Wat heeft Zendaya gezegd over het recente Keke Palmer-drama?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Zendaya gezegd over het recente Keke Palmer-drama?
Wat heeft Zendaya gezegd over het recente Keke Palmer-drama?
Anonim

Als je je afvroeg wat Zendaya heeft gezegd over het recente Keke Palmer-drama, is het antwoord niets. De ster heeft (nog) niets gezegd over de virale tweet die zinspeelde op het feit dat haar succes wordt ondersteund door colorisme.

De tweet plaatste Zendaya's carrière naast die van Keke Palmer en vroeg zich af waarom de twee niet hetzelfde succesniveau hebben bereikt. Keke reageerde door iedereen eraan te herinneren dat ze onvergelijkbaar is, en terecht.

De MCU-ster heeft niets gezegd over het incident, maar heeft zich in het verleden uitgesproken over het colorisme en racisme in Hollywood. Ze heeft ook het voorrecht erkend dat gepaard gaat met het zijn van een lichte huidskleur, en heeft haar platform gebruikt om deze problemen onder de aandacht te brengen.

Ze is direct getroffen, sommige fans waren ertegen dat ze werd gecast als Spider-Man's liefdesbelang in de franchise omdat ze zwart is.

Desalniettemin heeft de 25-jarige haar eigen weg gesmeed en gedijt ze op zowel de grote als de kleine schermen.

Over het zijn van 'Hollywood's acceptabele versie van een zwarte meid'

Zendaya kreeg haar grote doorbraak toen ze 14 jaar oud was op Disney Channel. Ze speelde in Shake It Up naast Bella Thorne en werd een begrip. Sindsdien is ze te zien geweest in verschillende producties zoals Euphoria en bereikte ze zelfs de MCU als Michelle "MJ" Jones in de Spider-Man-franchise.

Niet alleen dat, ze heeft naam gemaakt en is momenteel een van de grootste sterren in de branche.

Haar carrière is niet zonder uitdagingen geweest, de ster werd ooit door fans uit Lifetime's Aaliyah-biopic gedwongen. Fans waren zo tegen het idee dat ze een petitie startten om de rol te herschikken.

Sommige opmerkingen wezen erop dat de Disney-aluin helemaal niet op Aaliyah leek en vroegen zich af waarom de rol niet aan iemand anders werd toegekend. De ster viel uit de film, daarbij verwijzend naar een probleem met de productiewaarde. In de loop der jaren hebben sommige fans gezinspeeld op Zendaya als 'Hollywood's symbolische zwarte meid'.

Sprekend op het Beauty Con Festival, onthulde de Euphoria-ster: "Als een zwarte vrouw, als een donkere vrouw met een lichte huid, is het belangrijk dat ik mijn voorrecht, mijn platform gebruik om je te laten zien hoeveel schoonheid er is zit in de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Ik ben Hollywood's, je zou kunnen zeggen, acceptabele versie van een zwart meisje, en dat moet veranderen."

Ze zei tegen het publiek: "We zijn veel te mooi en te interessant voor mij om daar de enige representatie van te zijn. Wat ik zeg, het gaat over het creëren van die kansen, soms. Je moet die creëren En dat is met alles, Hollywood, kunst, wat dan ook."

Zendaya gebruikt haar invloed ten goede

Het is duidelijk dat Zendaya gepassioneerd is door kwesties die de zwarte gemeenschap aangaan en heeft vaak haar invloed gebruikt om een licht te werpen op een aantal van die kwesties. De actrice erkent hoe een lichte huidskleur haar een voorrecht geeft, en ze schuwt het niet om haar mening daarover publiekelijk te uiten.

Ze vertelde Cosmopolitan: "Ik voel een verantwoordelijkheid om een stem te zijn voor de prachtige tinten waarin mijn mensen komen. Helaas heb ik een beetje een voorrecht vergeleken met mijn donkere zussen en broers."

Ze voegde eraan toe: "Zoals mensen vragen, zou je naar Zendaya luisteren als ze niet dezelfde huidskleur had? En dat is een eerlijke vraag. Mag ik eerlijk zeggen dat ik hetzelfde racisme en dezelfde strijd heb moeten ondergaan als een vrouw met een donkere huid? Nee, dat kan ik niet."

Zendaya zei verder: "Ik heb niet in haar schoenen gelopen en dat is oneerlijk van mij om te zeggen. Maar ik sta volledig achter die vrouw. Ik wil deel uitmaken van de beweging en groei. En als ik vanwege mijn huidskleur in een positie word geplaatst waarin mensen naar me luisteren, dan moet ik dat voorrecht op de juiste manier gebruiken."

Sommige fans wilden niet dat Zendaya MJ speelde omdat ze zwart is

Toen het nieuws over Zendaya met de hoofdrol in Spider-Man: Homecoming in 2016 brak, stonden sommige fans niet open voor het idee van een zwarte 'MJ'. Ze gingen naar sociale media om hun ongenoegen te uiten over de keuze van de actrice.

Nogmaals noemde de meerderheid van de critici het verschil in uiterlijk tussen de "originele" versie van Mary Jane en Zendaya.

Ondanks dat Mary Jane een fictief personage is, waren sommige woedende fans gefixeerd op het ras van het personage en weigerden ze een zwarte vrouw in de rol te accepteren.

Een Twitter-gebruiker schreef: "Sinds Mary Jane wordt gespeeld door een zwarte vrouw, kan MLK dan worden gespeeld door een blanke man in een volgende film over hem?"

Een ander zei: "Zendaya als de volgende Mary Jane is gewoon verkeerd. Mary Jane is niet zwart. Waarom kan Hollywood zich nooit aan het verhaal houden? smh."

Niet iedereen was echter tegen de toen 19-jarige die MJ uitbeeldde. Schrijver en regisseur James Gunn kwam in de verdediging van Zendaya in een lange Facebook-post.

Hij schreef: "… Gisteren brak een gerucht uit dat het personage van Mary Jane werd gespeeld door een jonge zwarte vrouw, Zendaya, en de hel brak (opnieuw) uit op internet. Ik tweette dat als mensen merken dat ze klagen over de etniciteit van Mary Jane, ze hebben een leven dat te goed is…"

Hij voegde eraan toe: "… Hoe dan ook, als we doorgaan met het maken van films gebaseerd op de bijna allemaal blanke helden en ondersteunende personages uit de strips van de vorige eeuw, zullen we eraan gewend dat ze meer een afspiegeling zijn van onze diverse huidige wereld. Misschien kunnen we openstaan voor het idee dat, hoewel iemand in eerste instantie misschien niet overeenkomt met hoe we persoonlijk een personage bedenken, we blij verrast kunnen zijn - en vaak zijn -."

Aanbevolen: