Hoe Drake een reputatie verdiende omdat hij een behoeftig vriendje was

Inhoudsopgave:

Hoe Drake een reputatie verdiende omdat hij een behoeftig vriendje was
Hoe Drake een reputatie verdiende omdat hij een behoeftig vriendje was
Anonim

Door de jaren heen heeft Aubrey Drake Graham A. K. A. Drake heeft de reputatie verdiend "de goede jongen" van hiphop te zijn, evenals dat behoeftige vriendje dat altijd in zijn gevoelens is.

Het internet beschouwt hem als de ultieme softboy die zijn ex-vriendinnen waarschijnlijk 's avonds laat belt om hen te vertellen hoeveel ze hem pijn hebben gedaan. Dit is hoe de rapper dit beeld ontwikkelde en waarom velen denken dat het een "giftig" niveau heeft bereikt.

Drake bekende ooit zijn gevoelens voor Rihanna tijdens de VMA's Stage

In 2016 ontving Rihanna de prestigieuze Video Vanguard Award. Drake - die haar een van zijn 'beste vrienden' noemde - reikte de prijs uit. Maar in plaats van de prestatie van de Umbrella-zanger te vieren, gebruikte de Certified Lover Boy het moment om zijn gevoelens voor de zanger te bekennen.

"Ze is iemand op wie ik verliefd ben sinds ik 22 jaar oud was", zei Drake destijds. "Ze is een van mijn beste vrienden ter wereld. Mijn hele volwassen leven heb ik naar haar opgekeken, ook al is ze jonger dan ik. Ze is een levende, ademende legende in onze branche. Dames en heren, de ontvanger van de Michael Jackson Vanguard Award voor 2016, Rihanna."

Na zijn toespraak leunde Drake zelfs voorover voor een volledige kus, maar Rihanna gaf hem alleen de wang. Fans vonden het ongemakkelijk. "[De] hele tijd dat ze gewoon wachtte tot hij klaar was", schreef een fan bij de opmerkingen van de YouTube-clip. Eentje zei zelfs dat ze iemand anders hadden moeten vragen om de prijs uit te reiken aan de oprichter van Savage X Fenty. "Hij bracht haar totaal in verlegenheid", beweerde de commentator. "Het was een slecht idee om hem zo'n belangrijke prijs te laten uitreiken op zo'n belangrijk moment in haar carrière. Er waren zeker meer belangrijke mensen om dit voor haar te doen."

Rihanna sprak er later over in een Vogue-interview in 2018. Ze zei dat ze toen inderdaad "ongemakkelijk" was en dat ze niet langer bevriend is met Drake. "De VMA's is zo'n op fans gerichte prijsuitreiking, dus met die energie om me heen en het kennen van de mensen die de prijs in het verleden hadden ontvangen, voelde het als een groot probleem", vertelde ze. "Het wachten op die toespraak was waarschijnlijk het meest ongemakkelijke deel. Ik hou niet van te veel complimenten. Ik hou er niet van om opgeblazen te worden." Toen haar werd gevraagd naar hun huidige relatie, zei ze: "We hebben nu geen vriendschap, maar we zijn ook geen vijanden. Het is wat het is."

Drake 'speelt slachtoffer' in zijn mislukte relaties

In 2018 publiceerde Raffinaderij een artikel met de titel: "Kunnen we eindelijk toegeven dat Drake niet de 'goede kerel' is die we dachten dat hij was?" Daar beweerde schrijver Sesali Bowen dat Drake de neiging heeft om "het slachtoffer te worden wanneer zijn romantische relaties niet gaan zoals hij wil (zie: Hotline Bling)."

In het nummer zingt de Degrassi-aluin: "Sinds ik de stad verliet, heb jij / Heb je nu een reputatie voor jezelf / Iedereen weet het en ik voel me buitengesloten / Meisje, je hebt me in de steek gelaten, je hebt me gestrest." Maar in het artikel verwees Bowen naar Drake die wegkwam met het zwanger maken van een volwassen filmactrice nadat ze haar slechts twee keer persoonlijk had ontmoet.

Destijds waren er geruchten dat Drake in het geheim een kind had verwekt. In die tijd was hij net begonnen met het delen van enkele details over zijn nu vierjarige zoon, Adonis, met het voormalige Franse model en kunstenaar Sophie Brussaux. Dat jaar bracht de rapper zijn album Scorpion uit. In zijn track Emotionless maakte hij een behoorlijk statement.

Bowen vond, net als veel andere Drake-recensenten, dat het onverantwoordelijk van hem was om onbedoeld een vrouw zwanger te maken, vooral omdat hij hem maar twee keer had ontmoet. De schrijver voegde eraan toe dat in tegenstelling tot het imago van de One Dance-hitmaker, zijn vaderschapsschandaal aantoonde dat hij eigenlijk "roekeloos" is en niet "ridderder dan rappers zoals, laten we zeggen, Future", die door zijn ex als een slechte ouder werd bestempeld. -verloofde, Ciara tijdens hun voogdijproces in 2016.

Fans denken dat Drake net zo 'giftig' is als Kanye West

Begin 2022, toen Kanye West een sociale media-meltdown kreeg - hij viel zijn vervreemde vrouw Kim Kardashian en haar toenmalige vriend aan, Pete Davidson - een Redditor zag al snel parallellen tussen de Donda-artiest en Drake. "Fans van Drake en Kanye West zijn net zo giftig als zij", schreven ze op de subreddit Unpopular Opinion. "Ik heb een paar gemeenschappelijke eigenschappen opgemerkt bij mensen die grote fans van deze twee zijn. Zelfgeobsedeerd, egocentrisch, smakeloos en gewoon over het algemeen een."

Hoewel het oneerlijk is om de muzikale bekwaamheid van Drake en Ye te vergelijken, maakte de Redditor een aantal goede punten over de wederzijdse bitterheid van de rappers over hun exen die van hen afweken, en het podium betreden om deze vrouwen te overvallen met hun gevoelens.

Aanbevolen: