Hoe de rol van Leonardo DiCaprio in 'The Beach' grote problemen achter de schermen veroorzaakte

Inhoudsopgave:

Hoe de rol van Leonardo DiCaprio in 'The Beach' grote problemen achter de schermen veroorzaakte
Hoe de rol van Leonardo DiCaprio in 'The Beach' grote problemen achter de schermen veroorzaakte
Anonim

Er zijn tegenwoordig maar weinig acteurs die zo getalenteerd en zo succesvol zijn als Ewan McGregor, en zijn plaats in Hollywood is gekomen na jaren van uitzonderlijk werk. McGregor was een uitblinker in de prequel-trilogie van Star Wars, en films als Trainspotting hebben hem in staat gesteld zijn acteerbereik te vergroten.

Zo geweldig als McGregor is wanneer de camera's draaien, zelfs hij kan niet elke rol rondzweven. Een bepaalde rol die Leonardo DiCaprio kreeg, veroorzaakte echter ernstige problemen in het persoonlijke leven van McGregor.

Laten we eens kijken naar wat er gebeurde met McGregor toen DiCaprio werd gecast in The Beach.

Ewan McGregor en Danny Boyle waren vrienden die samenwerkten

Ewan McGregor Trainspotting
Ewan McGregor Trainspotting

Lang voordat er serieuze persoonlijke problemen werden veroorzaakt met Ewan McGregor vanwege de casting van Leonardo DiCaprio in The Beach, had McGregor een solide werkrelatie en vriendschap met filmmaker, Danny Boyle. In feite heeft een deel van het werk van het duo de tand des tijds tot nu toe kunnen doorstaan.

Het duo begon in de jaren 90 en begon hun tijd samen te werken met Shallow Grave uit 1994. De film was geenszins een groot succes, maar in 1996 werkten het paar samen aan een kleine film genaamd Trainspotting, die een klassieker op zich is geworden. Deze film heeft door de jaren heen standgehouden en heeft een unieke erfenis behouden als een film die mensen minstens één keer in hun leven moeten zien.

In A Life Less Ordinary van 1997 werkte het paar opnieuw samen, en zelfs sterren als Cameron Diaz en Holly Hunter waren aan boord. De film was geen grote hit, maar het liet zien dat McGregor en Boyle het zeker leuk vonden om samen te werken aan grote projecten.

Een verandering zou echter een paar jaar later plaatsvinden.

Boyle cast DiCaprio in 'The Beach'

Leonardo DiCaprio Het strand
Leonardo DiCaprio Het strand

In 2000 zou The Beach in de bioscoop verschijnen met Leonardo DiCaprio als hoofdrolspeler in de film. Boyle was aan boord om de film te regisseren en hij was duidelijk enthousiast over de kans om met de jonge DiCaprio te werken. Dit zou Leo's eerste film van het nieuwe millennium worden, en hij was nog steeds gloeiend heet na het succes van Titanic.

Hoewel de film niet de warmste ontvangst kreeg, zette hij wel een aantal solide nummers op aan de kassa. Desalniettemin is deze film niet een film die met het verstrijken van de tijd met veel liefde van fans is ontvangen.

Toen hij sprak over wat er met het project gebeurde, zei Boyle: Het is een geweldig idee. Het is een briljant idee uit de roman van Alex Garland. En ik denk niet dat ik er het beste van gemaakt heb als regisseur… Ik zou er nu een veel betere film van maken. Ik was nogal onder de indruk van het geld en de manier waarop de film was opgezet. Het was enorm, niet echt geschikt voor wat ik heb geleerd waar ik beter in ben.”

Boyle had niet alleen het gevoel dat hij er niet het beste van gemaakt had, maar zijn beslissing om DiCaprio te casten, verbrak zijn jarenlange vriendschap met McGregor.

McGregor en Boyle spraken al jaren niet meer

Ewan McGregor Trainspotting
Ewan McGregor Trainspotting

Toen hij met Graham Norton sprak, opende McGregor over de breuk en zei: Het was over een film, een misverstand. Het is een grote spijt van mij dat het zo lang heeft geduurd, en echt jammer dat we niet al die jaren hebben samengewerkt. Niet vanwege een bepaalde film, en het maakte niet echt uit over The Beach, het ging nooit over The Beach. Het ging over onze vriendschap.”

Beide partijen gaven toe dat ze de hand hadden in het verzuren van hun vriendschap, maar naarmate de tijd verstreek, herstelde het duo hekken. Dit leidde ertoe dat ze opnieuw samenwerkten aan T2, het vervolg op Trainspotting. Na vele jaren zaten ze weer in het zadel en de fans waren blij om te zien dat ze verder waren gegaan.

Zoals het er nu uitziet, is het duo niet verbonden aan hetzelfde project, maar dit betekent niet dat we het in de toekomst niet zullen zien gebeuren. Ze werken duidelijk graag met elkaar samen, en zelfs als ze elkaar niet spraken, overwoog Boyle McGregor voor een rol in een project waaraan hij werkte.

Volgens Boyle: Het heet Ingenious Pain, een geweldige roman, en het gaat over een arts in de begindagen van een operatie. Ik probeerde het aan te passen en ik dacht aan Ewan ervoor, maar ik kon het nooit krijgen - het derde bedrijf was altijd verschrikkelijk.”

Mocht het duo weer samenwerken, verwacht dan dat de fans binnen de kortste keren zullen komen opdagen. We zijn gewoon blij dat deze vrienden de weg naar elkaar hebben gevonden.

Aanbevolen: