Jessica Chastain ging tot het uiterste ter voorbereiding op haar rol als Tammy Faye Bakker

Inhoudsopgave:

Jessica Chastain ging tot het uiterste ter voorbereiding op haar rol als Tammy Faye Bakker
Jessica Chastain ging tot het uiterste ter voorbereiding op haar rol als Tammy Faye Bakker
Anonim

Als erkenning voor haar buitengewone inspanningen om Tammy Faye Bakker tot leven te brengen in de nieuwe film The Eyes of Tammy Faye, is actrice Jessica Chastain terecht genomineerd voor een Academy Award for Best Actrice. Chastain transformeerde in de beruchte televangelist en zanger en had jarenlang hard gewerkt om het project een schermbehandeling te geven, en nog meer werk te hebben gestoken in het tot leven brengen van dit unieke personage - niet alleen in termen van manier en zang (iets wat Chastain niet had gedaan sinds de universiteit), maar ook haar uiterlijk volledig transformeerde om de christelijke superster te worden. Elke dag op de set van zichzelf veranderen in Tammy Faye was enorm tijdrovend - haar en make-up konden soms wel vijf tot zeven uur duren voordat Chastain klaar was voor de camera.

Laten we, in het licht van deze verbazingwekkende toewijding aan de rol van Tammy Faye, eens kijken hoe Jessica Chastain zich voorbereidde op haar iconische rol als PTL-oprichter Tammy Faye Bakker.

6 De zenuwen dreven Jessica Chastain om de fles te raken

Het op zich nemen van deze uitdagende rol legde een enorme druk op Chastain, die half grapte dat ze soms een drankje nodig had om door haar scènes heen te komen, vooral als ze moest zingen.

"Mijn voorbereiding om te zingen was bourbon. Ik ga niet eens liegen", zei Chastain op de podcast van The Awardist. "Ik was zo bang."

"Ik had dat nog nooit eerder gedaan, en ik dacht: 'Ik heb een drankje nodig omdat ik zo bang ben.' Het was [voor] medicinale doeleinden,' voegde ze eraan toe met een knipoog, 'maar dat heeft me echt geholpen om verder te komen.'

5 Jessica Chastain moest leren zingen zoals Tammy

Jessica had niet meer gezongen sinds haar studententijd bij Juilliard, dus het was een grote vraag om alle liedjes van Tammy in de film te zingen. Tammy, die 'door middel van zang predikte', had een unieke stem die Chastain zorgvuldig moest nabootsen. "Ze is 11 vanaf het moment dat ze het lied begint te zingen, en ze wordt alleen maar groter en groter en groter en groter en luider. Voor een verlegen, gereserveerd persoon is het een nachtmerrie. Maar ik moest het doen."

Lange repetities en tijd doorgebracht met een professionele muziekproducent hielp Chastain haar stem te ontwikkelen: "We hebben 31 nummers die we zingen", zegt Chastain. "We hebben zes weken gerepeteerd in New York. Daarna ging ik naar Nashville en werkte tien dagen achter elkaar met [muziekproducent] T Bone Burnett."

4 Jessica Chastain moest zichzelf volledig in Tammy werpen

Iemand worden die zo bizar is als Tammy Faye Bakker kon niet voor de helft worden gedaan. Het werd allesverslindend voor Chastain.

Over Tammy zei Chastain: “Ze deed nooit echt iets half. Ze had geen greintje cool of afstandelijk tegenover haar. Dus ik had gewoon het gevoel dat ik mijn teen er niet in kon dopen of koel en afstandelijk kon zijn in de uitvoering. Ik moest op de meest wilde, extreme manier springen. Want zo leefde ze elk moment.'

3 Jessica Chastain deed uitgebreid onderzoek

Om Tammy Faye realistisch tot leven te brengen was honderden uren onderzoek nodig. Chastain vond tijdschriftartikelen over wijlen Tammy Faye Messner (voorheen Bakker) en bestudeerde oude foto's en tv-optredens.

Vaak gebruikte ze haar tijd om te wachten tot haar en make-up klaar waren om haar optreden te verfijnen: Ik keek constant naar video's van haar en luisterde naar haar stem. Ik gebruikte het als een landingsbaan. Soms, als je een personage speelt, krijg je een landingsbaan van 30 minuten, en dan vertrek je en schiet je. Mijn personage had een extra lange landingsbaan.”

2 Zelfs het haar en de make-up van Tammy Faye werden zorgvuldig bestudeerd

Tammy Faye stond niet alleen bekend om haar grote stem, maar ook om haar grote haar en nog brutalere make-up. De onherkenbare transformatie van Chastain vereiste een team van make-up-, haar- en garderobe-artiesten.

Justin Raleigh, de prothetische make-upontwerper van de film, moest gespecialiseerde gezichtsprotheses ontwerpen: "Jessica wilde verloren gaan in de rol en Tammy echt belichamen zonder Jessica ook volledig uit te wissen", zei Raleigh. "We hebben heel voorzichtig gedanst hoeveel protheses we zouden gebruiken of niet."

"Omgekeerd werken, toen we eenmaal hadden vastgesteld wat we moesten doen voor de jaren tachtig en negentig, was de enige manier om de rest te laten werken, protheses aan haar jongere uiterlijk toe te voegen," legde Raleigh uit. "We moesten dat niveau van continuïteit, anatomisch gezien, gedurende de hele film behouden."

1 Jessica Chastain droeg bodysuits en liet haar make-up aanbrengen met markeerstift

Tijdens de scènes van de jaren zestig en zeventig droeg Chastain protheses op haar wangen en een bedekking voor haar kenmerkende kinkuiltje, naast het dragen van tape om haar neuspunt omhoog te trekken. In latere scènes uit de jaren 80 moest Chastain een bodysuit, een volledige nek- en bovenlipprothese dragen. In de jaren '90 droeg ze valse oogzakken.

Artiesten moesten ook de make-up van Tammy Faye opnieuw maken, die in haar latere jaren permanent was getatoeëerd. Faye's eyeliner, wenkbrauwen en lipliner zijn nagemaakt met stift op Jessica. Sjorringen en wimpers van mascara (bovenop nepwimpers) hielpen ook om de iconische ultra-glamour-look te creëren.

Aanbevolen: