12 Reggae/Dancehall-artiesten om op te letten

Inhoudsopgave:

12 Reggae/Dancehall-artiesten om op te letten
12 Reggae/Dancehall-artiesten om op te letten
Anonim

Reggae werd vóór de jaren 70 mainstream en Dancehall gaf reggae eind jaren 70 een modieuze nieuwe draai en werd al snel een favoriet van muziekliefhebbers over de hele wereld. Dancehall-muziek werd ontwikkeld door Jamaicaanse artiesten zoals Shabba Ranks, Bounty Killer, Beenie Man en Lady Saw.

Sean Paul, een van de meest succesvolle artiesten uit Jamaica, bracht het door bas aangedreven dancehall-genre naar de wereld met hits als "Get Busy", "Like Glue", "Gimme the Light" en die zijn functie op Beyonce's "Baby Boy".

Shaggy gaf ons hits als "It Wasn't Me" naast Rik Rok en "Angel" met Rayvon. De klassieke hit "Bam Bam" van zuster Nancy is het meest gesamplede reggaenummer aller tijden, opgenomen in nummers van veel mainstream artiesten, waaronder Lauryn Hill, Beyoncé en Kanye West

Reggae en dancehall maken een heropleving. Een nieuw cohort jonge reggae- en dancehall-artiesten brengt hun muziek al terug naar de mainstream. Als je buitenlandse muziek aan je afspeellijst wilt toevoegen, heb je geluk. We hebben een lijst samengesteld met reggae/dancehall-artiesten waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord, maar die je wel zou moeten doen.

12 Sevana

Met haar grenzeloze vocale bereik en soulvolle diepte staat Sevana klaar om grote hoogten te bereiken. Geïnspireerd door iconische zangeressen als Beyoncé, Anita Baker en Celine Dion, lijkt Sevana nu in hun voetsporen te treden. Terwijl ze traditionele R&B/soul-invloeden vermengt met de tropische percussieve ritmes van het Caribisch gebied, beweegt de reggae-chanteuse moeiteloos tussen haar stijgende zang en gedurfde Jamaicaanse patois. Ze is gekenmerkt door The FADER, Complex, VICE/Noisey en BBC (1Xtra).

11 Andon

Andon is een popmuzikant met liedjes die vaak versmolten zijn met reggae, die altijd muziek in zijn hoofd heeft en een liedje in zijn hart. Door zijn passie voor muziek verliest Andon nooit de wens om zijn gave met anderen te delen. Hij is een autodidactische gitarist en een productieve songwriter die in 2018 doorbrak in de Jamaicaanse zangwedstrijd Digicel Rising Stars. Na te hebben gestreden tegen honderden andere deelnemers, eindigde hij als 6e overall, een ervaring die zijn geloof en honger om muzikaal creatief te zijn verder versterkte.

10 mozaïekpatroon

Met invloeden uit vele genres combineert Tessellated's muziek een verscheidenheid aan geluiden en stijlen. Door Jamaicaanse roots te combineren met andere wereldgenres, wil hij een fusie van Jamaicaanse roots naar voren brengen. De originele stijl van Tessellated heeft hem de steun opgeleverd van zwaargewichten uit de muziekindustrie zoals Camila Cabello, Lily Allen, Shaggy, Diplo, Major Lazer, Jorja Smith, Dua Lipa, P. Diddy, en meer.

9 OpenSoul

OpenSoul is een zanger, songwriter en acteur die een indrukwekkende discografie van R&B en tropische popsongs heeft opgebouwd. De veelzijdige artiest is verschenen op Netflix's reboot van Top Boy, als Donovan, neef van het hoofdpersonage. Hij heeft een passie voor entertainment en is een productief schrijver van liedjes. OpenSoul gebruikt zijn schrijven als een vorm van persoonlijke expressie en een vorm van grote opluchting.

8 Shaneil Muir

De multi-getalenteerde Shaneil Muir, brengt een uniek geluid naar de muziekwereld, met haar samengestelde teksten, stijl en flow verpakt in krachtige zang. Muir is een drievoudige bedreiging die zingt, rapt en deejays. "Yamabella", haar doorbraaksingle, staat als een hymne voor het leven van je waarheid in plaats van te bezwijken voor maatschappelijke druk (online en offline).

7 Skillibeng

Skillibeng brak uit na de release van zijn nu beroemde "Brik Pan Brik"-plaat. Sindsdien heeft hij verschillende andere hits gehad, waaronder "Whap Whap", die is geremixt door verschillende hiphopartiesten, waaronder Fivio Foreign en NBA Young Boy. Zijn Dancehall-hit "Crocodile Teeth" werd ook geremixt door Nicki Minaj en stond op de digitale heruitgave van de "Chun Li"-rapper van haar mixtape "Beam Me Up Scotty" uit 2009.

6 Jada Kingdom

Jada Kingdom is een R&B-gefuseerde Reggae/Dancehall-artiest die in 2018 doorbrak met haar hitsingle 'Banana'. Jada heeft een opvallend mooie rokerige stem en de bijbehorende teksten. Vorige maand bracht Jada Kingdom haar 4-track "New Motion" EP uit, haar eerste officiële project sinds de ondertekening bij Republic Records een jaar geleden.

5 Lila Iké

Lila Iké staat op het punt een wereldster te worden. De stijl van de easy-going zanger is een fusie van hedendaagse reggae met elementen van soul, hiphop en dancehall. Ze heeft al een omvangrijke discografie van fluweelzachte nummers uitgebracht via In. Digg. Nation en een imprint onder RCA Records.

4 Dexta Daps

Dexta Daps is vergeleken met Sean Paul en Maxi Priest met zijn veelzijdigheid en unieke stem. Zijn liedjes omvatten de 2014 ballad "Morning Love", 2015's "7 Eleven" en "Shabba Madda Pot". Hij heeft verschillende samenwerkingen gehad, waaronder met rapper M. I. A. en Blakkman.

3 Shenseea

Na het uitbrengen van haar eerste hitsingle in 2017, "Loodi", werd ze beroemd. Vijf jaar later heeft Shenseea samengewerkt met internationale supersterren, waaronder 21 Savage, Megan Thee Stallion en Tyga, van wie de laatste te zien was op haar 2019-hitsingle "Blessed". Ze was ook te zien op het album van Kanye West uit 2021, DONDA.

De Dancehall-ster bracht haar debuutalbum Alpha uit in maart 2022 met de singles "Lick" en "R U That", die haar veelzijdigheid demonstreerden en met verschillende geluiden experimenteerde.

2 Kruid

Spice is al meer dan twee decennia actief in de branche. Een samenwerking met Vybz Kartel, "Romping Shop", debuteerde op 76 in de Billboard R&B-hitlijsten. Haar mixtape 'Captured' uit 2018 stond bovenaan de reggae-hitlijst van Billboard. Het debuutalbum "10" van het ATL-castlid van Love and Hip Hop kwam binnen op nummer 2 toen ze de eerste hardcore vrouwelijke Dancehall-artiest werd die genomineerd was voor Beste Reggae Album bij de GRAMMY's.

1 Koffie

Sinds haar doorbraaksingle "Toast" in 2019 heeft Koffee twee volledige projecten uitgebracht. Haar EP "Rapture" uit 2019 won de Grammy voor Beste Reggae Album 2020, waarmee ze de jongste reggae-act en ook de eerste vrouwelijke artiest was die de Grammy won. Eerder dit jaar kwam haar debuutalbum “Gifted” binnen op nummer 2 op de billboard-reggae-hitlijst en op nummer 1 op de iTunes-reggae-hitlijst.

Aanbevolen: