Is er enige waarheid over het gerucht dat W alt Disney cryogeen was bevroren?

Inhoudsopgave:

Is er enige waarheid over het gerucht dat W alt Disney cryogeen was bevroren?
Is er enige waarheid over het gerucht dat W alt Disney cryogeen was bevroren?
Anonim

Op het eerste gezicht is Disney net zo gezinsvriendelijk en G-rated als iedereen zich kan voorstellen. Maar door de jaren heen zijn zowel kijkers van de films van de franchise als bezoekers van het park gaan beseffen dat het niet allemaal Mickey-oren en kindertekenfilms zijn. Acteurs als Dove Cameron hebben enkele van de donkere kanten van het werken voor de muis blootgelegd, en sterren als Blake Lively zijn zelfs door Disney verbannen.

Ondanks wat problemen blijft Disney een zeer gewild product, zowel wat betreft de programmering als de themaparken. De kern van Disney was natuurlijk W alt Disney, die mensen meer dan 50 jaar later blijft inspireren.

Maar hij inspireert ook tot provocerende Google-zoekopdrachten, zoals fans zijn gaan ontdekken, en als je door dat konijnenhol gaat, wordt een meerlagige samenzweringstheorie ontdekt. De vraag is natuurlijk of er enige waarheid is in het gerucht dat W alt Disney cryogeen was ingevroren toen hij stierf.

W alt Disney's dood was tragisch maar toch verwacht

Hoe mensen ook over W alt Disney dachten, zijn overlijden was tragisch voor mensen die hielden van wat hij creëerde. Zonder W alt zou Disney zeker veranderen; dingen zouden natuurlijk met de tijd evolueren (inclusief de toevoeging van prominente LGBTQ+-personages in de franchise), maar hoewel sommige van W alts ideeën bleven bestaan en groeiden, was zijn afwezigheid zwaar.

En mogelijk uit hun verdriet begonnen fans te speculeren over de omstandigheden van Disney's overlijden en zijn laatste rustplaats.

Hoewel zijn familie later bevestigde dat W alt was gecremeerd en begraven in Californië, nadat hij was overleden als gevolg van longkankercomplicaties, weerhield dat mensen er niet van om wild te worden met geruchten dat hij eigenlijk cryogeen was ingevroren. Het hielp ook niet dat een familielid zei dat W alt's as werd uitgestrooid in "Paradise", wat eerdere verhalen samenvoegde…

Was W alt Disney cryogeen bevroren na zijn dood in 1966?

Het feit negerend dat technologie lang niet zo krachtig was als tegenwoordig, denken sommige mensen dat het gerucht waar is dat wijlen Disney cryogeen bevroren was. Het verhaal begon echter allemaal kort na het overlijden van W alt, toen een "insider" naar verluidt de plaats binnensloop waar W alt's lichaam post-mortem werd vastgehouden.

Volgens de overtreder, merkt PBS op, werd W alt 'opgehangen in een cryogene metalen cilinder'.

Hoe onwaarschijnlijk het verhaal ook klinkt, er waren een paar andere factoren die bijdroegen aan de samenzwering; tijdens zijn laatste ontmoeting met het Disney-team voor zijn overlijden, zei W alt een aantal zogenaamd "cryptische" dingen tegen zijn team over het snel zien van hen en het verwachten van geweldige dingen in de toekomst.

Bovendien werd de discussie over cryogenics rond die tijd algemeen bekend; er werden rond die tijd veel boeken gepubliceerd waarvan sommigen vermoeden dat Disney ze las en er inspiratie uit haalde.

Er is echter nog een ander lastig onderdeel van het scenario, en dat is een beschuldiging waarvan Disney-executives vandaag weten dat W alt in de toekomst zal terugkeren - en dat ze hebben geprobeerd de geruchten over zijn diepvriesavontuur de mond te snoeren.

Heeft Disney de film Frozen uitgebracht om Google-zoekers af te stoten?

Wat is het eerste dat moderne Disney-nerds deden toen ze hoorden dat W alt Disney mogelijk werd bevroren? Ze wendden zich natuurlijk tot Google. Maar rond dezelfde tijd dat de geruchtenmolen zichzelf nieuw leven inblies - waarschijnlijk ook niet de enige keer sinds W alt's overlijden - bracht Disney handig de film Frozen uit.

Wat maakt het uit, zeggen Disney-liefhebbers, het is een favoriet bij fans en we zullen het nooit laten gaan.

Maar wat lastig is, is dat door het uitbrengen van een Disney-film met de titel Frozen, de franchise miljoenen (misschien miljarden?) Google-resultaten overnam.

Als er echte informatie over W alt Disney's bevroren overblijfselen online was geweest, hadden de zoektermen "Disney Frozen" ze op zijn minst tot pagina een miljoen teruggebracht. Zelfs als het slechts een gerucht is, zou het overnemen van de zoekmachine een zeer effectieve manier zijn om mensen te ontmoedigen om W alt te Googlen en meer online te roddelen.

W alt Disney's familie reageerde niet vriendelijk op de geruchten

Zoals een journalist over de speculatie berichtte, was een deel van W alts familie beledigd door de loutere vermelding van de samenzwering. Het is niet zo verwonderlijk, vooral gezien het feit dat de studio zelf graag bepaalde onderwerpen uit de weg gaat, zelfs dingen die ogenschijnlijk onschuldig zijn als de herstart van Lizzie McGuire, maar dan opgefrist voor volwassenen.

Natuurlijk, zoals nee-zeggers suggereren, had Frozen waarschijnlijk helemaal niets te maken met de W alt-geruchten; het was enorm succesvol boven alle verwachtingen. Wie wist dat het Google zou inhalen en het gerucht over het overlijden van Disney zou herbegraven, in ieder geval voor een paar jaar?

Waar het op neerkomt? Hoewel Disney zeker het geld en de middelen zou hebben gehad om een cryogene bevriezing te proberen, is er niet veel onderzoek voor nodig om vast te stellen dat het gerucht waarschijnlijk precies dat is. Dat weerhoudt mensen er echter niet van om te blijven zoeken naar aanwijzingen en intriges, maar zo rollen Disney-enthousiastelingen.

Aanbevolen: