Beyoncé voegt Madonna toe aan fantastische nieuwe 'Break My Soul'-remix

Beyoncé voegt Madonna toe aan fantastische nieuwe 'Break My Soul'-remix
Beyoncé voegt Madonna toe aan fantastische nieuwe 'Break My Soul'-remix
Anonim

The Beyhive heeft een behoorlijke week achter de rug sinds Beyoncé's nieuwe album, Renaissance, is uitgebracht. Om zo'n enerverende week af te ronden, heeft Queen Bey besloten om de ultieme bom te droppen, een remix met de Queen of Pop.

De aankondiging en release van de nieuwste "Break My Soul"-remix kwam op vrijdag. Het nummer, getiteld 'The Queens Remix', bevat gastvocalen van Madonna, met dank aan haar hit 'Vogue' uit 1990. Het is de nieuwste remix van het nummer na een week van verschillende variaties van artiesten als will.i.am, Honey Dijon, Terry Hunter en Nita Aviance.

Aanvankelijk was de nieuwe remix alleen verkrijgbaar via Beyoncé's officiële online winkel voor $ 1,29. Het heeft sindsdien nummer 2 bereikt op iTunes in de VS.

De zangeres van "Single Ladies" verwijst naar Madonna als "Queen Mother" en hercreëerde de beroemde "Vogue"-rap.

In het originele nummer brengt Madonna een eerbetoon aan de beroemde filmsterren van het oude Hollywood. Ze verwijst naar iedereen, van Marlon Brando tot James Dean tot Marilyn Monroe.

In deze nieuwe remix brengt Beyoncé een eerbetoon aan verschillende zwarte vrouwen in de muziek.

"Koningin-moeder Madonna, ik hou van je, Rosetta Tharpe, Santigold, Bessie Smith, Nina Simone, Betty Davis, Solange Knowles, Badu dit, dus Kelly Rowl… Lauryn Hill, Roberta Flack, Toni, Janet, Tierra Wack Missy, Diana, Grace Jones, Aretha, Anita, Grace Jones, "ze rapt.

Ze noemt ook Chloe x Halle, Alicia Keys, Aaliyah, Whitney Houston, Rihanna, Nicki Minaj en haar voormalige Destiny's Child-bandgenoot Michelle Williams. Bey somt ook veel legendarische balzaalhuizen op, waaronder House of Miyake-Mugler, House of Amazon, House of Balmain, House of Revlon, House of LaBeija en House of Balenciaga.

Dit markeert de eerste officiële samenwerking tussen Madonna en Beyoncé aan een nummer. Beyoncé was eerder te zien in de videoclip van de Queen of Pop voor haar single 'Bitch I'm Madonna' uit 2015 van haar album 'Rebel Heart'. De video bevatte ook optredens van Miley Cyrus, Katy Perry, Chris Rock, Rita Ora, Diplo en Nicki Minaj, die op het nummer te zien was.

En terwijl Beyoncé Madonna haar rekwisieten geeft, is "Vogue" niet het enige exemplaar dat deze week in het nieuws is gekomen.

Op het nummer "Energy" gebruikte Beyoncé een interpolatie van het nummer "Milkshake" van Kelis. Tegen het einde van het nummer zingt Beyoncé het bekende "La-la, la-la, la" deel van "Milkshake". De nieuwe versie van het nummer heeft die vocalen echter uit het nummer verwijderd vanwege de afkeuring van Kelis.

"Mijn echte probleem is niet alleen met Beyoncé, want aan het eind van de dag heeft ze een plaat gesampled, ze heeft me eerder gekopieerd, ze heeft al dingen gedaan, dus heb veel andere artiesten, het is prima. Dat kan me niet schelen, "zei ze in een Instagram-video. "Het probleem is… we zijn vrouwelijke artiesten, oké, zwarte vrouwelijke artiesten in een industrie waar we niet zo veel zijn, toch? We hebben elkaar ontmoet, we kennen elkaar, we hebben gemeenschappelijke vrienden. Het is niet moeilijk, ze kan contact opnemen, toch?"

Kelis wordt niet vermeld als een van de producenten, componisten of tekstschrijvers van het nummer. Chad Hugo, Pharrell Williams, Rob Walker en de Neptunes worden gecrediteerd als de producenten van het lied. Hugo en Williams zijn de tekstschrijvers en componisten. Kelis wordt vermeld als de uitvoerder van "Milkshake."

De aftiteling voor "Energy" vermeldt niet langer Hugo en Williams als co-schrijvers van het nummer.

Beyoncé heeft misschien één geweldige sample van haar album moeten knippen, maar ze maakte dit meer dan goed door een ander te gebruiken.

Aanbevolen: