Wat vertelde Heath Ledger zijn zus Kate tijdens hun laatste gesprek?

Inhoudsopgave:

Wat vertelde Heath Ledger zijn zus Kate tijdens hun laatste gesprek?
Wat vertelde Heath Ledger zijn zus Kate tijdens hun laatste gesprek?
Anonim

In minder dan zes maanden is het precies 15 jaar geleden dat Heath Ledger onverwachts stierf in New York City.

De Australische acteur was net klaar met het filmen van zijn rol als de Joker in Christopher Nolan's The Dark Knight toen hij dood werd gevonden in de slaapkamer van zijn loft in Manhattan.

De rol zou misschien wel de meest iconische van Ledger's carrière worden, in die mate dat hij hem postuum een Golden Globe en een Academy Award voor beste mannelijke bijrol zou winnen.

Zijn co-sterren in de film hebben enthousiast gesproken over hoe het was om met hem te werken, en beschreven hem als 'stra alt charisma', 'volledig toegewijd' en 'heel speciaal'.’ Naar verluidt maakte hij Michael Caine bang tijdens de repetitie voor een scène die ze samen zouden opnemen, maar zelfs de doorgewinterde Engelse acteur had niets dan grote lof voor Ledger.

In april 2017 zond Paramount Network een documentaire uit over het leven en de dood van de acteur. In een interview rond de film onthulde zijn zus Kate Ledger de laatste woorden die hij tegen haar zei.

Hoeveel broers en zussen had Heath Ledger?

Heathcliff Andrew Ledger genoemd bij de geboorte, werd de toekomstige Hollywood-ster geboren op 4 april 1979 in Perth, West-Australië. Zijn vader Kim Ledger werkte zowel als mijningenieur als autocoureur, terwijl zijn moeder Sally Ramshaw lerares Frans was.

Het huwelijk van zijn ouders eindigde toen de jonge Heath 11 was. Op dat moment bestond zijn gezin alleen uit hem, zijn ouders en zijn oudere zus, Kate.

Na hun scheiding trouwde Sally Ramshaw met een man die bekend staat als Roger Bell. Ze kregen een dochter die ze Ashleigh noemden in 1990. Kim Ledger trouwde ook met een tweede vrouw, Emma Brown. Hun dochter Olivia werd geboren in 1996.

Kate Ledger was zelf een actrice toen ze jonger was. In feite was het haar eigen interesse in acteren die Heath inspireerde om als jonge jongen een soortgelijk pad te volgen. Kate werkt nu vooral als publicist.

Heath's eerste acteerervaring kwam op de middelbare school, op de Guildford Grammar School in zijn geboortestad Perth. Hij portretteerde het beroemde personage Peter Pan in een toneelproductie voor de school.

Heath Ledger worstelde met een afhankelijkheid van receptpillen

De hoofdfotografie voor The Dark Knight duurde in totaal 127 dagen, met als hoogtepunt medio november 2007. Toen Heath Ledger ongeveer twee maanden later stierf, bevond het project zich in de montagefase.

Na een uitgebreide autopsie werd zijn dood officieel geoordeeld als een accidentele overdosis voorgeschreven medicijnen. De acteur had geworsteld met een afhankelijkheid van voorgeschreven pillen, een probleem waar hij een paar maanden eerder openlijk over had gesproken.

De extreme inspanningen die hij deed om een personage te creëren dat de wereld in The Dark Knight ontroerde, had een zware tol geëist van zijn fysieke en mentale welzijn. Dat gold ook voor het feit dat hij tijd moest doorbrengen weg van zijn zeer jonge gezin.

Ledger had sinds 2004 een serieuze relatie met collega-acteur Michelle Williams en samen hadden ze een dochter genaamd Matilde Rose. In september 2007 ging het paar uit elkaar na een korte verloving en een paar jaar samengewoond.

Deze uitdagingen kwamen aan bod in de biografische documentaire van de acteur op Paramount Network, waar collega's, vrienden en naaste familieleden werden geïnterviewd. Van laatstgenoemden wordt gezegd dat ze hun rol pas hebben geaccepteerd toen Michelle Williams haar zegen had gegeven.

Wat waren de laatste woorden van Heath Ledger aan zijn zus, Kate?

Michelle Williams was zelf opvallend afwezig in de I Am Heath Ledger-documentaire, net als hun dochter Matilde. Regisseur Derik Murray werd voorafgaand aan de release van de documentaire geïnterviewd door het tijdschrift PEOPLE, samen met een aantal andere mensen die dicht bij de acteur stonden, waaronder zijn zus, Kate Ledger.

Kate vertelde hoe ze Heath had gewaarschuwd tegen het mengen van zijn voorgeschreven pillen, en zei dat de acteur had ingestemd met het opvolgen van haar advies. Ik zei gewoon: 'Je moet heel voorzichtig zijn met het mixen van dingen', en hij zei: 'Katie, hallo, kom op natuurlijk,' 'herinnerde ze zich.

Sprekend over de allerlaatste keer dat ze met elkaar spraken, onthulde ze ook dat Heath gelukkig en opgewekt klonk, en geen voorgevoel leek te hebben dat hij de laatste uren van zijn leven leefde.

"Ik was aan het koken en we lachten [via de telefoon]", zei Kate. "Toen zei hij: 'Ik moet gaan en ik bel je om 8.30 uur in de ochtend' en dat was het. Dat was ons laatste gesprek. Ik zei: 'Oké, ik hou van je.' En dat was het. Het is hartverscheurend.”

Aanbevolen: