Kanye West en Jay-Z en 7 andere onvergetelijke hiphopbromances

Inhoudsopgave:

Kanye West en Jay-Z en 7 andere onvergetelijke hiphopbromances
Kanye West en Jay-Z en 7 andere onvergetelijke hiphopbromances
Anonim

Het maakt niet uit in welke levensfase je zit, het is altijd een heerlijk gevoel om te weten dat je broers je altijd door dik en dun steunen. In hiphop staat de inzet van een vriendschap nog hoger. We hebben veel gevallen gezien waarin vrienden van beroemdheden een fall-out hebben vanwege slechte contracten of geldproblemen, maar dat was nooit het geval voor deze rappers.

Kanye West en Jay-Z's vriendschap is jarenlang op de proef gesteld, sinds ze elkaar ontmoetten toen de Late Registration-rapper slechts een achter de schermen producer was voor Jay's magnum opus The Blueprint. Eminem en 50 Cent ontmoetten elkaar tijdens de meest cruciale tijd van hun respectievelijke carrières en hebben sindsdien elkaars ruggengraat gehad. Hier zijn enkele van de beste bromances die hiphop ooit heeft gezien.

8 Kanye West - Jay-Z

De vriendschap van

Jay-Z en Kanye West ging helemaal terug tot de jaren negentig, toen laatstgenoemde tekende als producer bij Jay's Roc-A-Fella Records. Destijds wilde de Reasonable Doubt-rapper zijn carrière nieuw leven inblazen en West was daarin een prominente figuur. Zijn productie-touch op The Blueprint was ongeëvenaard. Ze kwamen in 2011 samen voor een samenwerkingsalbum Watch the Throne, en hoewel het de afgelopen jaren niet goed ging, maakten ze een einde aan hun vetes toen West Jay-Z inschakelde voor een op zijn langverwachte Donda-album.

7 Eminem - Dr. Dre

Na de matige lancering van Aftermath Entertainment na Suge Knight's Death Row, stond Dr. Dre op het punt om rap voorgoed op te geven. Zijn cruciale schot kwam toen Eminem's Slim Shady EP op zijn deur landde, en sindsdien vormen ze een behoorlijk duo.

De Compton-rapper tekende Em bij zijn Aftermath-label en hielp bij het lanceren van een carrière van ongetwijfeld een van de grootste aller tijden. Dre is altijd nauw betrokken bij bijna elk album dat Eminem ooit tot dit schrijven heeft uitgebracht.

6 Tyler, The Creator - Kendrick Lamar

Door de jaren heen gaat de vriendschap van Tyler the Creator en Kendrick Lamar door dik en dun. Zozeer zelfs dat de Flower Boy de tijd nam om Lamars nieuwste project, Mr. Morale & the Big Steppers, te prijzen. Hij zei tijdens een interview in de Converse All Star Series 2022 in Parijs: "Ik ben dol op dat album, maar ik heb het gevoel dat hij iets aanraakt dat zo open en eerlijk is dat sommige mensen er niet naar kunnen luisteren omdat ze hebben waarschijnlijk het gevoel dat hij hen in hun ogen aankijkt."

5 Big Boi - Andre 3000

OutKast's verhaal toen helemaal terug naar de vroege jaren 1990 toen André "3000" Benjamin en Antwan "Big Boi" Patton elkaar ontmoetten in een winkelcentrum toen ze 16 waren. Gefascineerd door hiphop, voerden ze tijdens de lunchpauzes rapbattles uit in de kantine van hun school, totdat ze uiteindelijk het duo vormden en hun naam onder de meest invloedrijke zuidelijke hiphoppioniers plaatsten.

4 Playboi Carti - Lil Uzi Vert

Het verhaal van Playboi Carti en Lil Uzi Vert gaat helemaal terug tot 2017, toen ze hechte medewerkers waren tijdens hun roem. Hun beroemdste samenwerkingsnummers, 'Shoota' en 'wokeuplikethis', kregen miljoenen views en dat zijn niet de enige nummers waarop ze ooit een band hebben opgebouwd. In 2019 ging het echter mis, maar ze hebben zich verzoend tijdens hun Rolling Loud-set in 2021.

3 50 Cent - Eminem

50 Cent stond op het punt zijn beoogde debuutalbum, Power of the Dollar, uit te brengen onder Columbia Records voordat hij negen keer werd neergeschoten en door de industrie werd zwartgemaakt. Eminem was de enige die in zijn potentieel geloofde, dus tekende hij hem onder een gezamenlijke deal met Dr. Dre's Aftermath-label en ontketende het beest in Fif; daarom is het een understatement dat 50 altijd zijn "favoriete blanke jongen" door alles heen zal hebben.

2 Lil Wayne - Drake

Terug in de late jaren 2000 was Lil Wayne op zoek naar uitbreiding van zijn Young Money-label toen hij Degrassi-acteur Aubrey Drake Graham back-to-back mixtapes zag maken en onafhankelijk een naam voor zichzelf creëerde.

Na een hevige biedingsstrijd tussen labels, tekende de Take Care-rapper bij Wayne's label, en hij werd al snel een belangrijke figuur in de piek van Young Money in de jaren 2010 naast Nicki Minaj.

1 Tupac Shakur - Snoop Dogg

Ze noemden zichzelf "2 of Amerikaz Most Wanted", en het is niet ongegrond. Snoop Dogg en Tupac Shakur waren prominente figuren van West Coast-hiphop in de jaren negentig tijdens zijn gouden tijdperk. Na zijn overlijden zette Snoop zijn nalatenschap voort.

De Doggfather-rapper sprak lovende woorden toen hij de overleden rapper in de Rock and Roll Hall of Fame introduceerde: "Hoewel velen hem nu herinneren als een soort misdadige superheld, wist Tupac dat hij ook maar een mens was, en hij vertegenwoordigde door zijn muziek als nooit tevoren."

Aanbevolen: