8 Times Christian Bale ging tot het uiterste voor een rol

Inhoudsopgave:

8 Times Christian Bale ging tot het uiterste voor een rol
8 Times Christian Bale ging tot het uiterste voor een rol
Anonim

Christian Bale transformeert zijn lichaam volledig voor elke rol en gaat binnen een paar jaar van 122 naar 228 pond. Zijn verbazingwekkende transformaties trekken zowel publiek als media-aandacht, maar er is een methode voor zijn waanzin die de schokwaarde te boven gaat.

Bale vertelde The Guardian dat hij, zonder een formele acteeropleiding, nooit in staat was om geloofwaardig heen en weer te schakelen tussen zichzelf en zijn personage. De straffende transformaties die hij zijn geest en lichaam doormaakt, helpen hem afstand te nemen van zichzelf, zodat hij dan in een nieuw personage kan stappen. "Ik zie acteurs die gewoon zichzelf kunnen zijn en dan omschakelen en deze echt ongelooflijke uitvoeringen geven, en dan weer terugschakelen naar zichzelf", vertelde Bale aan The Guardian, "Ik merk dat ik begin te lachen omdat ik me er te veel van bewust ben dat ik het nog steeds ben. Dus ik probeer zo ver mogelijk weg te gaan. Anders kan ik het niet.”

Bale's extreme rolvoorbereiding heeft zijn tol geëist van het lichaam van de acteur. In de afgelopen jaren heeft Bale toegegeven te ver te zijn gegaan voor bepaalde rollen en heeft hij gezegd dat hij binnenkort zal stoppen met het ondergaan van dergelijke intense transformaties. Blijf scrollen om acht van Christian Bale's meest extreme fysieke transformaties voor een rol te zien.

8 American Psycho (2000)

Ter voorbereiding op zijn baanbrekende rol als Patrick Bateman in American Psycho, ging Christian Bale voor het eerst naar de sportschool. De acteur begon elke dag meerdere uren te trainen zodra hij de rol ontving, en bleef dit zelfs doen toen de rol hem kort werd afgenomen en aan Leonardo DiCaprio werd gegeven. Tijdens het filmen bleef Bale in topconditie en bleef hij te allen tijde in karakter terwijl hij op de set was, wat zorgde voor een verontrustende werkomgeving voor zijn co-sterren.

7 The Machinist (2004)

Christian Bale
Christian Bale

Bale's meest dramatische fysieke transformatie was voor The Machinist, waarin hij een fabrieksarbeider speelde met ernstige slapeloosheid. De acteur verloor naar verluidt meer dan 60 pond voor de rol door een dieet van zwarte koffie, appels en ingeblikte tonijn. Terwijl Bale zei dat zijn extreme vasten resulteerde in een ongelooflijk zen-mentaliteit, heeft hij toegegeven dat hij misschien te ver is gegaan voor de rol. "…Het werd zeker, laten we zeggen, interessant, op een manier die vrienden en familie opmerkten - en niet echt van genoten", vertelde Bale aan GQ.

6 Batman Begins (2005)

Slechts een paar maanden nadat hij was gezakt tot 110 pond voor The Machinist, begon Bale op te bouwen voor de Dark Knight-trilogie. Bale negeerde het advies om zijn reis naar gewichtstoename te beginnen met het eten van soepen en ander licht voedsel om zijn gekrompen maag op te vangen, en begon onmiddellijk junkfood te eten. Hoewel deze methode medisch niet verantwoord was, was ze wel effectief. De acteur is naar verluidt in ongeveer zes maanden tijd meer dan 60 pond aangekomen. Bale probeerde ook in superheldenvorm te komen.

5 The Fighter (2010)

Christian Bale in The Fighter
Christian Bale in The Fighter

Na het opnemen van twee Dark Knight-films verloor Bale zijn Batman-bod voor The Fighter. Bale verloor naar verluidt 30 pond om de aan drugs verslaafde boksinstructeur, Dicky Eklund, te spelen. Volgens The Huffington Post verloor Bale het gewicht door meerdere uren per dag te rennen. Bale zei dat hij zich in die tijd echt heel gezond voelde.

4 American Hustle (2013)

Christian Bale
Christian Bale

Nadat hij tijdens The Fighter heel dun was geworden en in The Dark Knight Rises was opgevijzeld, ging Bale full dad-bod voor American Hustle. De acteur vertelde USA Today dat hij voor de rol van 185 pond naar 228 pond ging. Net als zijn Batman-gewichtstoename, had Bale plezier door simpelweg te eten wat hij maar wilde. Het gewichtsverliesproces na het filmen was echter veel minder plezierig. Bale vertelde USA Today dat hoewel hij ooit de extra kilo's binnen twee maanden had kunnen afvallen, het hem meer dan zes kostte om dit gewicht te verliezen.

3 Vice (2018)

Kort nadat hij zijn American Hustle-gewicht had verloren, zette Bale het meteen weer aan voor zijn bekroonde optreden als Dick Cheney in Vice. De acteur ging helemaal op in het personage en was totaal onherkenbaar als de voormalige vice-president. Bale kwam naar verluidt ongeveer 40 pond aan voor de rol, dankzij een vast dieet van taart en ander decadent voedsel. Hoewel zijn gewichtstoename zijn meest opvallende fysieke transformatie was, verfde Bale ook zijn wenkbrauwen blond voor de rol.

2 Ford v Ferrari (2019)

Christian Bale in Ford v Ferrari
Christian Bale in Ford v Ferrari

Bale moest snel zijn Vice-gewicht laten vallen om in een GT40-raceauto te passen voor zijn rol in Ford v Ferrari. In een Yahoo Entertainment-interview legde Bale uit dat hij twee vliegen in één klap sloeg door weer in vorm te komen voor zowel de rol als zijn eigen gezondheid. Bale sprak ook over zijn schroom dat gevaarlijke fysieke transformaties op ondoordachte wijze het kenmerk zouden kunnen worden van de toewijding van een acteur aan een rol.

1 Thor: Love And Thunder (2022)

Gorr de God slager
Gorr de God slager

Hoewel Bale niet in staat was te transformeren in het gespierde Gorr-strippersonage dat hij portretteerde in Thor: Love And Thunder, was hij nog steeds onherkenbaar als de God-Butcher. Bale vertelde Entertainment Tonight dat hij en regisseur Taika Waititi, omdat hij geen tijd had om tussen de projecten door te werken, besloten om Gorr een Nosferatu-type te maken en het tegenovergestelde van Thor. Toch maakten meer dan drie uur aan cosmetica en invaliderende nagelverlengingen de acteur onherkenbaar.

Aanbevolen: