Deze films maakten van Christian Bale een ster ruim voor 'The Dark Knight

Inhoudsopgave:

Deze films maakten van Christian Bale een ster ruim voor 'The Dark Knight
Deze films maakten van Christian Bale een ster ruim voor 'The Dark Knight
Anonim

Hollywood-ster Christian Bale werd beroemd op 13-jarige leeftijd toen hij zijn doorbraakrol had in een Steven Spielberg-film. Sindsdien is de acteur een van de meest bekende namen in de industrie - hoewel hij naar verluidt niet de gemakkelijkste is om mee samen te werken.

Een van de beroemdste rollen van Christian Bale is zijn vertolking van Batman, die hij onberispelijk speelde dankzij zijn fotografisch geheugen. Voor deze rol was Bale echter een beroemde acteur, en vandaag bekijken we enkele van zijn meest succesvolle films voorafgaand aan de Batman-trilogie van dichterbij!

10 'Equilibrium' - Box Office: $ 5,3 miljoen

De aftrap is de sci-fi actiefilm Equilibrium uit 2002. Daarin portretteert Christian Bale John Preston, en hij speelt naast Emily Watson, Taye Diggs, Angus Macfadyen, Sean Bean en William Fichtner. De film toont een toekomstige wereld waarin het tonen van gevoelens illegaal is, en heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. Equilibrium bracht uiteindelijk $ 5,3 miljoen op aan de kassa.

9 'The Machinist' - Box Office: $ 8,2 miljoen

De volgende is de psychologische thriller uit 2004 The Machinist waarin Christian Bale Trevor Reznik speelt. Naast Bale zijn er in de film ook Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, John Sharian en Michael Ironside te zien. The Machinist volgt een man die worstelt met schuldgevoelens en paranoia nadat hij een heel jaar niet heeft kunnen slapen. De film heeft momenteel een 7,7 rating op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 8,2 miljoen aan de kassa.

8 'A Midsummer Night's Dream' - Box Office: $ 16,1 miljoen

Laten we verder gaan met de romcom-fantasie A Midsummer Night's Dream uit 1999, die is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare.

In de film portretteert Christian Bale Demetrius, en hij speelt naast Rupert Everett, Calista Flockhart, Kevin Kline, Michelle Pfeiffer en Stanley Tucci. A Midsummer Night's Dream heeft momenteel een beoordeling van 6,4 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 16,1 miljoen aan de kassa.

7 'American Psycho' - Box Office: $ 34,3 miljoen

De horrorfilm American Psycho uit 2000, waarin Christian Bale Patrick Bateman speelt, is de volgende. Naast Bale zijn er in de film ook Willem Dafoe, Jared Leto, Josh Lucas, Samantha Mathis en Matt Ross te zien. Bale's inspiratie achter zijn optreden was niemand minder dan Tom Cruise. De film is gebaseerd op Bret Easton Ellis' roman American Psycho uit 1991 en heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 34,3 miljoen op aan de kassa.

6 'Captain Corelli's Mandolin' - Box Office: $62 miljoen

De volgende op de lijst is de oorlogsfilm Captain Corelli's Mandolin uit 2001. Daarin speelt Christian Bale Mandras en schittert hij naast Nicolas Cage, Penélope Cruz, John Hurt, David Morrissey en Irene Papas. De film is gebaseerd op de roman Captain Corelli's Mandolin uit 1994 van Louis de Bernières en heeft momenteel een beoordeling van 5,9 op IMDb. De film bracht uiteindelijk 62 miljoen dollar op aan de kassa.

5 'Empire Of The Sun' - Box Office: $66,7 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag openen is de epische coming-of-age oorlogsfilm uit 1987, Empire of the Sun. Daarin portretteert Christian Bale Jamie "Jim" Graham, en hij schittert naast John Malkovich, Miranda Richardson en Nigel Havers. De film is gebaseerd op de gelijknamige semi-autobiografische roman van J. G. Ballard uit 1984 en heeft momenteel een 7,7 op IMDb. Empire of the Sun bracht uiteindelijk $ 66,7 miljoen op aan de kassa.

4 'Reign Of Fire' - Box Office: $ 82,2 miljoen

Laten we verder gaan met de post-apocalyptische science-fantasyfilm Reign of Fire uit 2002. Daarin portretteert Christian Bale Quinn Abercromby, en hij schittert naast Matthew McConaughey, Izabella Scorupco en Gerard Butler.

De film toont een wereld waarin vuurspuwende draken alles in vuur en vlam zetten, en het heeft momenteel een 6,2 beoordeling op IMDb. Reign of Fire verdiende uiteindelijk $ 82,2 miljoen aan de kassa.

3 'Little Women' - Box Office: $ 95 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag openen is het historische coming-of-age-drama Little Women uit 1994, dat is gebaseerd op de gelijknamige tweedelige roman van Louisa May Alcott uit 1868-69. In de film speelt Christian Bale Theodore "Laurie" Laurence, en hij speelt naast Winona Ryder, Gabriel Byrne, Trini Alvarado, Samantha Mathis en Kirsten Dunst. De film heeft momenteel een beoordeling van 7,3 op IMDb en bracht uiteindelijk $ 95 miljoen op aan de kassa.

2 'Shaft' - Box Office: $ 107,2 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de actie-misdaadfilm Shaft uit 2000, waarin Christian Bale W alter Wade, Jr speelt. Naast Bale spelen ook Samuel L. Jackson, Vanessa Williams, Jeffrey Wright en Dan Hedaya in de film. en Busta Rhymes. Shaft is een gedeeltelijke remake van de gelijknamige film uit 1971 en heeft momenteel een 6,0 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 107,2 miljoen aan de kassa.

1 'Pocahontas' - Box Office: $ 346,1 miljoen

En tot slot, de lijst wordt afgerond met het geanimeerde muziekdrama Pocahontas uit 1995, waarin Christian Bale de stem achter Thomas is. De rest van de stemmencast van de film bestaat uit Joe Baker, Irene Bedard, Billy Connolly, James Apaumut Fall en Mel Gibson. Pocahontas is de 33e Disney-animatiefilm en heeft momenteel een 6,7 rating op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 346,1 miljoen op aan de kassa.

Aanbevolen: