Jake Gyllenhaal bracht het grote geld binnen met deze hitfilms

Inhoudsopgave:

Jake Gyllenhaal bracht het grote geld binnen met deze hitfilms
Jake Gyllenhaal bracht het grote geld binnen met deze hitfilms
Anonim

Hollywood-ster Jake Gyllenhaal begon met acteren als kind in de jaren '90, maar het was pas in 2001 in de sci-fi thriller Donnie Darko, waarin hij een onrustige tiener speelde, dat hij zijn grote doorbraak beleefde. Sindsdien speelde Gyllenhaal in tal van kaskrakers en tegenwoordig staat hij bekend als een getalenteerde acteur, zowel op het scherm als op het podium.

Vandaag nemen we de meest succesvolle films van de acteur onder de loep. Blijf scrollen om erachter te komen welke Jake Gyllenhaal-film uiteindelijk meer dan $ 1 miljard opbracht aan de kassa!

10 'Life' - Box Office: $100,5 miljoen

De aftrap is de sci-fi-horrorfilm Life uit 2017. Daarin portretteert Jake Gyllenhaal Dr. David Jordan, en hij speelt naast Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare en Olga Dihovichnaya. De film vertelt het verhaal van een bemanning die leven op Mars ontdekt en heeft momenteel een beoordeling van 6,6 op IMDb. Het leven verdiende uiteindelijk $ 100,5 miljoen aan de kassa.

9 'Love & Other Drugs' - Box Office: $ 102,8 miljoen

De volgende op de lijst is het romantische komediedrama Love & Other Drugs uit 2010 waarin Jake Gyllenhaal Jamie Randall speelt. Naast Gyllenhaal zijn er in de film ook Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria, Josh Gad en Gabriel Macht. De film is gebaseerd op Jamie Reidy's boek Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman uit 2005 en heeft momenteel een 6,7 rating op IMDb. Love & Other Drugs verdiende uiteindelijk 102,8 miljoen dollar aan de kassa.

8 'Prisoners' - Box Office: $ 122,1 miljoen

Laten we verder gaan met de thrillerfilm Prisoners uit 2013. Daarin speelt Jake Gyllenhaal rechercheur Loki en schittert hij naast Hugh Jackman, Viola Davis, Maria Bello, Terrence Howard en Melissa Leo.

Prisoners volgt het verhaal van een vader wiens dochter wordt ontvoerd - en het heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 122,1 miljoen op aan de kassa.

7 'Broncode' - Box Office: $ 147,3 miljoen

De sci-fi actiethriller Broncode uit 2011 is de volgende. Daarin speelt Jake Gyllenhaal Captain Colter Stevens, en hij schittert naast Michelle Monaghan, Vera Farmiga en Jeffrey Wright. De film volgt een Amerikaanse legerkapitein terwijl hij in een acht minuten durende digitale recreatie van een echte treinexplosie wordt gestuurd. Broncode heeft momenteel een beoordeling van 7,5 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 147,3 miljoen aan de kassa.

6 'Brokeback Mountain' - Box Office: $ 178,1 miljoen

De volgende op de lijst is de neo-westerse romantische dramafilm Brokeback Mountain uit 2005, waarin Jake Gyllenhaal Jack Twist speelt. Naast Gyllenhaal zijn er in de film ook Heath Ledger, Linda Cardellini, Anna Faris, Anne Hathaway en Michelle Williams te zien. Brokeback Mountain is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal uit 1997 van Annie Proulx en heeft momenteel een 7,7 op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 178,1 miljoen aan de kassa.

5 'City Slickers' - Box Office: $180 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag openen is de westernkomedie City Slickers uit 1991, waarin Jake Gyllenhaal zijn acteerdebuut maakte als Danny Robbins. De filmsterren Billy Crystal, Daniel Stern, Bruno Kirby, Patricia Wettig en Helen Slater. City Slickers volgt een yuppie uit Manhattan die samen met zijn twee vrienden op een veejacht in het zuidwesten gaat - en het heeft momenteel een 6,8-beoordeling op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 180 miljoen op aan de kassa.

4 'Everest' - Box Office: $203,4 miljoen

Laten we verder gaan met de biografische survivalavonturenfilm Everest uit 2015. Daarin speelt Jake Gyllenhaal Scott Fischer, en hij schittert naast Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright en Michael Kelly.

De film is gebaseerd op de ramp met de Mount Everest in 1996 en heeft momenteel een 7,1 beoordeling op IMDb. Everest verdiende uiteindelijk $ 203,4 miljoen aan de kassa.

3 'Prince Of Persia: The Sands Of Time' - Box Office: $ 336,4 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de actie-fantasiefilm Prince of Persia: The Sands of Time uit 2010. Daarin speelt Jake Gyllenhaal Prins Dastan, en hij schittert naast Gemma Arterton, Ben Kingsley, Toby Kebbell en Alfred Molina. De film is een bewerking van de videogame met dezelfde naam - en heeft momenteel een beoordeling van 6,6 op IMDb. Prince of Persia: The Sands of Time verdiende uiteindelijk $ 336,4 miljoen aan de kassa.

2 'The Day After Tomorrow' - Box Office: $ 552,6 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de sci-fi rampenfilm The Day After Tomorrow uit 2004 waarin Jake Gyllenhaal Samuel "Sam" Hall speelt. Naast Gyllenhaal zijn er in de film ook hoofdrollen voor Dennis Quaid, Sela Ward, Emmy Rossum en Ian Holm. De film toont de catastrofale klimaateffecten na de verstoring van de circulatie in de Noord-Atlantische Oceaan - en heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. The Day After Tomorrow verdiende uiteindelijk $ 552,6 miljoen aan de kassa.

1 'Spider-Man: Far From Home' - Box Office: $1.132 miljard

En tot slot, de lijst op plek nummer één is de 2019 superheldenfilm Spider-Man: Far From Home. Daarin speelt Jake Gyllenhaal Quentin Beck / Mysterio, en hij schittert naast zijn vriend Tom Holland, evenals Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders en Jon Favreau. De film is het vervolg op Spider-Man: Homecoming en heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. Spider-Man: Far From Home bracht uiteindelijk een indrukwekkende $1.132 miljard op aan de kassa.

Aanbevolen: