Taylor Swift wordt een meme op sociale media na milieu-impact

Taylor Swift wordt een meme op sociale media na milieu-impact
Taylor Swift wordt een meme op sociale media na milieu-impact
Anonim

Taylor Swift heeft hits en miljoenen fans, dus dat komt natuurlijk met een grote hoeveelheid rijkdom. Dat extraatje heeft ervoor gezorgd dat Swift's ecologische voetafdruk tot weerslag heeft geleid.

Yard, een marketingbedrijf voor duurzaamheid, heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat haar privéjet de afgelopen zeven maanden 8,293,54 ton koolstof heeft uitgestoten. Volgens de studie is dat "1, 184,8 keer meer dan de totale jaarlijkse uitstoot van de gemiddelde persoon."

De informatie in het rapport van Yard kwam van het @celebjets Twitter-account. In het rapport staat dat er 170 reizen zijn gemaakt met het vliegtuig van Swift en dat het sinds het begin van 2022 meer dan 22.923 minuten in de lucht heeft doorgebracht. Dat komt overeen met 16 dagen. 80 minuten bleek de gemiddelde vliegtijd te zijn en het vliegtuig reisde ongeveer 139,36 mijl. De kortste vlucht duurde 36 minuten en ging van Missouri naar Nashville, Tennessee.

Swift's team was er echter snel bij om de zanger te verdedigen. "Taylor's jet wordt regelmatig uitgeleend aan andere individuen", vertelde haar vertegenwoordiger aan E! Nieuws. "Het is overduidelijk onjuist om de meeste of al deze reizen aan haar toe te schrijven."

Het rapport werd al snel trending op Twitter en leidde tot verschillende memes voorafgaand aan de reactie van Team Swift.

Veel gebruikers plaatsten video's van vliegtuigen die door de lucht vlogen. Een bijschrift luidde: "video van Taylor Swift die een glas water gaat halen." Een andere gebruiker schreef: "Taylor Swift gaat vanuit haar slaapkamer naar haar woonkamer."

Een bijzonder uniek bericht kwam van een gebruiker die een clip deelde uit de videoclip "Hold My Hand" van Lady Gaga, waarin een vliegtuig heel dicht bij Gaga's hoofd vliegt. De gebruiker noemde het Swift's "cameo" in de video.

Niet al haar fans maakten echter grapjes. Verschillende Swifties lieten reacties achter op Reddit en bekritiseerden de "Blank Space"-zanger.

"Dit is heel schokkend voor mij, eerlijk gezegd. Steeds meer beroemdheden benadrukken het belang van het verminderen van de uitstoot, maar het zijn deze buitensporige overconsumpties die moeten worden afgeremd", schreef een fan. "Ik hou van Taylor, maar ik zou nooit een uitspraak van haar over het klimaat serieus nemen nadat ik dit heb gezien. Ik denk echt dat ze de middelen heeft om het beter te doen"

"Ik hou van Taylor. Ik heb ook een sterke negatieve mening over de privéjetcultuur van beroemdheden en denk dat rijke mensen in het algemeen hebben geleerd hun comfort en vrijheid voorrang te geven boven de rest van ons met een veilig klimaat, en ik denk dat dit is moreel verkeerd van haar, "voegde een ander toe.

Swift kan het aantal keren dat haar privéjet wordt gebruikt verminderen en misschien niet. Wat wel duidelijk is, is dat dit een veelvoorkomend probleem is onder beroemdheden en Swift is niet de enige die schuldig is.

Aanbevolen: