Fans denken dat de sekte van Jared Leto een vreselijke publiciteitsstunt was, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Fans denken dat de sekte van Jared Leto een vreselijke publiciteitsstunt was, hier is waarom
Fans denken dat de sekte van Jared Leto een vreselijke publiciteitsstunt was, hier is waarom
Anonim

Jared Leto is waarschijnlijk een van de meest excentrieke beroemdheden van Hollywood, zowel op als naast het scherm.

Sinds hij zijn carrière begon in de jaren '90, is elke stap die Leto ooit heeft gemaakt met grote belangstelling bekeken, want eerlijk gezegd weten we nooit wat hij hierna gaat doen. Hij heeft met succes door meerdere industrieën genavigeerd, en wanneer hij buiten de gebaande paden gaat, letterlijk en figuurlijk, volgen meestal geweldige dingen.

Hij begon als tieneridool in My So-Called Life en werd al snel een bijrol in cultklassiekers als Fight Club en American Psycho. Acteren was echter niet het eindspel. Leto richtte zich in het begin van de jaren 2000 op muziek en vormde Thirty Seconds to Mars met zijn broer Shannon. Hij speelde als heroïneverslaafde in Requiem for a Dream en John Lennons moordenaar Mark David Chapman in hoofdstuk 27, waarvoor hij een ton zwaarder werd.

Terwijl hij nog steeds muziek uitbracht, keerde Leto in 2013 terug naar het scherm voor een van zijn meest intense rollen ooit, Rayon, een drugsverslaafde, hiv-positieve transvrouw, in Dallas Buyers Club. Hij bleef de hele tijd in karakter, verloor een hoop gewicht en verdiende zijn eerste Oscar. Zijn volgende rol was de Joker in Suicide Squad, en niemand had ook de schurk kunnen spelen (nou ja, behalve Joaquin Phoenix). Onlangs verscheen hij als de schurken in Blade Runner 2049 en The Little Things, en op dit moment heeft hij een aantal enorme projecten op stapel staan, waaronder House of Gucci, Morbius en Tron.

Buiten het scherm is Leto net zo'n raadsel als zijn personages. Hij is veel dingen; hij is de method-acteur, de EMO-rocker, de modekoning, de beste baardkweker, de woestijnzwerver (hij had geen idee van COVID toen hij op een van zijn tochten was), oh, en de tweekoppige (je hebt gezien zijn Met-kostuum) … sekteleider.

Wat was Leto's zomerkamp?

Allereerst moeten we erop wijzen dat niet alle sektes slecht zijn. Natuurlijk, als je het woord sekte hoort, denk je waarschijnlijk aan sekteleiders zoals Charles Manson en Jim Jones, of misschien de recentere Keith Raniere van NXIVM.

Maar sektes kunnen nuttig zijn als ze goed worden gedaan. Als dat niet het geval is, kunnen er ernstige gevolgen zijn. Blend wijst erop dat alle religies beginnen als sektes, en ze hebben allemaal dezelfde twee componenten: "Een thuisbasis hebben met een rock-'n-rollnaam: The Factory", en "Een raadselachtige, krachtige man hebben die onbewust of bewust controle kan uitoefenen een flinke groep volgers."

Maar is het niet verdacht dat Leto, die niet alleen op Jezus Christus lijkt, maar ook doet alsof hij op water kan lopen, zijn eigen cultus creëerde vermomd als een 'zomerkamp', waar hij een ' grote groep mensen? Er is geen toeval; Leto speelde meteen volledig in op de messias-achtige leider.

Blend blijft zeggen dat het niet verwonderlijk is dat machtige mannen sektes kunnen beginnen als ze dat willen. "Als je ongelooflijk veel invloed hebt, zoals Jared Leto blijkbaar doet, kun je dat zelfs per ongeluk doen. Doelbewust of niet, als het eruit ziet als een sekte en als een sekte loopt: het kan een sekte zijn."

Leto en Thirty Seconds to Mars hebben een enorme aanhang. Dus organiseerden ze in 2015 een driedaagse Malibu-kampeerervaring genaamd Camp Mars (let op de "rock 'n' roll-naam") voor hun meest toegewijde volgers. Er waren activiteiten zoals "wandelen, klimmen, yoga, kooklessen, het hijsen van de vlag en meezingers bij het kampvuur". Als we het kampvuur horen meezingen, stellen we ons voor dat Spongebob Square Pants het 'Campfire Song Song' zingt, maar het leek waarschijnlijk op de komedie Wanderlust van Paul Rudd en Jennifer Aniston.

The Cut schreef destijds dat het meer leek op 'een combinatie van Coachella, een werkretraite en een Guilty Remnant-bijeenkomst'. Zie hieronder:

"Kamp? Of de eerste zaden van een Kind van Leto-cultus? Hoe dan ook, er zijn waarschijnlijk slechtere manieren om $ 900 uit te geven dan Jared Leto een weekend lang met de natuur te zien communiceren, " vervolgden ze.

Camp Mars' website zegt: "Dit is een rustieke natuurervaring, verwacht je leefruimte te delen en op een heerlijk gemeenschappelijke manier te leven. De faciliteiten zijn schoon en veilig, maar het zijn geen viersterrenhotelsuites met pepermuntjes op je kussens zorgen ervoor dat je precies begrijpt wat je krijgt." Ze zijn tenminste eerlijk.

"We hebben er altijd naar uitgekeken om dingen voor ons publiek te doen die leuk en uniek zijn", vertelde Leto aan Rolling Stone. "Wat is een betere manier om de zomer te vieren dan in het prachtige Zuid-Californië met de hele familie Mars."

Volgens Billboard kozen fans pakketten die in prijs varieerden van $799 tot $1.999.

Is er iets onsmakelijks gebeurd?

Volgens Blend gebeurde er niets vaags tijdens de retraite op het zomerkamp. Afgaande op Leto's Instagram lijkt het erop dat Camp Mars in 2016 en 2017 is teruggebracht, maar de website lijkt niet te werken.

Maar in 2019 begonnen Leto en Thirty Seconds to Mars met het woord cult te spelen in wat leek op een publiciteitsstunt. Ze hielden nog een cult-achtige retraite in Kroatië voor honderden fans en plaatsten op hun Twitter verschillende foto's van Leto die een wit Jezus-gewaad droeg, gevolgd door op dezelfde manier geklede vrouwen. Ze onderschreven de post met "Ja, dit is een sekte."

Maar in 2013 vertelde Leto aan The New York Times dat de band het woord alleen hier en daar gebruikte omdat het "een grap was, een reactie op journalisten die zeiden: 'Je hebt zo'n cult-aanhang.'"

Leto zei in 2013 ook: "Als mensen Thirty Seconds to Mars leuk vinden, vinden ze het echt, heel, heel erg leuk… We hebben deze sekte, deze familie, deze gelovigen."

Nu heeft Leto een sekte voor zichzelf, of hij dat nu leuk vindt of niet. Zijn volgelingen noemen zichzelf "the Echelon, een groep die overweldigend lijkt te zijn ondergedompeld in geen muzieknerddom, maar eerder een meer algemene soort liefde voor de gemeenschap rondom de band."Nu, "wat begon als een schattige lijn om op merchandise te dragen, veranderde uiteindelijk in het echte werk", schreef Blend.

Church Mars is waarschijnlijk geen sinister iets, het is gewoon een geweldige manier voor de band om met fans te communiceren, maar uiteindelijk is het publiciteit op zijn best en gewoon een andere vorm van inkomen voor Leto, die heeft letterlijk een nummer genaamd "Walk on Water". Gewoon zeggen.

Aanbevolen: