Hier is waarom Chaz Bono fans verloor nadat hij uit de kast kwam

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Chaz Bono fans verloor nadat hij uit de kast kwam
Hier is waarom Chaz Bono fans verloor nadat hij uit de kast kwam
Anonim

Coming-outverhalen van beroemdheden worden steeds gewoner en nog herkenbaarder. Maar toen Cher's zoon Chaz Bono uitkwam, meer dan tien jaar geleden, was het een beetje een verrassing.

Hoewel Chaz zich oorspronkelijk identificeerde als een lesbische vrouw en in de jaren '90 uit de kast kwam, trok zijn meer zichtbare overgang meer media-aandacht. Fans accepteerden het echter grotendeels.

Totdat Chaz een paar dingen zei die hen aan het denken zetten -- en in opstand kwamen. Het resultaat? Bono heeft nogal wat fans verloren en ze willen hem nu niet horen.

Wanneer kwam Chaz Bono uit?

Beroemdheden zoals Dove Cameron hebben toegegeven dat ze zich erg kwetsbaar voelden toen ze voor het eerst uit de kast kwamen als onderdeel van de LGBTQ-gemeenschap. Chaz Bono voelde aantoonbaar hetzelfde, nadat hij tussen 2008 en 2010 privé een overgang had ondergaan.

Maar daarna? Hij debuteerde met zijn nieuwe look en is grotendeels in de publieke belangstelling geweest. Chaz verscheen in een paar documentaires, was jurylid bij 'RuPaul's Drag Race' en deed zelfs mee aan 'Dancing with the Stars' kort nadat hij zijn overgangsverhaal openbaar maakte.

Het leek erop dat Chaz nauw betrokken was bij en verbonden was met de LGBTQ-gemeenschap. Hij speelde zelfs in een documentaire over zijn eigen reis (in hetzelfde jaar dat hij zes ronden maakte op 'Dancing with the Stars').

Wat zorgde ervoor dat fans zich tegen Chaz keerden nadat hij uit de kast kwam?

Het feit is, zeggen sommigen, dat Chaz Bono gewoon geen aardige vent is. Nadruk op kerel. Nu hij zich identificeert als mannelijk, suggereren commentatoren, lijkt Chaz een aantal beslist schadelijke handelsmerken van giftige mannelijkheid te omarmen.

Kijkers waren niet tevreden met Bono's opmerkingen toen hij in 'RuPaul's Drag Race' verscheen. Ze waren namelijk niet opgewonden door het feit dat Chaz letterlijk zei dat hij zich aangetrokken voelde tot een van de dragracers, alleen om het te kwalificeren door te zeggen dat hij "veilig" was in zijn "heteroseksualiteit"."

Dit is volgens kijkers problematisch, omdat het in wezen "no homo" zegt nadat het een anderszins acceptabele verklaring heeft afgelegd. Kijkers zeggen in feite dat door het kwantificeren van zijn uitspraak dat een deelnemer aantrekkelijk is, Chaz probeert afstand te nemen van de LGBTQ-gemeenschap.

Verder zeggen sommigen dat de aandrang van Chaz om zich te identificeren als een heteroseksuele man op het randje van beledigend is voor zijn trans-broers en -zussen die niet dezelfde privileges hebben.

Niet iedereen is het echter met deze stelling eens. Sommige commentatoren beweerden dat Chaz de verklaring misschien op een ironische manier had gezegd. Ze interpreteren dat hij de spot dreef met het soort "no homo broseph dude"-houding.

Maar het komt allemaal neer op de interpretaties van de fans van de verklaring van Chaz. Dat betekent dat sommige fans achter hem staan, terwijl anderen verder zijn gegaan.

Aanbevolen: