Waarom 'Wasteland'-zanger Brent Faiyaz een artiest is om op te letten

Inhoudsopgave:

Waarom 'Wasteland'-zanger Brent Faiyaz een artiest is om op te letten
Waarom 'Wasteland'-zanger Brent Faiyaz een artiest is om op te letten
Anonim

Brent Faiyaz, een van de heetste stemmen van de huidige generatie R&B-artiesten, heeft zojuist zijn tweede album Wasteland uitgebracht. Een vervolg op zijn 2020 EP Fck The World, het 19-track project is uitvoerend geproduceerd door Jonathan "Freeze" Wells en bevat gastoptredens van DJ Dahi en Tyler, the Creator op "Gravity", en Alicia Keys op "Ghetto Gatsby". Het album bevat ook Drake en The Neptunes op "Wasting Time", Joony op "FYTB" en Tre' Amani op "Addictions".

Faiyaz bracht Wasteland uit op 8 juli. De zanger is in de running om zijn eerste nummer één album te scoren in de Billboard 200-hitlijst. Volgens HitsDailyDouble zal het album in de eerste week naar verwachting tussen de 105.000 - 115.000 exemplaren verkopen. De kaartvoorspellers geloven dat Wasteland zal strijden met Un Verano Sin Ti van Bad Bunny voor de eerste plaats. Als dit lukt, wordt Brent de eerste onafhankelijke artiest sinds 2018 die een nummer één album beha alt. Het zou hem ook de eerste R&B-act maken die op de hitparade debuteert sinds Still Over It afgelopen november door Summer Walker, die aankondigde dat ze in 2020 stopte met muziek. Met zijn naderend succes, zul je vast en zeker de naam Brent Faiyaz weer horen. Dus wie is Brent Faiyaz?

8 Wie is Brent Faiyaz?

De 26-jarige zanger, songwriter en platenproducent Faiyaz werd geboren als Christopher Brent Wood. Hij groeide in populariteit nadat hij in 2016 samen met Shy Glizzy op GoldLink's single "Crew" stond, die door de RIAA 5x platina werd gecertificeerd, en hem een nominatie opleverde voor de Grammy Award voor Best Rap/Sung Collaboration. In zijn muziekcarrière verwijst hij naar Lauryn Hill als een van zijn grootste invloeden.

7 De inheemse bevolking van Maryland noemt L. A. nu thuis

Faiyaz verhuisde in zijn tienerjaren van Columbia, Maryland naar Charlotte, North Carolina. Vervolgens verhuisde hij naar Los Angeles om zijn carrière naar een hoger niveau te tillen. Hij woonde ook in B altimore, Maryland. De multi-getalenteerde artiest schrijft zijn groei toe aan het leren over zichzelf in de verschillende steden waarin hij heeft gewoond.

6 Hij noemde zijn band en debuutalbum naar een tatoeage

Een groep genaamd Sonder werd in oktober 2016 gevormd door Faiyaz en collega-platenproducenten Dpat en Atu, de naam kwam van een tatoeage die hij op zijn rechterwenkbrauw had. De groep bracht het jaar daarop hun debuutsingle "Too Fast" uit. Op een gegeven moment besloot hij dat hij wilde bewijzen wat hij alleen kon bereiken. Het debuutalbum van Faiyaz uit 2017 heette ook "Sonder Son".

5 Wat is het vermogen van Brent Faiyaz?

Brent Faiyaz heeft een geschat vermogen van ergens tussen de $ 600 duizend en $ 1,7 miljoen vanaf 2022. Zijn belangrijkste bron van inkomsten komt uit zijn muziekcarrière; hij verwierf zijn rijkdom door een succesvolle muziekproducent, songwriter en artiest te zijn. Faiyaz heeft waarschijnlijk extra inkomstenbronnen, waaronder merkpartnerschappen.

4 Brent Faiyaz's Billboard Impact

In 2021 verdiende Brent Faiyaz zijn eerste vermeldingen in de Billboard Hot 100 voor samenwerkingen met Drake en controversiële tekstschrijver Tyler, the Creator. Zijn grootste hit "Trust" kwam niet in de Billboard Hot 100, maar piekte op nummer 13 op de Bubbling Under Hot 100-hitlijst. Het nummer is door de RIAA platina gecertificeerd. "Dead Man Walking" piekte ook op nummer zes op de Bubbling Under-hitlijst. Anders piekte zijn speelfilm op Juice World's "Demonz" op nummer 17 op de Billboard Bubbling Under Hot 100-hitlijst en nummer acht op de Billboard Bubbling Under R&B/Hip-Hop-hitlijst.

3 Is Brent Faiyaz aan het daten?

Het gerucht ging dat hij in het verleden met het beroemde model en social media-ster Zahara Davis was uitgegaan. De twee waren vermoedelijk samen van 2018 tot 2020; Davis zou in 2018 ook een relatie hebben gehad met het Deense model Tobias Sorensen. Brent Faiyaz blijft relatief discreet als het gaat om zijn liefdesleven. Op het moment van schrijven lijkt Faiyaz vrijgezel te zijn.

2 Wat is er met zijn Sonder-bandleden gebeurd?

Hoewel Brent Faiyaz vooruitgang blijft boeken als soloartiest, is Sonder niet ontbonden. Zijn debuut kwam in 2017, maar het trio bracht begin 2018 de rokerige single "One Night Only" uit en het jaar daarop brachten ze "What You Heard" uit. Vorig jaar bracht de groep een nieuw nummer uit "Nobody But You", met zang van de Engelse zanger Jorja Smith. Verder waren Atu en Dpat producenten van Snoh Aalegra's album Temporary Highs In The Violet Skies, wat hen een Grammy-nominatie opleverde voor Beste R&B-album tijdens de 64e jaarlijkse Grammy Awards.

1 Wat fans zeggen over "Wasteland"

Fans houden absoluut van "Wasteland". “Ik heb genoeg gehoord. Brent Faiyaz heeft het album van het jaar met WASTELAND”, schreef een Twitter-gebruiker. Een andere fan kan er maar niet genoeg van krijgen om te schrijven "Wasteland is niet genoeg, ik heb Brent Faiyaz nodig om in mijn oren te kreunen". Wasteland staat momenteel op nummer één in de iTunes R&B-hitlijst en staat al bovenaan de lijst voor alle genres. Het is ook het nummer één album in de topalbums van Apple Music.

Aanbevolen: