Hoe Squid Game Star Park Hae-soo's leven veranderde na de hoofdrol in de Netflix-show

Inhoudsopgave:

Hoe Squid Game Star Park Hae-soo's leven veranderde na de hoofdrol in de Netflix-show
Hoe Squid Game Star Park Hae-soo's leven veranderde na de hoofdrol in de Netflix-show
Anonim

Squid Game was een revolutie in de OTT-streamingruimte. Geen enkel ander Koreaans drama heeft het niveau van succes en roem vergaard dat Squid Game heeft. Omdat de Netflix-show zo'n wereldwijde sensatie is, is het duidelijk dat de cast ook een behoorlijk deel van het fortuin verdiende. Park Hae-soo speelde het raadselachtige karakter van Cho Sang-woo (speler 218). Spelers in de show kenden geen grenzen om hun overwinning te behalen, en Sang-woo was duidelijk een van de wredere. En hoewel velen hem kennen van zijn rol in de show, is dit niet de eerste iconische show waar Park deel van uitmaakte.

Met shows als Prison Playbook onder zijn naam, die hem de prijs voor beste nieuwe acteur opleverden bij de Seoul Awards, is Park al een tijdje actief in de industrie en zijn enorme succes in Squid Game heeft hem tot een van de meer gezochte namen in de Koreaanse entertainmentscene. Dus laten we, voordat we ingaan op zijn opwindende aankomende projecten, eens kijken naar zijn verleden.

8 Park Hae-soo begon met acteren in 2007

Net als veel andere acteurs maakte Park zijn intrede met een muziektheaterdebuut in Mister Lobby. Zijn carrière op het podium nam een hoge vlucht met drama's en musicals als Annapurna & Angel Called Desire. Parks laatste opmerkelijke theatervoorstelling was in 2015 en sindsdien is hij volledig overgestapt op film en televisie.

In een interview met DiscussingFilm sprak Park over zijn honger om terug te keren naar het podium; "Of het nu muzikaal of traditioneel theater is, ik ben altijd bereid om weer het podium op te gaan en ik denk dat ik dat in de toekomst ook zal doen." Hij heeft dus duidelijk nog geen afscheid genomen van zijn roots.

7 Prison Playbook was de eerste doorbraak van Park

Na langzaam een stempel te hebben gedrukt op televisie en films, kreeg hij zijn eerste grote doorbraak in de populaire show Prison Playbook. Park speelde de hoofdrol van Kim Je-hyuk, een basketbalwerper die ten onrechte is veroordeeld voor mishandeling omdat hij zijn zus heeft gered van een seksuele aanval. De show was meteen een succes en werd geprezen door critici en publiek voor het verbeelden van diepgewortelde maatschappelijke problemen.

Prison Playbook was ook een commerciële hit en het werd een van de best beoordeelde K-Drama's. Park Hae-soo ontving meerdere nominaties voor zijn geweldige optreden en won zelfs de Seoul Award voor de beste nieuwe acteur.

6 Hoe Squid Game Park Hae-soo tot een wereldwijde ster maakte?

Park, die nog steeds aan het bijkomen was van zijn succes in Prison Playbook, had nauwelijks verwacht welke wending zijn carrière zou nemen na Squid Game. Na slechts 17 dagen na de release van de show, verzamelde het meer dan 111 miljoen views. Het is dus veilig om te zeggen dat het een wereldwijd fenomeen is geworden. Park begon zijn Instagram-account pas na de release van de show en zijn aantal volgers steeg dit weekend al met 960.000.

5 Park Hae-soo's Emmy-nominatie

Squid Game maakte een historische doorbraak door als enige niet-Engelse show genomineerd te worden voor Outstanding Drama Series bij de Emmy Awards. En als klap op de vuurpijl verdiende Park Hae-soo ook een nominatie voor mannelijke bijrol in een dramaserie.

4 Park Hae-soo schittert in Yaksha: Ruthless Operations & Phantom

Yaksha, de Koreaanse Spy-Thriller uit 2022, liet Park Hae-soo de hoofdrol spelen van Han Ji-hoon, een voormalige aanklager. Door de betrokkenheid van Park werd de film meteen populair en debuteerde hij zelfs op de 3e plaats in de wekelijkse lijst van meest bekeken Netflix-films.

Hij gaat ook de hoofdrol spelen in de aankomende Zuid-Koreaanse Thriller-film Phantom. De film volgt Kaito, de leider van de Japanse veiligheidstroepen die de taak heeft om de 'anti-Japanse Phantom Spies' te vinden.

3 Park Hae-soo's rol bij geldroof: Korea – Joint Economic Area

Dit was misschien wel het meest verwachte project van Park Hae-soo na Squid Game. De Koreaanse remake van de razend populaire Spaanse show met dezelfde naam, Money Heist: Korea – Joint Economic Area, maakte furore op Netflix. Park speelde Berlin, de beruchte larcenist en de tweede in bevel van professor. Zijn karakter staat bekend als een unieke mix van wreed, sadistisch, heroïsch en grappig en Park schitterde in de rol met zijn subtiele veelzijdigheid en nuances.

De show werd meteen populair en stond op de eerste plaats in de wekelijkse meest bekeken shows op de Netflix-lijst.

2 Squid Game seizoen 2 bevestigd: zal Park Hae-soo terugkeren?

Het verhaal van Squid Game eindigt niet helemaal in seizoen 1, maar het enige dat we zeker weten, is dat het personage van Park, Cho Sang-woo, sterft aan het einde van seizoen 1. Met Hwang Dong-hyuk, de maker van Squid Game, die seizoen 2 bevestigt, is er veel anticipatie over wie zal terugkeren. Terwijl de overgrote meerderheid van de personages een brute dood stierf, overleefden sommigen tot het einde, en het zal interessant zijn om te zien hoe de makers dit verhaal terugbrengen.

1 Park Hae-soo in de komende Netflix-show, The Accidental Narco

De aankomende Netflix Crime Thriller, The Accidental Narco, zal ergens in 2022 uitkomen en het ensemble van de cast bestaat uit acteurs als Park Hae-soo, Ha Jung-woo en Hwang Jung-min. De show draait om een geheime missie om Jeon Yo-hwan (gespeeld door Hwang Jung-min), een Koreaanse drugsbaron die Suriname controleert, neer te halen. Park speelt de rol van Choi Chang-ho, maar de details van zijn rol worden geheim gehouden.

Aanbevolen: