Heath Ledger brak bijna de neus van Jake Gyllenhaal tijdens het filmen van 'Brokeback Mountain

Inhoudsopgave:

Heath Ledger brak bijna de neus van Jake Gyllenhaal tijdens het filmen van 'Brokeback Mountain
Heath Ledger brak bijna de neus van Jake Gyllenhaal tijdens het filmen van 'Brokeback Mountain
Anonim

Als een van de beste films van zijn tijd heeft Brokeback Mountain een unieke erfenis in de filmindustrie behouden. Met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal in de hoofdrollen vond de film een groot publiek dat gefascineerd was door het ongelooflijke verhaal dat tot leven werd gebracht door het getalenteerde team.

Terwijl de film werd gemaakt, werd het een beetje ruw op de set, en tijdens één scène in het bijzonder brak Heath Ledger bijna de neus van Jake Gyllenhaal bij een incident dat snel de aandacht van de media trok. Gelukkig was alles in orde en ging het filmen door, maar het verhaal achter deze mogelijke blessure is niet wat sommigen zouden denken.

Laten we eens nader bekijken wat er gebeurde op de set van Brokeback Mountain tussen Heath Ledger en Jake Gyllenhaal.

Ledger en Gyllenhaal werden gegoten in 'Brokeback Mountain'

Brokeback Mountain-film
Brokeback Mountain-film

In 2005 vond Brokeback Mountain zijn weg naar de theaters met veel aandacht. De film zou niet alleen een grote kaskraker worden met een relatie tussen twee mannen die een affaire hebben, maar ook met jonge sterren in Heath Ledger en Jake Gyllenhaal die klaar stonden om een aantal memorabele optredens te leveren.

Voordat hij in de film werd gecast, bouwde Ledger een solide carrière op in Hollywood terwijl hij zijn bereik en een voorliefde voor bloei liet zien wanneer de lichten het helderst werden. Ledger verscheen al in films als 10 Things I Hate About You, The Patriot, A Knight's Tale en Monster's Ball voordat hij een rol kreeg in Brokeback Mountain. Hij bleek perfect te zijn in de rol.

Tegenover Heath Ledger speelde Jake Gyllenhaal, die uit een acteerfamilie kwam en zijn talenten goed gebruikte toen de camera's draaiden. Gyllenhaal zat al jaren in het spel voordat hij op Brokeback Mountain landde, en hij was eerder te zien in projecten als October Sky, Donnie Darko en The Good Girl.

Een aantal prominente artiesten kreeg de kans om te schitteren in Brokeback Mountain, maar toen het stof van het castingproces neerdaalde, bleken Ledger en Gyllenhaal uitzonderlijke keuzes voor de hoofdrollen. Uiteindelijk begon het filmen en werd het een beetje moeilijk.

Dingen worden te gepassioneerd

Brokeback Mountain-film
Brokeback Mountain-film

Acteurs zullen altijd hun best doen om hun scènes er zo echt mogelijk uit te laten zien en aanvoelen, wat tot onverwachte momenten kan leiden. Tijdens het filmen van een scène gingen Ledger en Gyllenhaal een beetje te ver met de passie die op het scherm werd getoond, wat eindigde met het geblesseerd raken van Gyllenhaal.

Volgens Gyllenhaal: Heath brak bijna mijn neus in een kusscène. Hij pakt me vast en slaat me tegen de muur en kust me.”

“En dan pak ik hem vast en sla ik hem tegen de muur en kus hem. En we deden take na take na take. Ik kreeg de klote uit me. We hadden andere scènes waarin we met elkaar vochten en ik had niet meer zo'n pijn als daarna, vervolgde hij.

De meeste mensen zouden hebben aangenomen dat een vechtscène zoiets zou hebben veroorzaakt, maar de passie van beide acteurs bleek uiteindelijk iets meer dan verwacht. Desalniettemin ging het filmen door en werd het uiteindelijk afgerond, wat de acteurs naar een wachtproces leidde om het eindproduct op het grote scherm te zien. Gelukkig heeft al hun harde werk zijn vruchten afgeworpen.

De film wordt een klassieker

Brokeback Mountain-film
Brokeback Mountain-film

Brokeback Mountain, uitgebracht in 2005, werd al snel een succes aan de kassa. Na maar liefst $ 178 miljoen te hebben verdiend, zou de film een uitzonderlijke hoeveelheid buzz blijven genereren, waardoor het een serieuze kanshebber was tijdens het prijzenseizoen.

De film werd uiteindelijk genomineerd voor enkele van de meest prestigieuze prijzen in de hele film, waaronder de Oscar voor Beste Film. Het eindigde met het winnen van verschillende Academy Awards, waaronder die voor beste regisseur, beste bewerkte scenario en beste originele score. Het was een ware triomf voor alle betrokkenen en sindsdien is de film door de Library of Congress toegevoegd aan de National Film Registry.

Door de jaren heen heeft de film een uitzonderlijke erfenis behouden omdat hij niet bang was om grenzen te verleggen en een moderne klassieker te zijn. Ledger en Gyllenhaal leverden echt de goederen op het scherm, en de acteurs die de film hebben gemist, moeten zichzelf voor de kop slaan omdat ze hem hebben afgewezen.

Het was een moeilijk proces om Brokeback Mountain tot leven te brengen, maar met de manier waarop dingen zich afspeelden, kunnen we ons niet voorstellen dat Gyllenhaal niet dacht dat het het niet waard was.

Aanbevolen: