Tijdens zijn laatste interview prees Michael Jackson deze artiest

Inhoudsopgave:

Tijdens zijn laatste interview prees Michael Jackson deze artiest
Tijdens zijn laatste interview prees Michael Jackson deze artiest
Anonim

Voordat Michael Jackson in juni 2009 stierf, wilde hij weer op het podium komen met een reeks uitverkochte concerten. Hij had 50 shows geboekt voor zijn grote comeback-tour, This Is It. Beelden van de repetities werden omgezet in een film met dezelfde naam. Het werd 4 maanden na de dood van de King of Pop uitgebracht. Daar konden fans de backstage-voorbereidingen van de zangeres zien. Maar wat daar niet expliciet werd onthuld, was de niet-uitgebrachte muziek van Jackson. Na de schokkende dood van de muzikant zei zijn zus La Toya Jackson dat ze twee harde schijven had gevonden in het huis van de hitmaker van Billy Jean.

Ze zei dat het meer dan 100 niet-uitgebrachte nummers had en dat de meeste niet-geregistreerd waren. Veel van deze nummers zijn uitgelekt op internet. In 2010 tekende Sony een recordcontract met de nalatenschap van de zanger voor $ 250 miljoen. Tot 2017 hadden ze distributierechten over Jackson's platen en de productie van tien postume albums. Slechts twee albums kwamen uit de deal. Maar de familie Jackson kondigde in augustus 2021 een aankomend derde album aan. Er is niet veel over gezegd. Maar in het laatste interview van de 13-jarige Grammy-winnaar was hij opgetogen over een bepaalde artiest met wie hij samenwerkte aan een van deze niet-uitgebrachte projecten.

Michael Jackson werkte graag met Will. I. Am

Sommige mensen hebben het idee dat de Smooth Criminal-zanger halverwege de jaren 2000 een totale pauze van muziek had genomen tijdens zijn pauze. Maar volgens de legende zelf is hij nooit gestopt met het maken van nieuwe muziek. "Ik ben nooit gestopt [muziek schrijven]. "Ik ben altijd aan het schrijven, het is zoals het is", zei hij in een interview in 2006 met Access Hollywood. "Ik hou ervan om geluiden te nemen en ze onder de microscoop te leggen en gewoon te praten over hoe we willen het karakter ervan manipuleren."

Hij voegde eraan toe dat hij Will.i.am had gekozen om met hem aan een album te werken omdat "hij geweldige, innovatieve, positieve en geweldige muziek maakt". Hij had echt bewondering voor de frontman van Black Eyed Peas. "Ik dacht dat het interessant zou zijn om samen te werken, of gewoon, je weet wel… kijk hoe de chemie werkte," legde Jackson uit. In 2010 bekritiseerde Will.i.am Sony voor het "profiteren van" het postume album van MJ.

"Hij was gewoon geen gewone artiest. Hij was een hands-on persoon. Voor mij is het respectloos. Er is geen eer", vertelde de rapper aan Access Hollywood. "Michael Jackson-nummers zijn klaar als Michael zegt dat ze klaar zijn. Misschien als ik nooit met hem had gewerkt, zou ik dit perspectief niet hebben. Hij was erg kieskeurig over hoe hij zijn zang wilde, de reverb die hij gebruikte … hij was die handen- Aan." Hij zwoer de muziek die ze samen maakten nooit uit te brengen.

Michael Jackson is nooit gestopt met muziek maken

Voordat je met Will gaat werken.i.am, Jackson was in een potentieel "geschiedenis-makend" muziekproject terechtgekomen met een team uit Bahrein. Begin 2005 vloog de Moonwalker-ster naar Bahrein tijdens zijn proces voor het naar verluidt bedwelmen en molesteren van een 13-jarige Gavin Arvizo. Jackson stond onder veel stress en stond op de rand van faillissement. De popster had geen album meer gemaakt sinds zijn slecht ontvangen album Invincible uit 2001. Ook lag hij jarenlang zonder contract door een ruzie met Sony. Zijn broer Jermaine Jackson schreef in zijn memoires You Are Not Alone dat hij de popster in verband had gebracht met de tweede zoon van de koning van Bahrein, sjeik Abdulla bin Hamad al-Khalifa. Hij dacht dat de prins Jackson zou kunnen helpen 'vrij te zijn van de schuldenlast'.

Eind juni van dat jaar, twee weken na de vrijspraak van Jackson en nadat ze met Abdullah naar Europa waren gereisd, keerden de twee terug naar Bahrein en tekenden een gezamenlijke albumdeal. Het was een goede manier voor de zanger om te herstellen van zijn financiële problemen. Hij bleef er deze keer 11 maanden. Het project kwam echter niet van de grond. Het partnerschap eindigde in plaats daarvan met een rechtszaak. "Het plan dat Abdulla samen met Michael en mij had opgesteld, was een heel gezonde, langdurige en goede zaak", vertelde de Engelse platenbaas Guy Holmes aan The Irish Times. Hij leidde Jackson op dat moment. "Ik geloof echt dat hij vandaag nog zou leven als hij zich aan zijn woord had gehouden."

"'Hoe krijgen we hem terug? Hoe kan ik mensen laten genieten van wat deze man de wereld heeft gegeven?' Dat was zijn ding. Hij wilde deel uitmaken van het herschrijven van de geschiedenis ", zei Ahmed al-Khan van Abdullah's ambities voor zijn project met Jackson. al-Khan was de financieel adviseur die door de sjeik was ingehuurd om de zanger te helpen met zijn financiële problemen. Na meerdere dure reizen naar Bahrein en verschillende dure opnameverzoeken, besloot Jackson uiteindelijk te stoppen omdat hij zich blijkbaar "schaamde" voor de manier waarop hij er na het proces uitzag. "Michael zat achter een stoffen gordijn," herinnerde Holmes zich."Je kon hem niet echt zien. En dus liep ik de vergadering uit… Na de rechtszaak was hij in wezen huid en botten, en ik denk dat dat het was. Hij schaamde zich voor de manier waarop hij eruitzag."

Jacksons toenmalige manager voegde eraan toe dat de Beat It-zanger ongeveer 47 rechtszaken tegemoet zag. Het is begrijpelijk waarom hij ineens terug zou stappen uit een grote samenwerking. De zanger was aanvankelijk enthousiast dat hij zelfs zijn Bad and Dangerous-team op kosten van de sjeik naar Bahrein had gehaald. "'Billy, we gaan de beste muziek ooit maken! Als de tijd rijp is, Billy, gaan we muziek van Mozart maken!'" Bill Bottrell herinnerde zich dat Jackson hem had verteld. "Hij zei 'wanneer de tijd rijp is', zo'n vier keer." Abdullah daagde de zanger uiteindelijk in 2008 voor de rechter, waarbij hij zei dat hij $ 7 miljoen had uitgegeven aan leningen en onkosten. Promotor AEG Live schikte zich buiten de rechtbank met de sjeik en betaalde hem $ 5 miljoen om Jackson vrij te laten voor een residentie van 50 shows in de O2 Arena in Londen. Zeven maanden later stierf de King of Pop.

Aanbevolen: