De waarheid achter de samenwerking van Elton John en Britney Spears

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de samenwerking van Elton John en Britney Spears
De waarheid achter de samenwerking van Elton John en Britney Spears
Anonim

Britney Spears blijft haar fans verrassen met trieste onthullingen over haar 13-jarige conservatorium. Toch heeft de popster tegenwoordig veel te vieren: haar recente huwelijk met Sam Asghari, een op handen zijnde memoires en haar nieuwe muziek met Elton John - die meteen een hit werd na de release op 26 augustus 2022. Hier is het interessante verhaal achter die samenwerking.

Britney Spears & Elton John's nummer 'Hold Me Closer' is een hitparade

Op 30 augustus meldde Forbes dat Spears and John's Hold Me Closer het topdebuut was in de Pop Airplay Chart. Het rangschikt de meest gespeelde singles op pop/top 40-radiostations in de Verenigde Staten. Het nummer opende aanvankelijk op nummer 30 en versloeg de nieuwste release van The Weeknd, ondanks dat het veel langer uit was.

De samenwerking was ook het topdebuut op de Adult Contemporary-radiolijst en kwam binnen op nummer 14. John's andere nummer met Dua Lipa, Cold Heart (PNAU Remix), stond ook op nummer 1 op de lijst. Het staat al 14 weken hoog op de lijst sinds het 54 weken geleden uitkwam.

Spears' muziek heeft in tijden niet zo hoog gescoord op AC-stations. Hold Me Closer bracht haar voor het eerst in 20 jaar weer bovenaan de Adult Contemporary Chart. Haar laatste succes op deze lijst was I'm Not A Girl, Not Yet A Woman uit 2002. Ondertussen is dit John's 67e verschijning op de lijst.

Hoe de samenwerking tussen Britney Spears en Elton John is ontstaan

Na het succes van John's duet met Lipa, nodigden hij en zijn man David Furnish Spears uit voor de samenwerking. De Rocket Man-artiest had de Toxic-zanger eerder ontmoet tijdens het Oscars-kijkfeest van 2014 voor zijn AIDS-stichting.

Het jaar daarop tweette ze over haar liefde voor zijn hit, Tiny Dancer. Maar ondanks de voorliefde van de zangers voor elkaar, zei producer Andrew Watt dat het "een lange kans was" om Spears het project te laten doen.

"Het was een kwestie van afstand, want [Britney] had een tijdje veel in de pers gestaan over hoe het met haar ging met muziek", vertelde de producer aan Rolling Stone. "Elton stak zijn hand uit, en ze vond het idee geweldig en wilde het doen."

Wat betreft de nummerkeuze, hij koos oorspronkelijk Tiny Dancer "niet alleen [omdat het] een van mijn favoriete nummers aller tijden is, maar letterlijk een van de beste opnames/nummers/ballads ooit", en met Spears op de record is gewoon "iconisch."

Britney Spears was 'helemaal betrokken' bij de samenwerking met Elton John

Volgens Watt was Spears erg hands-on met de samenwerking. "Ze kwam met haar eigen ideeën. Ze wilde het record een beetje versnellen, en dat hebben we gedaan", herinnert hij zich."Ze wist precies wat ze wilde doen. Ze had heel veel tijd aan de plaat besteed; ze kende alle teksten; het was alsof ze haar ding was."

"En het was echt geweldig om te zien en haar zo krachtig te zien zijn en het te verpletteren. Ze klinkt ongelooflijk op de plaat, en ze was er helemaal bij betrokken tot de uiteindelijke mix", vervolgde de producer en merkte op dat Spears deed een geweldige improvisatie in de baan. "Ze was zo vrij en verbeterde erover", vertelde hij. "Dat is waar alle adlibs vandaan kwamen; ze speelde op de drop en die melodie. Die momenten zijn zo 'haar' en zo veel van haar persoonlijkheid."

Watt was ook verbluft door de uiteindelijke output, vooral toen hij de stemmen van Spears en John samen hoorde. "Ik vind het geweldig dat ze samen tekenen, dat hun stemmen zo goed samenwerkten", jubelde hij. "Toen ze dat refrein zong, gooide ik mijn koptelefoon in de lucht. Ik dacht: 'Oh mijn God. Het is alsof de stem van Britney Spears Tiny Dancer zingt. Het is gewoon iconisch en geweldig."

The Baby One More Time hitmaker is ook trots op haar laatste prestatie. Ze plaatste een video op Twitter om het succes van het nummer te vieren. "Hallo Sir Elton John, we zijn nummer 1 in 40 landen", zei ze in de clip, voordat ze schreeuwde: "Holy s-! Ik ben nu in het bad en ik ga de beste dag ooit hebben en ik hoop dat het goed met je gaat."

Aanbevolen: