Waarom Steve Martin zou kunnen stoppen met acteren

Inhoudsopgave:

Waarom Steve Martin zou kunnen stoppen met acteren
Waarom Steve Martin zou kunnen stoppen met acteren
Anonim

Er zijn niet veel geweldige entertainers dan Steve Martin in deze generatie. De multi-getalenteerde artiest werkt al sinds de jaren '60 in de showbizz en behaalde meerdere prestaties in verschillende disciplines.

De 77-jarige is zo bekwaam dat zelfs enkele van de grootste namen in de entertainmentwereld hem tegenwoordig als een idool beschouwen. Emma Stone, bijvoorbeeld, onthulde dat ze hard moest werken om haar hoofd koel te houden toen ze Martin een keer tegenkwam.

Amy Poehler, Tina Fey, Sarah Silverman en Mindy Kaling behoren tot de beroemdheden die openlijk hun lof hebben gezongen voor de ervaren entertainer. Martin heeft ook een bijzondere relatie met muzikant Selena Gomez, die niet alleen een collega is, maar ook een vriend en mentee.

Een keer over hem gesproken, noemde Gomez hem 'nederig en vriendelijk'. Ze legde ook uit dat ze vaak probeerde "als een spons om hem heen te zijn", om de rijkdom aan kennis die hij in zijn decennialange ervaring heeft verzameld, in zich op te nemen.

Zelfs zonder de lof van buitenaf, spreekt Martins werk voor zich, met tientallen enorme kaskrakers onder zijn riem. Maar zou het allemaal tot een einde kunnen komen, met speculaties over zijn naderende pensionering?

9 Steve Martin speelt momenteel alleen in Murders in the Building

Van een lange lijst werk in zijn professionele carrière, is het nieuwste project van Steve Martin Only Murders in the Building. De mysterieuze comedy-serie wordt uitgezonden op Hulu en sluit momenteel de laatste van twee seizoenen van tien afleveringen af.

Martin is ook co-creator en schrijver van de show. Het is op deze set waar hij Selena Gomez ontmoette, en sindsdien zijn ze praktisch BFF's geworden.

8 Is Steve Martin van plan met pensioen te gaan?

De geruchten dat Steve Martin met pensioen gaat, kwamen al snel na een interview dat hij onlangs deed met de Hollywood Reporter. In het gesprek bevestigde de acteur dat hij, ondanks een late carrièrestoot, in feite overwoog om afstand te nemen van alles.

Hoewel hij stopte met toegeven dat hij officieel met pensioen ging, gaf hij toe: Ik ga geen andere films zoeken. Ik wil geen cameo's maken. Dit is, gek genoeg, het.”

7 Wat zijn de grootste carrièrerollen van Steve Martin?

Het is bijna onmogelijk om één film uit te kiezen als absoluut de beste uit de carrière van Steve Martin. In lijsten met zijn meest opvallende werk komt The Jerk echter bijna altijd in de buurt van de top van de lijst. De komische film behaalde een sensationeel succes na de release in 1979, hoewel Paramount Pictures het hele project bijna annuleerde voordat het begon.

Martins andere meest memorabele films zijn onder meer Planes, Trains and Automobiles, All of Me, The Pink Panther en nog veel meer.

6 Steve Martin is ook een theaterlegende

Naast zijn ontelbare prestaties op het scherm, heeft Steve Martin ook een erfenis voor zichzelf gemaakt als toneelacteur. Hij speelde voor het eerst in een toneelstuk in 1988, toen hij Vladimir speelde in Waiting for Godot van Samuel Beckett.

Hij keerde pas in 2002 terug op het podium, maar hij zou de daaropvolgende anderhalf jaar regelmatig op het toneel verschijnen. Zijn toneelstuk Bright Star uit 2014 leverde hem twee Tony Award-nominaties op.

5 Steve Martin begon als stand-upcomedian

Vóór al zijn andere prestaties was Steve Martin oorspronkelijk een stand-upcomedian. Zijn eerste officiële optreden was in de show The Smothers Brothers Comedy Hour, waar zijn toenmalige vriendin hem hielp een schrijfoptreden te krijgen.

Na de overstap naar het echte optreden, werd hij een van de grootste stand-upcomedians van de jaren '60 en '70.

4 Later stopte hij met stand-up om zich te concentreren op acteren

Steve Martin heeft al bewezen dat hij weet wanneer hij moet stoppen, nadat hij had besloten te stoppen met stand-up, net toen hij de hoogten bereikte. Hij maakte de keuze om zich volledig op zijn acteerwerk te kunnen concentreren.

De beslissing werd vanaf het begin gerechtvaardigd, aangezien het rond die tijd was dat hij te zien was in The Jerk, wat een enorm kritisch en commercieel succes zou blijken te zijn.

3 Steve Martin keerde in 2016 terug naar de industrie

Na een onderbreking van drie decennia – en ongeëvenaard succes als acteur, keerde Steve Martin in 2016 eindelijk terug naar stand-up comedy. Hij speelde eerst een tien minuten durende openingsset voor Jerry Seinfeld, voordat hij aan een nationale tour begon samen met collega-komiek Martin Short.

Tijdens de tour kreeg het paar een Netflix-special met de titel Steve Martin and Martin Short: An Evening You Will Forget for the Rest of Your Life.

2 Steve Martin is ook een auteur en muzikant

Steve Martin's veelzijdigheid kan worden gedemonstreerd door zijn muziek, evenals een groot aantal boeken en scripts die hij heeft geschreven. Zijn eerste twee albums werden respectievelijk in 1977 en 1978 opgenomen en beide verkochten platina.

Martins bibliografie omvat een groot aantal romans, een memoires en verzamelingen essays en korte verhalen.

1 Steve Martin heeft talloze prestigieuze prijzen gewonnen

Steve Martin's oeuvre heeft hem talloze prijzen opgeleverd in zijn carrière. Als hij in 2016 zelfs maar een van zijn twee Tony-nominaties had gewonnen, zou hij zich hebben aangesloten bij de exclusieve club van EGOT-winnaars.

Een van de grootste onderscheidingen van Martin is een ere-Academy Award, één Primetime Emmy Award en vijf Grammy Awards. Hij is ook zesvoudig genomineerd voor de Golden Globe Awards.

Aanbevolen: