Beyoncé sloeg door Kelis voor het samplen van haar nummer uit 1999 zonder toestemming

Inhoudsopgave:

Beyoncé sloeg door Kelis voor het samplen van haar nummer uit 1999 zonder toestemming
Beyoncé sloeg door Kelis voor het samplen van haar nummer uit 1999 zonder toestemming
Anonim

R&B-zanger Kelis is swingend uit de kast gekomen nadat hij Beyonce van "diefstal" beschuldigde.

Kelis beschuldigde Beyonce van 'gebrek aan respect'

Grammy-genomineerde Kelis heeft Beyoncé uitgescholden omdat ze naar verluidt een sample van een nummer van haar debuutalbum uit 1999, Kaleidoscope, zou hebben gebruikt op haar nieuwe album Renaissance zonder toestemming. De "Milkshake"-zangeres, 42, ging naar Instagram nadat ze ontdekte dat de "Love On Top"-zangeres 40 een kort gedeelte van haar nummer "Get Along With You" gebruikte op haar aanstaande nummer "Energy". Nadat een fanaccount voor Kelis over het nieuws had gepost, merkte de "Bossy"-artiest op dat ze geschokt was door de songcredit en boos was om erachter te komen met de rest van de wereld.

Kelis riep degenen in het bedrijf uit met 'geen integriteit'

"Mijn geest is ook verbluft omdat het niveau van gebrek aan respect en totale onwetendheid van alle drie de betrokken partijen verbazingwekkend is", schreef ze. Ze vervolgde: "Ik hoorde hierover op dezelfde manier als iedereen. Niets is ooit wat het lijkt, sommige mensen in deze business hebben geen ziel of integriteit en ze hebben iedereen voor de gek gehouden.'"

In reactie op een opmerking dat Beyonce haar werk duidelijk bewondert, antwoordde Kelis: "Bewonderen is niet het woord." Toen een ander zijn opwinding uitsprak over hun samenwerking, beweerde Kelis, die schreef onder haar beroemde chef-kokaccount @bountyandfull: "Het is geen samenwerking, het is diefstal."

Kelis wordt niet gecrediteerd voor 'Energy', maar beweerde dat Pharrell Williams nooit een nummer in zijn leven heeft geschreven

The Neptunes' Pharrell Williams en Chad Hugo zijn de officieel gecrediteerde schrijvers en producenten van het originele nummer, en worden gecrediteerd op "Energy". Kelis wordt niet gecrediteerd, maar in haar Instagram-bericht beweerde Williams "nooit in zijn leven een nummer te hebben geschreven".

De realiteit is dat ik niet ALLEEN bij Beyoncé zit, want aan het eind van de dag heeft ze een plaat gesampled, ze heeft me eerder gekopieerd. Ze heeft dit eerder gedaan, net als veel andere artiesten. Het is prima, dat kan me niet schelen, 'zei Kelis in haar video.

“Het probleem is dat we niet alleen vrouwelijke artiesten zijn, oké, zwarte vrouwelijke artiesten in een industrie [waar] er niet zo veel van ons zijn. We hebben elkaar ontmoet, we kennen elkaar, we hebben gemeenschappelijke vrienden. Het is niet moeilijk. Ze kan toch contact opnemen?"

"Het gaat er niet om dat ik boos ben op Beyoncé", vervolgde ze, terwijl ze zich richtte tot "onwetende" gebruikers van sociale media. "Pharrell weet wel beter", zei ze over haar voormalige medewerker. "Dit is een voltreffer voor mij. Hij doet dit de hele tijd, het is heel kleinzielig. Het gaat er niet om dat ik jaloers ben. Jaloers op iemand die mijn nummer gebruikt? Dat is het domste, meest onwetende dat ik ooit heb gehoord. Zoals opgroeien.”

Kelis heeft zich eerder uitgesproken over het feit dat ze niet goed werd gecompenseerd voor haar vroege werk met de Neptunes, met wie ze begon te werken toen ze 19 was: "Ik vond het een mooie en pure, creatieve veilige ruimte, maar het De moeder van twee beweerde dat ze "schaamtelijk was voorgelogen en bedrogen" door "de Neptunes en hun management en hun advocaten en al dat soort dingen".

Aanbevolen: