpen, is begraven in die twee woorden van de titel. W alter White is een van die mysterieuze personages die zich echt ontwikkelt tijdens zo'n lange show en het idee dat hij "breaking bad" is, is duidelijk in elke aflevering. De magie van Breaking Bad is de schattenjacht van verborgen aanwijzingen, waardoor fans de show opnieuw kunnen bekijken en elke keer een nieuw perspectief krijgen.

Aanbevolen: