Hoe Donald Trump de val van Kathy Griffin uit genade veroorzaakte

Inhoudsopgave:

Hoe Donald Trump de val van Kathy Griffin uit genade veroorzaakte
Hoe Donald Trump de val van Kathy Griffin uit genade veroorzaakte
Anonim

Comedian Kathy Griffin is altijd een nogal controversieel Hollywood-figuur geweest. De actrice staat erom bekend haar gedachten te uiten, zelfs als het een paar veren opheft. Zo beschuldigde ze Andy Cohen er ooit van de slechtste baas te zijn en beweerde dat haar voormalige vriend 'me als een hond behandelde'. Griffin heeft ook een voortdurende vete met talkshowhost Ellen DeGeneres en er is geen teken van een verzoening tussen de twee persoonlijkheden op korte termijn.

De afgelopen jaren uitte Griffin ook zijn ongenoegen over voormalig president Donald Trump. Op een gegeven moment zijn sommigen echter van mening dat de Emmy-winnende komiek te ver ging. Erger nog, de stunt kan ook de carrière van Griffin drastisch hebben beïnvloed.

Hier is hoe de controverse over Donald Trump van Kathy Griffin zich ontvouwde

Net als andere Hollywood-beroemdheden, is Griffin al lang kritisch over Trump en zijn regering, zolang iemand zich kan herinneren. En terwijl anderen gewoon hun mening uiten, besloot de komiek haar ware gevoelens voor de voormalige tv-persoonlijkheid te uiten door een schokkende fotoshoot te organiseren met de hulp van de beroemde fotograaf Tyler Shields. Het resultaat was een foto van Griffin die een prop omhoog hield die leek op een afgehakt hoofd van Trump.

Terwijl we de fotoshoot met Entertainment Weekly bespraken, legde Shields uit: We hadden het erover om iets te doen en ze zei tegen me: 'Ik ben niet bang om politiek te worden als je wilt of een verklaring af te leggen als je wilt.'” De fotograaf bevestigde ook dat ze de foto in één dag hadden gemaakt en dat er “10 verschillende ideeën” waren die ze overwogen. “Maar toen op de dag, het was als, ‘Dit is het. Dit moet je zeker doen.'”

Toen Griffin de foto in 2017 plaatste, was de berisping onmiddellijk. Trump twitterde zelf: “Kathy Griffin zou zich moeten schamen. Mijn kinderen, vooral mijn 11-jarige [sic] zoon, Barron, hebben het hier moeilijk mee. Ziek!" Ondertussen wekte de foto ook verontwaardiging op bij Chelsea Clinton en beroemdheden als Anderson Cooper en Debra Messing.

Uiteindelijk verontschuldigde Griffin zich voor het plaatsen van de foto. “Mijn oprechte excuses. Ik zie nu pas de reactie van deze beelden , aldus de komiek op Twitter. “Ik ben een komiek, ik ben over de schreef gegaan. Ik verplaats de lijn en dan steek ik hem over. Ik ging veel te ver. Het beeld is te verontrustend, ik begrijp hoe het mensen kwetst. Het was niet grappig. Ik snap het. Ik heb veel fouten gemaakt in mijn carrière, ik zal doorgaan. Ik vraag je om vergeving.'

Niet lang daarna besloot Griffin echter haar verontschuldigingen in te trekken, ondanks alle kritiek die ze kreeg van politici, beroemdheden en het grote publiek. Tijdens een interview met Seven Network in Australië merkte ze op: "De hele verontwaardiging was B. S. De hele zaak raakte zo buiten proportie en ik verloor iedereen. Ik had bijvoorbeeld Chelsea Clinton die tegen me twitterde. Ik had vrienden - Debra Messing van 'Will & Grace' twitterde tegen mij. Ik bedoel, ik ben iedereen kwijt. Dus ik ben door de molen geweest.”

Ondertussen herinnerde Shield zich dat hij de implicaties van de foto met Griffin had besproken. Hij wist dat de stunt een blijvende invloed op haar carrière zou kunnen hebben. "De dag dat we ons realiseerden dat dit heel gek zou worden - ik weet niet meer of het de dag erna was, of een paar dagen later - belde ik Kathy en ik zei tegen haar: 'Luister, dit is gebeurd met de Dixie Chicks, als je je herinnert met dat George W. Bush-gedoe, en mensen verbrandden hun albums en reden over hun albums of wat dan ook, "zei hij terwijl hij sprak met Architectural Digest. "Kathy was mentaal in een moeilijke situatie en ik zei: 'Kathy, dit is hen overkomen en ze dachten dat het voorbij was, en ze hadden dat nummer en het was geen verontschuldiging, en het werd uiteindelijk hun grootste nummer ooit, maar het kostte tijd."

Wat is er met Kathy Griffin gebeurd na de controversiële post?

Het verzet breidde zich ook uit tot Griffins carrière. CNN besloot om te beginnen vrijwel onmiddellijk de banden met de komiek te verbreken. In een verklaring bevestigde de communicatieafdeling van CNN: "CNN heeft onze overeenkomst met Kathy Griffin beëindigd om op ons oudejaarsavondprogramma te verschijnen." Ze stond in wezen ook op de zwarte lijst van Hollywood.

Tegelijkertijd dreigden federale functionarissen met een aanklacht tegen Griffin. Ze maakten het haar ook moeilijk om zich te verplaatsen door Griffin op de no-fly-lijst te zetten. "Ik werd op elke luchthaven vastgehouden", onthulde Griffin tijdens een gesprek met NPR. "Mensen hebben een mythe - ze denken, oh, ze kunnen je telefoon en simkaart niet meenemen. Oh, dat kunnen ze, en dat deden ze bij LAX, op London Heathrow.”

Jaren nadat ze iedereen heeft geschrokken, keert Griffin terug naar entertainment, maakt ze haar eigen film en gaat ze op comedytour. Natuurlijk is ze zich ervan bewust dat de mensen nooit zouden stoppen met denken aan wat ze in het verleden deed."Ik ben me er terdege van bewust dat ik voor de rest van mijn leven aan die foto gebonden ben", zei Griffin tijdens een gesprek met Variety. “Mensen confronteren me op straat. Ze denken dat ik ISIS ben. En dan wordt het grappig.”

Ondanks alles wat ze had meegemaakt als gevolg van de afgehakte tweet, besloot Griffin onlangs ook om de controverse opnieuw te beleven. In 2020 retweette ze precies de foto die haar carrière bijna beëindigde na de voortdurende valse beweringen van Trump over de presidentsverkiezingen. De foto is sindsdien meer dan 9.000 keer geretweet.

Aanbevolen: