Meer dan 20 jaar later begrijpen sommige kijkers de aantrekkingskracht van Jackass nog steeds niet

Inhoudsopgave:

Meer dan 20 jaar later begrijpen sommige kijkers de aantrekkingskracht van Jackass nog steeds niet
Meer dan 20 jaar later begrijpen sommige kijkers de aantrekkingskracht van Jackass nog steeds niet
Anonim

Je billen dichtschroeien met een brandijzer voor vee, omeletten eten gemaakt van braaksel en zelfs jezelf superlijmen aan iemand anders lijkt voor veel mensen allesbehalve grappig. Er zijn echter miljoenen die ervan houden om te zien hoe iemand anders dit soort stunts uitha alt, vooral als ze er plezier in lijken te hebben.

Jackass Forever, uitgebracht in februari 2022, bracht $ 70 miljoen op aan de kassa. De opvolger, Jackass 4.5, is de lijst van Netflix Top Tien binnengestormd. Hoewel de originele castleden nu in de vijftig zijn, hebben ze nog steeds een enorme aanhang. Bovendien heeft de franchise een groeiende schare fans onder de 18-34-jarige groep.

Sommige mensen vragen zich af waarom Jackass zo populair is

Posting op Reddit, een kijker vroeg: Ik heb geprobeerd om in de Jackass-films te komen, maar het lukt me gewoon niet. Ik heb gehoord dat deze hysterisch waren door goede vrienden, maar ik denk echt niet dat ik het snap. Is het een ironische waardering of is het oprecht? Zien mensen dit als echt grappige slapstick of komt de humor meer voort uit de schok om iemand iets grofs/gevaarlijks te zien doen?”

De antwoorden waren uiteenlopend. Terwijl sommige fans zeiden dat een gevoel van nostalgie ervoor zorgt dat ze teruggaan voor elk vervolg, houden anderen er gewoon van voor wat het is.

Wat maakt Jackass zo grappig voor sommigen?

Jackass wordt in al zijn permutaties schandalig, onfatsoenlijk en walgelijk grof genoemd, maar toch blijft zijn aantrekkingskracht bestaan.

One Redditor heeft dit te zeggen: "Ik ben het tot op zekere hoogte ontgroeid, maar de cast heeft een sympathieke kwaliteit omdat ze gewoon in voor wat dan ook als ze denken dat er om moet worden gelachen. Het is een totaal pretentieloze omhelzing van alle dingen die idioot, gevaarlijk en belachelijk zijn. Het belangrijkste is dat ze de grap meemaken, en ze leken nooit een ego te krijgen of de geest te verliezen van wat het in de eerste plaats leuk maakte."

Jackass heeft zich nooit voorgedaan als slimme komedie.

Zoals een andere reactie las: “Het is stom plezier dat zichzelf niet serieus neemt. Ik herinner me nog dat ik de eerste aflevering op MTV zag toen deze debuteerde. Het was meteen een wow, WTF is dit?. Er was gewoon nog niet zoiets op de reguliere tv geweest.”

Misschien is een deel van de aantrekkingskracht de totale oneerbiedigheid rond het concept.

Sommige aanwijzingen kunnen liggen in hoe Jackass begon

Vóór de blockbuster-films was er een hitserie. Het oorspronkelijke idee was gebaseerd op een concept van acteur Johnny Knoxville. Knoxville worstelde om acteerwerk te vinden, besloot om stuntjournalistiek te proberen en benaderde het skateboardmagazine Big Brother.

De publicatie stond bekend om het bevatten van bizarre artikelen zoals hoe je een nep-ID kunt maken of stapsgewijze instructies over hoe je jezelf iets aan kunt doen; niets was verboden terrein.

Knoxville's pitch voor de klus was perfect. Het hield in dat hij zelfverdedigingswapens op zichzelf testte.

Big Brother-redacteur Jeff Tremaine vond het idee geweldig en ging nog een stap verder door Knoxville te vragen een video te maken waarin hij pepperspray, tasers en stunguns uitprobeerde, en zelfs zichzelf in de borst schoot terwijl hij een kogelvrij vest.

De video's kregen een enorme aanhang. In een tijd vóór mobiele telefoons, hielden fans die niet in staat waren zichzelf te filmen terwijl ze gekke stunts uitprobeerden, graag naar iemand anders die ze uitvoerde.

Samen met Hollywood-regisseur Spike Jonze besloot het team het concept te gebruiken voor een tv-show. Netwerken waren geïnteresseerd, met een aanbieding van Saturday Night Live, die een wekelijks slot van de capriolen van het team zou zien. Maar het aanbod van MTV was aantrekkelijker, hun eigen 25 minuten durende shows.

Jackass ging in oktober 2000 in première op MTV en werd meteen een succes. Binnen een paar maanden stond het op nummer één van het kanaal.

Het duurde twee jaar en werd een van de beroemdste realityshows aller tijden. En sterren Johnny Knoxville, Bam Margera, Chris Pontius en Steve O werden iconen van de popcultuur.

Het was ook zeer controversieel, gezien het gevaarlijke aspect en het risico dat namaakstunts op een ramp uitlopen. De programma's hadden een waarschuwing voor de kijkers, waarin ze werden aangespoord om niet te proberen te dupliceren wat ze op het scherm zagen. Desondanks waren er een aantal gevallen waarin kijkers, vooral jonge kinderen, gewond raakten en zelfs werden gedood, terwijl ze probeerden stunts te kopiëren.

Het derde seizoen werd onder strikte controle opgenomen door een vertegenwoordiger van de Occupational He alth and Safety Administration. Geconfronteerd met het vooruitzicht om een verwaterde versie van de show te doen, stopte Knoxville.

Het team nam de beslissing om verder te gaan met de serie en een film te maken, die 80 miljoen dollar opleverde. En Jackass blijft het goed doen aan de kassa. In een tijd waarin veel franchises moeite hebben om door te gaan, blijkt deze de uitzondering te zijn.

De acteurs hebben ernstige verwondingen opgelopen

Fans vinden het geweldig dat zelfs wanneer teamleden gewond raken, het op het scherm wordt uitgelachen. De sterren hebben meerdere hersenschuddingen, gebroken schedels, gebroken botten, brandwonden en meer opgelopen, allemaal in naam van entertainment. Maar wat er ook gebeurt, de castleden nemen het niet serieus.

Knoxville heeft onder andere een hersenbloeding en een gebroken enkel opgelopen.

Toen Margera zijn staartbeen brak tijdens een boxcarrace in seizoen 2, zagen zijn vrienden hem kronkelen van de pijn en merkten op dat mensen geen staarten hebben en dus geen staartbeenderen nodig hebben.

De acteurs zijn doorgegaan

22 jaar nadat Jackass begon, voert het team nog steeds waanzinnige stunts en grappen uit, hoewel het steeds moeilijker wordt om te doen. Ondanks de opname van jongere castleden en beroemdheden, werden Knoxville en Steve O beiden opgenomen in het ziekenhuis tijdens de opnames van Jackass Forever.

In een volgend interview met GQ zei Steve O: Het filmen van Jackass op deze leeftijd is vrijwel hetzelfde als het ooit was, met twee grote verschillen. Onze botten breken aanzienlijk gemakkelijker. En er is minder voor nodig om ons volledig bewusteloos te maken. Bovendien duurt het langer om wakker te worden.”

Desalniettemin is er al sprake van Jackass 5. En fans kunnen niet wachten om het te zien.

Zoals Knoxville ooit zei, in antwoord op een vraag over waarom ze specifieke stunts doen: "Het leek toen gewoon heel grappig."

Aanbevolen: