Rihanna kwam ooit bijna geannuleerd, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Rihanna kwam ooit bijna geannuleerd, hier is waarom
Rihanna kwam ooit bijna geannuleerd, hier is waarom
Anonim

Het is lang geleden dat Rihanna nieuwe muziek uitbracht, waardoor haar zakelijke ondernemingen tegenwoordig in het middelpunt van de belangstelling van fans staan. Fenty Beauty was meteen een succes toen het in 2017 werd gelanceerd. Het merk heeft 40 foundationkleuren en 50 concealertinten die geschikt zijn voor een breed scala aan huidtinten. De zangeres doorbrak barrières bij het maken van dergelijke inclusieve collecties. De Umbrella-zangeres verbaasde haar fans ook toen ze een gevarieerde cast van modellen gebruikte voor haar debuut Savage X Fenty-modeshow.

Mannen, vrouwen en niet-binaire modellen van verschillende lichaamstypes verschenen met Bella Hadid, Lizzo, Drag Race-ster Shea Couleé, Demi Moore, Paris Hilton en meer. De 8-ster van The Ocean gebruikt haar platform absoluut om een aanzienlijke sociale impact te creëren. Ze is misschien wel een van de weinige probleemloze Hollywood-beroemdheden die er tegenwoordig zijn. Maar er was nog een tijd dat Rihanna bijna werd geannuleerd voor het promoten van haar Savage X Fenty-lijn. Hier is het volledige verhaal.

Rihanna's hands-on marketing voor haar $600 miljoen rijk

Rihanna's rijk wordt geschat op $ 650 miljoen vanaf 2021. Op 33-jarige leeftijd is ze nu de op een na rijkste vrouwelijke muzikant ter wereld na Madonna. In de afgelopen jaren heeft de 9-voudige Grammy Award-winnares zich gericht op het uitbreiden van haar bedrijf. Ze is praktisch bezig geweest met het promoten van inclusiviteit in haar merken, waardoor haar Instagram een sterke marketingtool is geworden. Ze beheerst de naadloze integratie van nieuwe producten in haar zeldzame persoonlijke berichten. Haar naam staat niet eens op deze producten, zoals de make-up- en huidverzorgingslijnen van Kylie Jenner.

Rihanna's producten verkopen vanzelf, maar het v alt niet te ontkennen dat haar invloed en effect op mensen een enorme drijvende kracht blijft achter de verkoop van haar merken. Elke foto die ze op sociale media publiceert, zet mensen aan het praten. Als ze niet aan het posten is, proberen haar enthousiaste fans nog steeds iets te vinden dat haar naam op de krantenkoppen zou krijgen. Interessant is dat de zangeres die ondernemer is geworden nog nooit is betrapt op een schandaal dat haar naam of merken meesleepte. De enige keer dat het bijna gebeurde, is het op de een of andere manier nooit ontploft.

Rihanna werd ooit uitgeroepen voor 'religie als esthetiek gebruiken'

Rihanna staat bekend om het plaatsen van gewaagde foto's van haar in haar Savage X Fenty-lingerie. Het is ongetwijfeld een effectieve manier om haar producten te promoten. Wie wil er niet zo sexy uitzien als haar, toch? In februari 2021 plaatste ze een topless foto waarop ze een paar lila satijnen Savage X Fenty boxers droeg. Actrice Issa Rae liet zelfs een opmerking achter met de vraag: "Komen de boksers met het lichaam?" Het unisex ondergoed maakt deel uit van de Valentijnscapsule van het merk.

Er leek in eerste instantie geen probleem te zijn met de foto. Een andere muzikant, Miguel, modelleerde zelfs de korte broek met een bijpassend lila jasje. Nogmaals, het doorbreken van gendernormen en het verder bevorderen van zelfbekrachtiging. Maar een groot aantal fans merkte op dat de zakenmagnaat religieuze iconografie op haar blote torso droeg.

Riri droeg een lavendelkleurige Ganesha, een hindoeïstische godheid, als ketting. Ook gespeld als Ganesh, deze hindoegod met olifantenkop staat bekend als de god van het begin. Fans vonden het ongepast dat de muzikant het heilige symbool in zo'n suggestieve foto vormde. Een fan op Twitter schreef: "Beste Rihanna, stop alsjeblieft met deze onzin. Super aanstootgevend om Ganesha zo te dragen. Onze eerste god, een heilig gevoel voor miljoenen mensen die elk jaar Ganesh Chaturthi vieren. Sorry Ri, je hebt mij en anderen teleurgesteld… d grens overschreden."

Rihanna heeft geen persoonlijke band met het hindoeïsme

Rihanna is op geen enkele manier verbonden met het hindoeïsme. Dat is een van de belangrijkste factoren die haar fans van streek maken. Haar moeder, Monica Fenty, voedde haar op in Barbados onder het christelijk geloof. In een interview met Sarah Paulson zei ze dat ze ' altijd' een 'persoon van echt geloof' is geweest. Ze vertelde ook dat ze 's ochtends vroeg bidt. "Mijn eerste keer bidden en vasten was toen ik 7 jaar oud was. Ik deed dat alleen, omdat ik naar New York wilde gaan, en ik wist dat dit een offer was dat ik moest brengen om ervoor te zorgen dat God Ik zou er kunnen komen."

Riri's team heeft nooit een verklaring over de zaak uitgebracht. Het was een slimme PR-actie. Het verzet escaleerde nooit in een hele grote discussie over Riri's vermeende toe-eigening van het religieuze symbool. Maar fans vinden het natuurlijk nog steeds oneerlijk dat de Work-zanger er net in is geslaagd om 'religie als esthetiek te gebruiken'. Er is een langlopende discussie gaande over het gebruik van religieuze thema's in seculiere mode als stijlstatement. Gelukkig voor Rihanna is er geen duidelijk oordeel tegen geweest.

Aanbevolen: