J. Smith-Cameron's gevoelens zijn gemengd over het spelen van de moeder in Harriet The Spy

Inhoudsopgave:

J. Smith-Cameron's gevoelens zijn gemengd over het spelen van de moeder in Harriet The Spy
J. Smith-Cameron's gevoelens zijn gemengd over het spelen van de moeder in Harriet The Spy
Anonim

De meeste mensen kennen J. Smith-Cameron als de sluwe maar enigszins sycofantische advocaat, Gerri Kelman op HBO's Succession. Fans zijn verliefd geworden op haar karakter, vooral vanwege de ongezonde en vaak huiveringwekkende dynamiek die ze heeft met Roman Roy van Kiernan Culkin. Maar lang voor het hilarische maar duistere familiedrama was J een van de sterren van de favoriete film van elke millennial die opgroeide, Harriet The Spy.

J. Smith-Cameron speelde Violetta Welsch, de moeder van Harriet, die in de film slechts sporadisch te zien is. In een interview met Vulture onthulde de Succession-ster haar ware gevoelens over de film uit 1996.

Hoe J. Smith-Cameron werd gecast in Harriet The Spy

J. Smith-Cameron vertelde Vulture dat ze zich oorspronkelijk aangetrokken voelde tot co-starring in de kinderfilm vanwege de eerste kijk op het scenario, geschreven door Theresa Rebek. Ze werd echter vervangen door Douglas Petrie voor het volgende ontwerp. Dus het materiaal waarmee ze oorspronkelijk auditie deed, was iets anders dan wat ze uiteindelijk speelde.

"Dus toen ik mijn auditiescènes voor het eerst las, was mevrouw Welch een soort van verbijsterd, en ze praatte met Harriet als een volwassene. Ze was een soort boog. En ik dacht dat ik een heel grappige auditie deed om dat te doen, niet de klappen van die, " zei J tegen Vulture.

"Toen ik het script kreeg, was het allemaal anders en ze was veel meer warm en pluizig. En Harriet was pittig, maar niet - weet je hoe in het boek, Harriet is een vreemde eend in de bijt? Ze is als Lynda Barry of Fran Lebowitz in kindervorm En Rosie O'Donnells Golly is ook een heel, heel specifiek personage in het boek. Het zijn allemaal buitenbeentjes in het boek. En dit was een soort van helderder, zonniger [versie]. Dus het was een beetje schizofreen voor mij in mijn gedachten, omdat ik het deel had gekregen om een of andere versie te lezen tussen het boek en wat het uiteindelijk werd."

Toen ze de film eindelijk zag, zei J dat ze zich "erg trots" voelde.

"Ik vond het echt geweldig en heel charmant en had een heel frisse uitstraling … maar het was een beetje verwarrend omdat het niet helemaal aanvoelde als het boek. Het had zijn eigen kleine universum dat erg trouw was aan zichzelf, en heel fris en grappig en lief, maar gewoon een andere toon. Ik heb er echt een voorliefde voor, en het was echt een magische tijd."

J. Smith-Cameron over de veranderingen tussen het boek en de film

In haar interview met Vulture legde J uit dat ze een grote fan was van het originele boek "Harriet The Spy" van Louise Fitzhugh, dat in de jaren zestig werd gepubliceerd. Daarom merkt ze de verschillen op tussen de film en het bronmateriaal. Ze bewonderde de 'snarky' houding van het titulaire personage en de zeer volwassen thema's waarin het boek zich verdiepte. Maar de film was een heel ander verhaal.

"Ik zie het bijna als twee aparte dingen," zei J. "Er is de roman waar ik van hield, en de personages uit de roman waar ik van hield, en dan onze film, waar ik ook van hield, maar die niet precies Harriet de spion was. Dus ik heb het gevoel dat het een charmante film was, maar in mijn gedachten, het is heel anders dan het boek. Maar beide dingen kunnen bestaan. En in zekere zin zou je dat bijna liever hebben. Als je echt van het boek hield, is het bijna zoiets als: probeer niet het boek te zijn. Doe je eigen ding. En dat is ongeveer wat ze deden."

Een van de belangrijkste verschillen tussen het boek en de film is het personage Golly, gespeeld door Rosie O'Donnell.

J. Cameron Smith's relatie met Rosie O'Donnell

Ondanks de ongelooflijke bijdrage van Rosie O'Donnell aan de entertainmentindustrie, staat ze erom bekend dat ze spaarzaam is met andere beroemdheden. Dit omvat voormalige collega's, zoals haar medepresentator van View, Whoopi Goldberg. Ze heeft misschien zelfs problemen gehad met haar vriendin, wijlen Nora Ephron, op de set van Sleepless In Seattle.

Dus, het is logisch dat Vulture nieuwsgierig was naar de relatie van J. Smith-Cameron met Rosie op de set van Harriet The Spy. Vooral gezien het feit dat Rosie's carrière destijds erg hot was.

"Golly [in de film] was compleet anders dan het personage in het boek, maar Rosie was zo wild en heel natuurlijk en uitbundig in de rol", zei Smith-Cameron over haar collega.

"Hoewel het heel anders was, dacht ik dat het werkte. Het was de eerste keer dat ik Rosie leerde kennen, en ik herinner me dat ze me in toneelstukken had gezien en dat ze erg enthousiast was om met me samen te werken."

J. Smith-Cameron zei ook dat Rosie dacht dat ze op Patti LuPone leek.

"Ik had [dat] nog nooit eerder gehoord, dus ik was er best wel enthousiast over. Ze was gewoon erg warm en vriendelijk.

Bovendien was Rosie een groot voorstander van haar carrière na Harriet The Spy. Dit geldt ook voor toen ze in het openbaar sprak over J's verschijning in een toneelstuk genaamd As Bees in Honey Drown.

"Ik herinner me dat ze in de talkshow van [O'Donnell] erover sprak en zei: 'Oh mijn vriend J. Smith-Cameron is fantastisch in dat stuk, wat vond je ervan?' En ze praat met Russell Crowe, en het was niet zijn soort toneelstuk. Maar hij zei wel dat hij me de toegangsprijs waard vond.'

Op de vraag of ze al dan niet contact houdt met Rosie, zei J: "Ja, want Rosie is ook zo politiek en zo uitgesproken. Ik had contact met haar opgenomen om deel te nemen aan een paar marsen en dat soort dingen. Dus we hielden eigenlijk contact op sociale media, omdat een tijdje niemand echt contact had in het echte leven."

Aanbevolen: