Waar zijn deze beroemde acteurs die nu Superman speelden?

Inhoudsopgave:

Waar zijn deze beroemde acteurs die nu Superman speelden?
Waar zijn deze beroemde acteurs die nu Superman speelden?
Anonim

Superman is een populaire actiefiguur sinds hij meer dan 80 jaar geleden voor het eerst debuteerde in Action Comics 1. Er zijn veel herhalingen van de "Man of Steel" geweest via strips, radioshows, animatieseries, films en zelfs op Broadway; sommigen namen nooit de vlucht. Het personage dat in 1938 aan de wereld werd voorgesteld, is belichaamd door ongeveer 73 verschillende acteurs in vrijwel elke vorm van niet-gedrukt medium.

In 1940, twee jaar na het stripdebuut van Superman, was Ray Middleton de eerste persoon die de beroemde 'S' op zijn borst droeg. Het was niet voor een film of tv-show, maar in plaats daarvan voor de Wereldtentoonstelling van 1939 in New York en in die tijd was er een Superman-dag, waarvan een deel werd vastgelegd op stomme film.

Tegenwoordig zouden de meeste acteurs graag de kans krijgen om de man van staal te spelen; deze acteur is niet een van hen. Superman is een rol die voor sommigen een carrière kan veranderen, aangezien elke film waarin hij speelt zichzelf zal verkopen. Hier zijn 13 beroemde acteurs die Superman in films hebben gespeeld, waar zijn ze nu?

10 Kirk Alyn (1948, 1950)

Kirk Alyn speelde de eerste schermversie van Superman in de serie Superman uit 1948, die hij twee jaar later hernam in Atom Man vs Superman met acteur Lyle Talbot als Lex Luthor. Hij verscheen in vele andere films/tv-shows voor zijn dood in 1999 op 88-jarige leeftijd aan de ziekte van Alzheimer.

9 George Reeves (1951, 1952-1958)

Een 58 minuten durende theatrale film uit 1951 genaamd Superman and the Mole Men, die bedoeld was als een voorloper van een gesyndiceerde televisieserie, maakte van Reeves een instant sensatie. George voelde zich hopeloos typecast aan het einde van Adventures of Superman, dat liep van 1952-58. Hij pleegde zelfmoord op 16 juni 1959.

8 Christopher Reeve (1978-1987)

Christopher Reeve belichaamde echt superman. Hij werd gecast door regisseur Richard Donner in Superman: The Movie uit 1978. Jeff East speelde ook een tiener Clark Kent in deze film; zijn stem werd nagesynchroniseerd door Reeves. Het wereldwijde succes van filmman Reeves een ster. Hij hernam vervolgens de rol in Superman II uit 1980, Superman III uit 1983 en Superman IV uit 1987: The Quest for Peace. Hij speelde in verschillende andere films. Christopher Reeves stierf in 2004 als gevolg van een hartstilstand na een incident in 1995 waarbij hij tijdens een paardensportwedstrijd van een paard werd gegooid. Reeves werd quadraplegisch na zijn ongeval.

7 John Haymes Newton (1988 - 1990)

Ondanks het feit dat de tv-serie Adventures Of Superboy liep van 1988 tot 1992, verscheen John Haymes Newton alleen in seizoen één en werd hij uiteindelijk vervangen door Gerard Christopher. In die tijd was Christopher Reeve's kijk op het personage enorm populair. Haymes wilde dit vermijden. Newton verscheen ook in een korte film uit 2011 genaamd Superman Classic, naast vele andere filmrollen. Zijn laatste filmcredit was in 2016, waar hij Nemo speelde in Surge of Power: Revenge of the Sequel

6 Gerard Christopher (1990-1992)

Hij nam de rol van Superman in de tv-serie Adventures Of Superboy op zich na John Newton, maar maakte zich het personage eigen. De acteur heeft 18 andere credits op zijn naam staan op IMDB, waaronder optredens in populaire soaps Days of Our Lives en General Hospital, zijn laatste credit in 2013. De acteur lijkt te genieten van een privéleven.

5 Dean Cain (1993-1997)

Voormalig voetballer Dean Cain ging acteren na een knieblessure, waardoor hij aan de kant werd gezet door de Buffalo Bills. Cain was te zien in commercials en had gastoptredens in verschillende shows totdat zijn vertolking van Clark Kent/Superman in Lois & Clark hem op de kaart zette als acteur. De acteur heeft bijna 200 credits op IMDB, inclusief voor het spelen van Jeremiah Danvers op CW's Supergirl. Momenteel is hij betrokken bij verschillende aankomende films, waaronder The Phantom Warrior en Miracle at Manchester.

4 Tom Welling (2001-2011)

Het personage van Clark Kent, gespeeld door Tom Welling, is een favoriet bij de fans, ook al bleef Smallville voor de meeste delen een soort van show zonder vluchten, geen panty's. Hij speelde de rol tien jaar lang, hoewel hij pas aan het einde van de serie in 2011 echt Superman werd. In "Crisis on Infinite Earths: Part Two" keerde hij terug naar zijn rol als Clark Kent van Earth 167. breakout-rol, de acteur heeft slechts 16 credits op IMDB, waaronder een film genaamd Deep Six die gepland staat voor een release in 2023

3 Brandon Routh (2006)

In Superman Returns, met Brandon Routh in de hoofdrol als de Man Of Steel, keerde de Man Of Steel na 10 jaar eindelijk terug op het grote scherm. Fans hoopten dat Brandon nog een kans zou hebben gekregen in Superman Returns, maar het was verre van perfect. Routh, die zei dat hij worstelde na zijn hoofdrol in de film, was te zien in de CW's Crisis on Infinite Earths crossover-evenement samen met andere iteraties van Superman die werden gespeeld door Tom Welling en Tyler Hoechlin. Routh, die ook The Atom speelt in de DCEU, wordt ook gecrediteerd voor een film genaamd Out of Order en een tv-serie Magic: The Gathering die ergens dit jaar zal verschijnen.

2 Henry Cavill (2013-heden)

Cavill, die schittert in The Witcher van Netflix, nam de titelrol op zich in Man Of Steel uit 2013, gevolgd door Batman v Superman: Dawn Of Justice in 2016. Hij channelde onlangs Superman voor de Justice League-film uit 2017. Momenteel is er geen woord over of hij zijn Superman-rol opnieuw zal opnemen; hij heeft echter verschillende aankomende films, waaronder Enola Holmes 2, die naar verwachting later dit jaar zal uitkomen.

1 Tyler Hoechlin (2016-heden)

In Supergirl seizoen 2 debuteerde Tyler Hoechlin als Superman en verscheen daarna in Superman en Lois. Te midden van een golf van annuleringen door het CW-netwerk eerder dit jaar, werd Superman en Lois verlengd voor een derde seizoen. Anders zal Hoechlin zijn rol als Derek Hale opnieuw opnemen in de komende Teen Wolf: The Movie.

Aanbevolen: