Beroemdheden die miljoenen blijven verdienen, zelfs na hun dood

Inhoudsopgave:

Beroemdheden die miljoenen blijven verdienen, zelfs na hun dood
Beroemdheden die miljoenen blijven verdienen, zelfs na hun dood
Anonim

Het lijkt alsof hetzelfde gebeurt elke keer dat een beroemdheid sterft - we rouwen natuurlijk om hun dood, en dan luisteren we naar al hun muziek, bekijken we al hun films en tv-shows opnieuw, wat uiteindelijk leidt tot hun werk terug naar de top waar het misschien al geruime tijd niet meer was. Het is alsof hun hele carrière nieuw leven is ingeblazen, ook al zijn ze onlangs overleden.

Dat gezegd hebbende, veel van deze beroemdheden die onlangs zijn overleden, blijven zelfs lang na hun dood geld verdienen. Er zijn beroemdheden die nog meer geld verdienen dan toen ze nog leefden, en sommigen blijven geld verdienen, zelfs als ze al tientallen jaren dood zijn. Het is verbazingwekkend om te zien hoe succesvol deze beroemdheden kunnen blijven, zelfs na hun dood.

10 Prins

De wereld was geschokt toen ze erachter kwamen dat Prince in 2016 plotseling was overleden. Op het moment van zijn dood waren mensen er snel bij om zijn muziek te streamen, daarom waren de top 16-opnames in iTunes allemaal Prince-nummers, en 19 van de top 20 albums in Amazon's muziekwinkel waren ook Prince. Prince werd ook de best verkopende artiest van 2016 en verkocht ongeveer 3,5 miljoen albumequivalenten, waarmee hij slechts enkele maanden na zijn dood ongeveer $ 2,5 miljoen verdiende. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds een van de best betaalde beroemdheden die is overleden.

9 Michael Jackson

Het zou geen verrassing moeten zijn dat Michael Jackson miljoenen bleef verdienen na zijn plotselinge en tragische dood in 2009. Sinds hij stierf, heeft hij $ 1,3 miljard verdiend, wat een waanzinnig bedrag is voor iemand die is overleden. 20% van zijn vermogen dat achterbleef, werd gegeven aan liefdadigheidsinstellingen voor kinderen, terwijl de resterende activa werden verdeeld tussen zijn moeder en zijn kinderen, waardoor hij tot hun 21e in een trust werd geplaatst. Toen hij stierf, had hij een schuld van ongeveer $ 400 miljoen, dus als de schuld werd verrekend, bleven zijn moeder en zijn drie kinderen achter met bijna $ 500 miljoen.

8 Charles Schulz

Charles Schulz is de maker van enkele van onze favoriete stripfiguren, de Peanuts. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het creëren van Charlie Brown en Snoopy. In 2020 verdiende hij $ 32,5 miljoen, wat een waanzinnig bedrag is voor iemand die meer dan twee decennia geleden aan kanker is overleden. Als gevolg hiervan is hij de op twee na best betaalde dode beroemdheid van het jaar. Omdat zijn werk nog steeds wordt uitgezonden, zoals A Charlie Brown Christmas en de nieuwe Apple TV+-show Snoopy in Space, kan hij ook na zijn dood geld blijven verdienen.

7 Freddie Mercury

Freddie Mercury, de overleden zanger van de band Queen stierf in 1991 aan hiv/aids. Toen hij stierf, liet hij 50 procent van zijn fortuin na en nam hij roy alty's op aan zijn voormalige verloofde en goede vriend Mary Austin, en de rest aan zijn ouders en zijn zus. In de loop van de jaren sinds zijn dood heeft Freddie ongeveer $ 70 miljoen verdiend. Na de film Bohemian Rhapsody die een biopic was van Freddie en zijn tijd in Queen, brak de bank aan de kassa en hun muziek schoot weer omhoog. Hierdoor verdiende hij een waanzinnige hoeveelheid geld, decennia na zijn dood.

6 Kobe Bryant

We herinneren ons allemaal die noodlottige dag aan het begin van 2020 waarop de wereld geschokt was om te ontdekken dat Kobe Bryant en zijn dochter Gianna zijn omgekomen bij een tragisch helikopterongeluk. Zelfs na zijn dood was Kobe een van de best betaalde dode beroemdheden van 2020. In het jaar na zijn dood wist hij nog steeds naar schatting $ 20 miljoen te verdienen.

Telkens wanneer een beroemdheid plotseling overlijdt, kopen fans snel hun merchandise, luisteren naar hun muziek of kijken naar hun films. Na de dood van Kobe verkocht Nike al zijn Kobe Bryant-merchandise. Bovendien verkocht zijn autobiografie maar liefst 300.000 exemplaren. En natuurlijk wonnen de Lakers de NBA-kampioenschappen, wat ook de aankoop van zijn Lakers-uitrusting een boost gaf.

5 Arnold Palmer

We kennen Arnold Palmer allemaal als een van de grootste professionele golfers aller tijden en vanwege zijn kenmerkende drankjes. Helaas stierf Arnold Palmer in 2016 op 87-jarige leeftijd als gevolg van een hartaandoening, maar dat weerhield hem er niet van om zijn fortuin te vergroten. Hij is jarenlang consequent een van de best betaalde beroemdheden geweest na hun dood. In 2020 verdiende hij alleen al $ 25 miljoen met zijn merkdeals. Hij drinkt ook half en half, dat is half ijsthee en half limonade.

4 Juice WRLD

Rapper Juice WRLD stierf tragisch aan een overdosis in 2019, toen hij nog maar 21 jaar oud was. Uiteraard ging het streamen en kopen van zijn muziek na zijn dood daarna door het dak. Slechts een paar maanden voor zijn dood had hij zijn tweede album, Death Race for Love, uitgebracht.

Hij werkte ook aan nieuwe muziek voordat hij stierf, daarom werd een postuum album, Legends Never Die, uitgebracht na zijn overlijden, en het album debuteerde op nummer één in de Billboard 200. Als gevolg hiervan bracht hij na zijn dood allerlei soorten geld mee. Sinds zijn vroegtijdig overlijden had hij in totaal ongeveer $ 15 miljoen binnengehaald, waarmee hij een van de best verdienende dode beroemdheden van 2020 was.

3 Bob Marley

We hebben Bob Marley helaas verloren in 1981 toen hij op 36-jarige leeftijd stierf aan een lentigineus melanoom. Toen hij stierf, was zijn vermogen ongeveer $ 11,5 miljoen en is sindsdien exponentieel gegroeid. Zijn landgoed verdiende alleen al in 2020 $ 14 miljoen, wat hem tot een van de best betaalde dode beroemdheden maakt. De nalatenschap van Bob Marley zal geld blijven verdienen aan zijn muziekroy alty's, maar ook omdat er massa's merchandise is met zijn beeltenis erop waar hij ook winst op zal maken.

2 Elvis Presley

De wereld was verpletterd toen Elvis Presley in 1977 plotseling overleed. Sinds zijn dood blijft zijn landgoed winst op hem maken, ook al is het tientallen jaren geleden dat hij stierf. Hij is veruit een van de best betaalde beroemdheden die er zijn. In 2020 was hij de 5e best betaalde dode beroemdheid. Tussen de roy alty's van zijn muziek en bezoeken aan het Graceland-museum, kon hij in 2020 $ 23 miljoen binnenhalen. Graceland Mansion brengt alleen al jaarlijks ongeveer $ 10 miljoen op.

1 Dr. Seuss

Het zou echt geen verrassing moeten zijn om erachter te komen dat Dr. Seuss een van de best betaalde dode beroemdheden is. Toen hij helaas in 1991 overleed, wilde zijn vrouw ervoor zorgen dat zijn boeken en nalatenschap zouden blijven bestaan. Daarom richtte ze in 1993 Dr. Seuss Enterprises op. Door dit te doen zou ze ervoor zorgen dat al zijn werk zou blijven voortleven ook na zijn dood. Alleen al in 2020 verdiende hij $ 33 miljoen, en hij stond slechts tweede achter Michael Jackson in de best betaalde dode celebs.

Aanbevolen: