De belachelijke reden waarom Donald Trump bijna de maker van 'The Goldbergs' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De belachelijke reden waarom Donald Trump bijna de maker van 'The Goldbergs' werd geannuleerd
De belachelijke reden waarom Donald Trump bijna de maker van 'The Goldbergs' werd geannuleerd
Anonim

Gedurende de hele televisiegeschiedenis is er één showgenre geweest waar mensen zich consequent tot hebben gekeerd voor troostende televisie, sitcoms. De meeste sitcoms zijn tenslotte ontworpen om gemakkelijk consumeerbare shows te zijn waarvan mensen kunnen genieten nadat ze hun hersens hebben uitgeschakeld. De meeste sitcoms bevatten zelfs lachtracks die kijkers vertellen wanneer ze moeten lachen.

Hoewel sitcoms hersenloos entertainment zouden moeten zijn, betekent dat niet dat ze soms niet controversieel kunnen zijn. Zo waren er zelfs controversiële The Big Bang Theory-momenten. Toen echter aan het licht kwam dat de maker van The Goldbergs zichzelf bijna liet afzeggen vanwege Donald Trump, verraste dat iedereen.

De Goldbergs is bedoeld als gezinsvriendelijk entertainment

In de afgelopen decennia hebben veel mensen beweerd dat de wereld zich midden in een gouden tijdperk van televisie bevindt en het lijkt heel duidelijk dat ze gelijk hebben. Tussen de grote netwerken, kabelzenders en streamingdiensten wordt immers meer spectaculaire televisie geproduceerd dan ooit tevoren.

Een van de belangrijkste redenen waarom er tegenwoordig zoveel geweldige tv-programma's zijn, is dat veel series bereid zijn tot het uiterste te gaan. Curb Your Enthusiasm is bijvoorbeeld een van de meest creatieve shows op televisie geweest vanwege de onorthodoxe schrijfstijl en verhaallijnen. Aan de andere kant voelen sommige moderne shows opzettelijk terug aan de klassieke stijl van sitcoms. Naast de hoofdrol in Curb Your Enthusiasm, was Jeff Garlin tot voor kort ook de headliner van de veel traditionelere sitcom The Goldbergs.

The Goldbergs, gericht op een disfunctioneel gezin, bevatte een hele reeks personages die gewoonlijk in over-the-top ruzies terechtkomen. Tegen de tijd dat elke aflevering van The Goldbergs eindigt, drukken de personages van de show hun liefde voor elkaar uit nadat een van hen een openbaring heeft gekregen waardoor ze zich kunnen openstellen. Hoewel er weinig twijfel over bestaat dat The Goldbergs een formuleshow is, is het ook erg geruststellend en daarom verwachtte niemand dat de serie in controverse zou verwikkeld raken.

Waarom Donald Trump bijna Adam F. Goldberg annuleerde

Zoals fans van The Goldbergs al zullen weten, wordt de show verteld door de ogen van het jongste lid van de titulaire familie, Adam Goldberg. De reden daarvoor is dat de show werd geïnspireerd door de echte jeugd van de maker, die professioneel de naam Adam F. Goldberg draagt.

Sinds The Goldbergs losjes gebaseerd is op zijn echte leven, zijn de fans van de show geïnteresseerd geraakt in wie Adam F. Goldberg is als een persoon die hem beroemder heeft gemaakt dan de meeste van zijn leeftijdsgenoten. Aan de positieve kant heeft de roem die Goldberg geniet hem kansen gegeven en daarom is hij na het zesde seizoen afgetreden als showrunner van The Goldbergs. Aan de andere kant hebben veel beroemdheden geleerd dat de schijnwerpers erg hard kunnen zijn, waaronder Goldberg, die in 2019 in het middelpunt van de controverse stond.

Sinds Donald Trump zijn zoektocht begon om Barack Obama op te volgen als president, is hij aantoonbaar de meest verdeeldheid zaaiende persoon ter wereld. Als gevolg hiervan letten mensen altijd op wanneer een beroemdheid Trump bekritiseert. De verrassend persoonlijke vete van Trump en Alec Baldwin heeft bijvoorbeeld veel krantenkoppen gehaald, wat ertoe heeft geleid dat de acteur veel lof en haat oogstte.

In juni 2017 begonnen veel mensen te geloven dat Adam F. Goldberg, de maker van The Goldbergs, Donald Trump bekritiseerde, wat een aanzienlijke terugslag veroorzaakte. Toen Goldberg de komische klassieker Spaceballs aan het kijken was, besloot hij te tweeten over de fictieve president Skroob van de film. “Mijn God, de president is volledig en volkomen gebroken! Ik kan je niet vertellen hoe teleurgesteld ik ben. Dit is niet te repareren, toch? Skroob”

Blijkbaar niet bekend genoeg met de film Spaceballs om de betekenis van de Skroob-hashtag te identificeren, veronderstelden sommige Donald Trump-aanhangers dat Adam F. Goldberg twitterde over hem. In een poging om de zaken op te helderen, reageerde Goldberg op een boze commentator. “Dit heeft niets met Amerika te maken. Skroob bestuurt het universum. Hij wil niet dat iemand anders aan de beurt is dan hij en zijn spaceball-soldaten. Helaas was die Tweet niet genoeg om de zaken volledig op te helderen en daarom bleef Goldberg directe verwijzingen naar het complot van Spaceballs Tweeten.

In de reeks tweets die volgde op zijn oorspronkelijke controversiële post, verwees Adam F. Goldberg naar president Skroob die de lucht steelt, het universum bestuurt, en dat Spaceballs "een geweldige film uit de jaren 80" is. Nog steeds niet klaar, schreef Goldberg over het aanzetten van de tv om "letterlijk" te kijken naar "een planeet die wordt vernietigd door een gigantisch vacuüm". Goldberg ging zelfs zo ver om te tweeten dat hij het niet over Trump had zonder Donald bij naam te noemen. “Ik wil niet dat iemand achter me staat over POTUS. Dit gaat ALLEEN over POTG (sterrenstelsel). Opnieuw. Ik wil hier gewoon duidelijk zijn. skroob”

Ondanks heel Adam F. Goldbergs poging om duidelijk te maken dat hij schreef over de fictieve president van Spaceballs en niet over Donald Trump, begrepen sommige mensen niet. Als gevolg daarvan twitterden veel mensen dat ze nooit meer naar The Goldbergs keken en verloor Adam F. Goldberg een opmerkelijk aantal volgers. Uiteindelijk waaide het echter over en de woede stierf weg naarmate mensen verder gingen, waardoor Goldbergs carrière intact bleef.

Aanbevolen: