Hoe de inkomsten van Bruce Willis uit 'Die Hard' Hollywood veranderden

Inhoudsopgave:

Hoe de inkomsten van Bruce Willis uit 'Die Hard' Hollywood veranderden
Hoe de inkomsten van Bruce Willis uit 'Die Hard' Hollywood veranderden
Anonim

Terwijl iedereen nog steeds graag debatteert of Die Hard al dan niet als een kerstfilm kan worden beschouwd, is één ding absoluut zeker over de film … het heeft Hollywood veranderd. Dit is een van de vele dingen over Die Hard die zelfs de grootste fans niet weten. Volgens een in het oog springend artikel van The Daily Beast beweren de producenten en studiomanagers die verantwoordelijk waren voor de Bruce Willis-film dat het honorarium van de ster het hele bedrijf heeft veranderd.

Dit is wat ze te zeggen hadden…

Aan het begin werd Bruce Willis niet eens overwogen voor de rol van John McClane

Hoewel de ster van Bruce Willis aanzienlijk is vervaagd, werd hij dankzij Die Hard een van de bestbetaalde sterren in de geschiedenis. En dit zorgde er op zijn beurt voor dat een aantal andere A-lijststerren een ton meer geld verdienden. Maar toen het script voor Die Hard door de studio zweefde, werd zijn naam niet eens genoemd.

"Toen ik eraan begon te werken, hadden ze het over Richard Gere", zei Die Hard-regisseur John McTiernan. "Het onderdeel was erg dichtgeknoopt. Hij draagt een sportjack, en hij is heel zacht en verfijnd en al dat soort dingen. Het was een soort Ian Fleming-held, de gentleman-man van actie."

Het was in ieder geval niet de versie van John McClane die Bruce Willis ons gaf. In plaats daarvan benaderden de producenten destijds een groot aantal andere grote sterren. En elk van hen wees de rol om verschillende redenen af…

"Ze gingen naar Arnold [Schwarzenegger]. Ze gingen naar Sly, die het afwees", zei een van de scenarioschrijvers van Die Hard, Steven De Souza. "Ze gingen naar Richard Gere - wezen het af. Ze gingen naar James Caan - wezen het af. Ze gingen naar Burt Reynolds, en al deze mensen wezen het af omdat, bedenk, dit is 1987. Je had al die Rambo-films. We hebben Commando, Predator gehad en in het kielzog van al deze was de held, zeiden ze, als een py. De reactie? 'Deze man is geen held.' Rechts? In wanhoop gingen ze naar Bruce Willis."

Bruce Willis sterft hard
Bruce Willis sterft hard

Enter Bruce Willis

Bruce Willis was geen ster voordat Die Hard werd gemaakt. Hij deed een paar films, maar hij werd niet gezien als een 'filmster'. Sterker nog, veel mensen kregen het idee dat hij in de rol van John McClane zou worden gecast. Ze dachten dat hij oké was in de verschillende tv-shows die hij deed, maar hij was klassiek niet knap genoeg om de hoofdrol te spelen in een actiefilm met een groot budget.

"Op een klein scherm met een lage resolutie waren Bruce's slimme dingen grappig", beweerde John McTiernan. "Maar als je hem echt op een groot scherm met hoge resolutie kon zien, kon je zijn ogen zien. Je kon zijn gezicht echt zien. Het was beledigend. Hij deed zijn standaard tv-personage. Dat was in wezen mislukt omdat hij onsympathiek overkwam, een pijn in de a."

Bruce's vertegenwoordiging, namelijk Arnold Rifkin, was vastbesloten om Bruce's carrière van de televisie te tillen (die niet zo hoog aangeschreven stond als vandaag) en hem een bonafide filmster te maken.

"Ik had een nummer nodig dat hem voor een minuut de best betaalde acteur zou maken", zei Arnold Rifkin tegen The Daily Beast. "Dat zou de rechtvaardiging zijn als het niet zou werken. Als het werkte, was de rest niet relevant."

Dit is de reden waarom Arnold Bruce aan Fox Studio aanbood voor maar liefst $ 5 miljoen … Dit was in die tijd eigenlijk ongehoord. Vooral omdat Bruce nog nooit zo'n grote offerte had gehad… ooit…

Bruce Willis sterft hard
Bruce Willis sterft hard

"Ik bleef maar tegen Leon Brachman, hoofdonderhandelaar van Fox, zeggen: 'Dat is het nummer.' Hij zou terugkomen met drie [miljoen] of twee en een half [miljoen], 'legde Arnold uit. 'Bruce, tot zijn eer, vroeg me wat ik dacht. Ik zei: 'Dit is de realiteit. Je hebt het geld niet, dus je kunt het niet uitgeven, dus je bent niet zonder geld als je het nooit hebt gehad. Als we het snappen, ben je de best betaalde acteur ter wereld. Als je het niet krijgt, heb je genoeg geld om op vakantie naar Hawaï te gaan en niemand zal ooit het verschil weten.' Er was een baanbrekend moment waarop er een nummer op tafel lag. Er waren mensen die vonden dat hij het moest nemen, en ze kregen de kans om hun mening te uiten. Bruce vroeg me de mijne. Ik zei gewoon: 'Kijk, ik ga je niet vertellen dat ik zeker weet dat we het gaan halen. Het is een risico.' Hij zei: 'Ga ervoor.'"

Bruce kreeg zijn vergoeding van $ 5 miljoen en dat veranderde alles in Hollywood

"[Bruce Willis] kreeg het verbazingwekkende bedrag van $ 5 miljoen, waardoor de salarissen van iedereen in Hollywood de volgende dag [stegen]", beweerde scenarioschrijver Steven De Souza."Letterlijk zei Richard Gere de volgende dag: 'Hoe heeft deze man $ 5 miljoen gekregen, wat meer is dan ik van mijn laatste foto kreeg en ben ik genomineerd voor prijzen?'"

Plots kregen acteurs in heel Hollywood vijf, tien en zelfs twintig miljoen dollar per foto. Vroeger moest je een bewezen ster zijn aan de kassa, zoals Sly Stallone, om in de buurt van dat soort geld te komen. Maar dat veranderde allemaal toen Bruce en Arnold Rifkin een aanbod deden aan een wanhopige studio die probeerde hun film te maken.

"Mensen waren woedend op mij", zei Arnold. "Ik kreeg er zo'n terugslag van. 'Wat heb je gedaan? Wat denk je?' Ik zei: "Ik werk voor mijn cliënt. Dat is wat ik doe voor de kost." Het zou absurd zijn geweest als ik het zou moeten verdedigen. Er waren klanten bij andere bureaus die hun agenten belden en zeiden: 'Hoe komt deze man aan die vergoeding, en ik ben bezig met een vervolg op een succesvolle film die veel geld, en ik verdien minder dan hij, en hij komt uit een tv-serie?'"

Aanbevolen: