Hier is hoe Nathan Fillion echt voelde over Stana Katic's vertrek uit 'Castle

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Nathan Fillion echt voelde over Stana Katic's vertrek uit 'Castle
Hier is hoe Nathan Fillion echt voelde over Stana Katic's vertrek uit 'Castle
Anonim

Het is niet ongebruikelijk dat programma's de belangrijkste personages uitschrijven en ze ofwel vervangen, ofwel een geheel andere richting inslaan met hun verhaallijnen. Sommige van deze incidenten worden veroorzaakt door creatieve verschillen tussen acteurs en leidinggevenden, zoals het geval was met Christopher Ecclestone na slechts één seizoen van BBC One's Doctor Who.

In een ander scenario koos Shannen Doherty ervoor om weg te lopen van haar rol in Charmed, naar verluidt als gevolg van een ruzie met collega, Alyssa Milano.

Als het correct wordt behandeld, kan een tv-programma zulke drastische veranderingen overleven; misschien zelfs gedijen. Dit was zeker niet het geval met ABC's misdaaddrama Castle in 2016, toen ze aankondigden dat Stana Katic niet zou terugkeren voor seizoen 9. Dit zou waarschijnlijk een bitterzoete pil zijn geweest om te slikken voor haar tegenspeler, Nathan Fillion: Het paar zou ruzie hebben gehad, maar het vertrek van Katic betekende uiteindelijk dat zijn eigen periode in de serie werd afgebroken.

De show verlaten

Castle was het geesteskind van scenarioschrijver Andrew Marlowe, die het beroemde politieke drama Air Force One uit 1997 schreef met Harrison Ford in de hoofdrol.

Fillion speelde het titulaire personage Rick Castle, die volgens IMDb's synopsis van de show 'een miljonair playboy was die [had] onlangs zijn hoofdpersonage vermoord. Toen een seriemoordenaar mensen begon te vermoorden zoals hij deed in zijn boeken, werkte hij samen met de New Yorkse politiedetective Kate Beckett om de zaak op te lossen. Hij vond inspiratie bij rechercheur Beckett en begon haar te schaduwen voor zijn volgende boek.'

Katic speelde rechercheur Beckett, een rol die haar één Satellite Award-nominatie opleverde voor beste actrice in een dramaserie. Ze won ook drie People's Choice Awards voor favoriete dramatische tv-actrice (misdaad).

Stana Katic met haar twee Peoples Choice Awards-trofeeën in 2015
Stana Katic met haar twee Peoples Choice Awards-trofeeën in 2015

In april 2016, toen de serie tegen het einde kwam van wat qua kijkcijfers een ruig seizoen 8 was geweest, werd aangekondigd dat Katic de show zou verlaten. Ook Tamala Jones, mede-hoofdcastlid, stond op het punt om af te sluiten. Jones speelde een medische onderzoeker met de naam Dr. Lanie Parish, een goede vriend van Beckett en vaak een liefdesbelang voor Javi Esposito, een lid van Becketts moordteam.

Geruchten over spanning

Op het eerste gezicht zou het nieuws over Katic's aanstaande vertrek kunnen worden opgevat als zeer goed voor Fillion. Geruchten over spanning tussen de twee co-sterren waren immers al zeer wijdverbreid. Dit op zich dreigde al de show te breken.

Mediakanalen begonnen te berichten over hoe erg het was op de set. Interne bronnen lieten doorschemeren dat Katic en Fillion 'elkaar verachtten.' De wrijving tussen hen was blijkbaar heel duidelijk, waarbij de acteur vaak zo 'smerig' was tegen zijn collega dat ze zich terugtrok in haar kleedkamer om te huilen. Er werd zelfs gezegd dat ze op een gegeven moment relatietherapie zochten om te proberen hun problemen op te lossen.

Een scène uit 'Castle' met Kate Bennett en Rick Castle
Een scène uit 'Castle' met Kate Bennett en Rick Castle

Het is onwaarschijnlijk dat de geruchten volledig ongegrond waren, maar tegelijkertijd werden ze ook nooit volledig bevestigd. Veelzeggender is misschien het publieke eerbetoon dat Fillion aan Katic betaalde toen het officieel werd dat haar ambtstermijn op Castle erop zat. De in Canada geboren ster ging naar zijn Twitter-account om Katic te prijzen voor het werk dat ze samen hadden gedaan. 'Stana is mijn partner geweest en ik dank haar voor het creëren van het personage van Beckett die voor ons allemaal zal voortleven', schreef hij.

'Geen Caskett Zonder Bennett'

Fillion ging zelfs door met het sturen van zijn beste wensen voor al haar toekomstige inspanningen en zei: 'Ik wens haar het beste en twijfel er niet aan dat ze zal slagen in alles wat ze nastreeft. Ze zal gemist worden.'

In de commentaren leken fans over het algemeen zijn gevoelens op het eerste gezicht te nemen. De meesten boden hun steun aan, terwijl anderen gewoon hun ongenoegen uitten over de keuze die ABC had gemaakt. Een bepaalde verwees naar een tweet van het netwerk waarin stond: 'Er kan geen Caskett zijn zonder Beckett.' De fan vroeg zich af hoe ze schijnbaar zo'n snelle ommekeer bij Katic hadden kunnen maken.

twitter.com/ABCNetwork/status/720310591294947328

Een paar weken nadat de actrice de deur was gewezen, kondigde ABC aan dat Castle inderdaad het einde van zijn eigen weg had bereikt. Dat was in mei 2016. Jaren later kon Katic nog steeds geen vinger wijzen naar de motivatie van het netwerk om haar in te pakken. "Ik ben eigenlijk nog steeds niet duidelijk over het denkproces achter de manier waarop het is gegaan", vertelde ze Entertainment Weekly in 2018. "Het deed pijn en het was een hard einde."

Uiteindelijk kent alleen Fillion de diepe waarheid van zijn manier van denken over al dit drama. Zijn publieke reactie suggereert echter dat hij het oprecht speet om Katic te zien vertrekken.

Aanbevolen: