Welke SNL-schetsen veranderden in hitfilms en die in flops veranderden

Inhoudsopgave:

Welke SNL-schetsen veranderden in hitfilms en die in flops veranderden
Welke SNL-schetsen veranderden in hitfilms en die in flops veranderden
Anonim

The Coneheads wordt door velen beschouwd als een komische klassieker en een van de betere tv-naar-film-aanpassingen die uit Saturday Night Live voortkwamen. Velen weten echter niet dat film aan de kassa als een flop werd beschouwd.

Maar hoewel The Coneheads in het begin ondermaats presteerden, is het verre van de grootste SNL-flop. Verschillende SNL-schetsen werden omgezet in films, maar het zijn niet allemaal hits of cultklassiekers zoals The Coneheads. Sommige SNL-films werden zo hard gebombardeerd dat ze niet eens $ 1 miljoen aan de kassa braken.

10 Flop: Het is Pat - $60, 000

Pat was een terugkerend personage op SNL, gespeeld door Julia Sweeny. Het probleem was dat niemand het geslacht van Pat kon achterhalen, en elke vraag die ze probeerden te stellen om Pat zover te krijgen dat ze hun geslacht zouden delen, werd beantwoord met een komisch antwoord dat de kwestie onbedoeld omzeilde. Pat was een redelijk populair personage, maar ze waren niet de meest iconische die uit SNL kwamen. Ook is het personage naar moderne maatstaven problematisch, omdat de schetsen niet-binaire mensen bespotten. Ondanks dat er andere getalenteerde komieken in de film zitten, zoals Dave Foley van The Kids In The Hall. De film verdiende een magere $ 60.000.

9 Flop: Stuart redt zijn familie - $900, 000

Stuart Saves His Family speelt Al Franken als zijn SNL-personage Stuart, de 12-stappenprogrammasponsor. De film behandelt het zeer donkere onderwerp van verslaving op een vreemd luchtige, en sommigen zouden zeggen halfslachtige, manier. Vreemd genoeg prezen sommige filmrecensenten, zoals Ebert en Robert, de film en Franken heeft gezegd er erg trots op te zijn. Franken is gestopt met comedy en is nu politicus. Hij diende korte tijd als senator in Minnesota voordat hij aftrad na beschuldigingen van seksuele intimidatie.

8 Flop: MacGruber - $9 miljoen

Deze film kreeg de status van cultklassieker, maar belandde in de bioscoop toen hij voor het eerst uitkwam. Het heeft uiteindelijk geleid tot een spin-off-serie over Peacock. Waarom de film flopte in de bioscoop is een raadsel. Zijn ster Will Forte kreeg echter de laatste lach - niet alleen is MacGruber een populaire cultklassieker, Forte speelt nu ook in spraakmakende Oscar-genomineerde films, zoals Nebraska uit 2014.

7 Flop: The Ladies Man - $13 miljoen

Tim Meadows probeerde in 2000 zijn SNL-personage Leon Phelps naar het grote scherm te brengen, maar het was een ramp. Het publiek vond het moeilijk om zich in te leven in een personage dat vrouwen probeert te bedriegen om hun echtgenoten te bedriegen, en de film leunde sterk op grove humor. De film verloor miljoenen omdat er 24 miljoen dollar voor was begroot.

6 Flop: Blues Brothers 2000 - $14 miljoen

Terwijl The Blues Brothers een komedieklassieker is met in de hoofdrollen John Belushi en Dan Akroyd, deed het vervolg Blues Brothers 2000, dat 20 jaar na het origineel werd gemaakt en met de broer van John Belushi in de hoofdrol, het niet goed. De film bevatte nog steeds een aantal van de iconische zangers uit de originele film, zoals Aretha Franklin. Maar het maakte slechts de helft van het budget aan de kassa, de film werd gemaakt voor $ 28 miljoen en bracht amper $ 14 miljoen op.

5 Flop (aan het begin): Coneheads - $21 miljoen

The Coneheads waren een van de meest populaire, en zijn een van de oudste, SNL-schetsen, en de film is tegenwoordig behoorlijk populair. Aan de kassa viel het om de een of andere reden $ 9 miljoen onder het oorspronkelijke budget van $ 32 miljoen. De film vond echter een tweede leven toen VHS en homevideo's uitkwamen, waardoor de film een populaire verhuur werd in winkels zoals Blockbuster en Hollywood Video. Vice zei zelfs dit over de film: "Grappiger en frisser dan zijn reputatie zou doen vermoeden, is de film een klassiek immigratieverhaal in de trant van The Godfather Part II."

Leuk weetje: Star Dan Akyroyd gelooft enorm in buitenaardse wezens en UFO's

4 Hit: Superstar - $30 miljoen

Hoewel het niet de eerste succesvolle SNL-film was, was het een van de meest populaire films uit de jaren negentig, en het was een van de weinige keren dat het publiek Molly Shannon als hoofdrolspeler in een film zag. Shannon heeft voor het grootste deel cameo's of ondersteunende rollen gedaan op zowel tv als film, maar Superstar laat de wereld het volledige scala van haar talent zien terwijl ze de notoir onhandige Mary Katherine Gallagher speelt. Het budget van de film was $ 15 miljoen.

3 Hit: A Night At The Roxbury - $30 miljoen

Sommigen waren sceptisch dat de reeks schetsen die nooit een dialoog hadden, verfilmd konden worden, maar Chris Kattan en Will Ferrell bewezen dat ze ongelijk hadden. De sketches op de show laten alleen drie suffe clubmannen zien die hun hoofd dobberen op het nummer "What Is Love" van Haddaway terwijl ze de hele nacht door een reeks tegenslagen gaan, zonder een woord te zeggen en nooit te stoppen met hun hoofd bobs. De film was een van Will Ferrells eerste films en was waarschijnlijk de start van zijn inmiddels succesvolle filmcarrière.

2 Hit: The Blues Brothers - $115 miljoen

The Blues Brothers heeft het voorrecht de eerste SNL-film te zijn. Het is ook een van de meest populaire en succesvolle. Het verdiende miljoenen meer dan het oorspronkelijke budget van $ 27 miljoen, en het wordt algemeen beschouwd als niet alleen een geweldige SNL-film, maar ook als een van de grootste komedies aller tijden. De film bevat ook verschillende iconische R&B- en bluessterren zoals John Lee Hooker, Cab Calloway, Aretha Franklin en Ray Charles.

1 Hit: Wayne's World 1 & 2 - $ 230 miljoen gecombineerd

Wayne's World is de meest winstgevende SNL-film tot nu toe. De film lanceerde de filmcarrière van Mike Myers en leidde hem al snel naar franchises van meerdere miljoenen dollars zoals Shrek. Wayne's World verdiende meer dan $ 180 miljoen, en hoewel Wayne's World 2 slechts $ 48 miljoen verdiende, werd er nog steeds winst gemaakt. Talenten in beide films zijn namen als Christopher Walken, Rob Lowe, Tia Carrera en een cameo van Charlton Heston.

Aanbevolen: