De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Mark Ruffalo

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Mark Ruffalo
De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Mark Ruffalo
Anonim

Mark Ruffalo heeft een lange weg afgelegd sinds 1990, toen hij zijn toneeldebuut maakte. Sindsdien heeft hij drie Oscar-nominaties ontvangen voor zijn uitvoeringen in T he Kids Are All Right, Foxcatcher en Spotlight.

Nu hij 53 is, is zijn populariteit nog meer toegenomen dankzij zijn rol als Bruce Banner alias Hulk in het Marvel Cinematic Universe. Het professionele leven van Ruffalo lijkt al die jaren soepel te verlopen. Maar wist je dat een gezondheidsbedreiging in het begin van de jaren 2000 het bijna allemaal voor hem verpestte?

In de jaren '90 verscheen de ster van The Avengers opmerkelijk in toneelstukken van toneelschrijver Kenneth Lonergan. Zijn rol in This Is Our Youth opende deuren voor hem in tv en film. Hij werd gecast als de mannelijke hoofdrol voor Lonergan's regiedebuut in 2000, You Can Count on Me. Het katapulteerde zijn carrière. Met een score van 95% op Rotten Tomatoes, vestigde het project de aandacht op de acteur, ondanks het feit dat hij samenwerkte met andere gevestigde acteurs zoals Matthew Broderick en Laura Linney.

Maar net toen hij op het punt stond naam te maken in Hollywood, moest hij een pauze nemen die zijn carrière bijna belemmerde. Dit is wat er echt is gebeurd.

Bijgewerkt op 21 april 2022: Tegenwoordig gaat het veel beter met Mark Ruffalo. Hij is allang genezen van zijn operatie, en hoewel hij nog steeds aan een depressie lijdt - het is echt een levenslange strijd - lijkt hij zijn ziekte beter te beheersen dan voorheen. Ruffalo blijft een grote filmster - hij speelde in The Adam Project in 2022 en zijn volgende film Poor Things is in de maak - en hij blijft ook in de MCU werken; hij zal samen met Tatiana Maslany de hoofdrol spelen in She-Hulk op Disney+. Hij blijft ook een groot voorstander van milieuactivisme en hij is nooit bang om zijn mening te uiten als het gaat om kwesties waar hij gepassioneerd over is. Hoewel Ruffalo zijn depressie misschien nooit zal 'genezen', vindt hij manieren om het beste uit zijn leven te halen.

Mark Ruffalo had te maken met depressie

De Begin Again-acteur heeft donkere tijden gekend voor en nadat hij op het grote scherm verscheen. Hij worstelt al van kinds af aan met depressies. Na de middelbare school schaamde hij zich om zijn ouders te vertellen dat hij acteren wilde, dus besteedde hij het grootste deel van zijn tijd aan surfen of roken. Hij wist niet waar hij heen ging in het leven. Het was een moeilijke tijd, en hij heeft gezegd dat hij "bijna klaar was om van een brug te springen."

Tijdens de promotie van Maya Forbes' autobiografische film Infinitely Polar Bear uit 2014, waarin hij een klinisch bipolaire vader speelde, deelde Ruffalo zijn eigen ervaring met psychische problemen."Mensen zijn zo bang voor psychische aandoeningen, maar het is overal", vertelde hij aan Observer. "Het is Dysthymia. Het is de hele tijd een langlopende, laaggradige depressie. Ik heb daar mijn hele leven mee geworsteld. Het is als een laaggradige depressie die gewoon de hele tijd op de achtergrond speelt."

Als jonge volwassene had de acteur ook te maken met ADHD en niet-gediagnosticeerde dyslexie. Uiteindelijk kwam hij erachter toen zijn familie naar Los Angeles verhuisde. Daar ging hij naar het Stella Adler Conservatorium terwijl hij als barman werkte - een baan die hij bijna een heel decennium deed. In 1989 maakte hij zijn filmdebuut in een aflevering van CBS Summer Playhouse.

The Dark Waters-ster werd wakker in 1994 toen hij zijn beste vriend Michael verloor door zelfmoord. De twee hechtten aan wederzijdse interesses, ervaringen en opvattingen in het leven. De tragische gebeurtenis bracht de acteur uit zijn donkere fase en gaf hem een hernieuwde waarde voor zijn eigen leven.

Vertragen vanwege een medische aandoening

Na het filmen van het actiedrama The Last Castle uit 2001 met Robert Redford in de hoofdrol, werd bij Ruffalo een vestibulair schwannoom of akoestisch neuroom vastgesteld. Het was een goedaardige hersentumor die operatief moest worden verwijderd. Na de succesvolle operatie bleef de acteur achter met uitdagingen zoals volledige verlamming van de linkerkant van zijn gezicht en gehoorverlies in zijn linkeroor. Hij had ook slechte reflexen en had moeite met het verwerken van eenvoudige concepten zoals een knoop leggen.

De verlamming nam na een jaar af, maar tot op de dag van vandaag is hij nog steeds doof aan zijn linkeroor. Toen hij herstelde van de rest van de bijwerkingen na de operatie, stopte hij met acteren, net toen hij momentum begon te krijgen in de industrie. Hij moest meerdere therapieën ondergaan om de spieren van zijn gezicht weer te bewegen en lange afstanden te kunnen lopen. De Avengers-ster verborg dit allemaal voor het publiek. Het leidde tot speculaties dat hij vocht tegen alcoholisme, drugsverslaving of aids.

Ruffalo hield de diagnose ook geheim voor zijn vrouw, Sunrise Coginey, die op dat moment zwanger was van hun eerste kind. Hij wilde dat zijn dierbaren zich in plaats daarvan zouden concentreren op de gelukkige gelegenheid. Hij vertelde haar over de tumor een paar weken nadat hun zoon Keen, die nu begin twintig is, werd geboren. Zelfs toen bleef het geheim tussen hen, zijn goede vriend en zijn dokter.

De lange weg naar herstel voor Mark Ruffalo

The Rumor Has It-acteur moest de rol van Merril Hess afwijzen in de sci-fi thriller uit 2002, Signs met Mel Gibson in de hoofdrol. Joaquin Phoenix nam in plaats daarvan de rol op zich. Het werd niet alleen moeilijk voor Ruffalo's carrière, maar ook voor zijn huwelijk. Vóór 9/11 verhuisde hij naar de staat New York om weg te komen van de schijnwerpers en zich te concentreren op herstel. Het was een zware reis met voorgeschreven steroïden die zijn herstel vertraagden.

De acteur onthulde dat "herstel echt testte waar [hij] van gemaakt was als man." Hij zei dat het ook "een vermomde zegen werd naarmate de tijd vorderde." Hij kwam sterker dan ooit terug en verwierf talloze erkenningen voor verschillende projecten. Hij begon zelfs te pleiten voor ecologische oorzaken en sociale rechtvaardigheid. Onlangs ging het gerucht dat hij eindelijk een op zichzelf staande Hulk-film zou krijgen en hij maakt een cameo in de Disney+-serie, Moon Knight.

Aanbevolen: