Deze 10 beroemdheden kunnen gewoon niet stoppen met annuleren

Inhoudsopgave:

Deze 10 beroemdheden kunnen gewoon niet stoppen met annuleren
Deze 10 beroemdheden kunnen gewoon niet stoppen met annuleren
Anonim

Als je in 2021 op internet zit, is de kans groot dat je een mening hebt over opzegcultuur. Het lijkt alsof er elke dag iemand nieuw wordt opgepakt voor vaak gerechtvaardigde overtredingen: racistische beledigingen, seksueel wangedrag, ongevoelige woorden en meer. Op zijn best kan annulatiecultuur publieke figuren bekritiseren voor onverdedigbaar gedrag en macht en winstpotentieel wegnemen van degenen die een schadelijke ideologie propageren.

In het ergste geval kan de annuleringscultuur betekenisvolle nuances van dergelijke incidenten en uitspraken uitwissen en resulteren in beledigende hondenstapels op (soms goedbedoelende) individuen met weinig toegang tot rijkdom of macht. Wat je ook denkt over annulatiecultuur, het vertoont geen tekenen van vertraging, en inmiddels zijn sommige celebs zelfs twee keer - of meer - geannuleerd. Hier zijn 10 beroemdheden die de eerste keer hun annuleercultuurles niet hebben geleerd.

10 Shia LaBeouf

Wie had kunnen vermoeden dat de kleine Louis Stevens van Even Stevens zou uitgroeien tot een van de meest geannuleerde celebs? Meest recent was Shia LaBeouf in het nieuws vanwege zijn beledigende gedrag jegens FKA Twigs, gedocumenteerd in een rechtszaak eind 2020. Maar hij werd eerder meerdere keren gearresteerd voor batterij, diefstal en openbare dronkenschap, met name tijdens een Broadway-productie in 2014 van Cabaret, waar hij obsceniteiten schreeuwde terwijl hij sigaretten rookte in het theater, en zelfs Alan Cummings op de kont sloeg terwijl hij langs hem liep.

9 J. K. Rowling

J. K. Rowling lijkt het gewoon niet te kunnen helpen. In 2019 werd ze massaal uitgeroepen nadat ze opkwam voor Mara Forstater, een Britse onderzoeker die zich verzette tegen een daad die transgenders in staat stelt hun geslacht zelf te identificeren, daarbij verwijzend naar de gevaren voor jonge meisjes "als mannen de kleedkamers binnen mogen." In juli 2020 verdubbelde ze haar transfobe sentimenten in een reeks tweets over geslachtshormonen en puberteitsblokkers, wat ertoe leidde dat veel fans de auteur en haar werk niet meer volgden en afstand deden.

8 Kanye West

Het is moeilijk om te stoppen met annuleren als je geen echte gevolgen ondervindt voor je gedrag. Dat is zeker het geval bij Kanye West. Na het beruchte incident waarbij hij Taylor Swift op het podium tijdens de VMA's van 2009 onderbrak, had hij aanhoudend commercieel succes, tot de afgelopen jaren, toen zijn gedrag echt onverdedigbaar werd. Zijn bizarre overgang naar een aanhanger van Trump bracht zelfs nare gevoelens met zich mee, zoals impliceren dat slavernij op de een of andere manier een keuze was.

7 James Charles

James Charles is een beroemdheid waarvan je misschien niet eens wist totdat je hoorde dat hij was geannuleerd. De YouTube-ster, beroemd om zijn make-uptutorials, werd beschuldigd van roofzuchtig gedrag van minderjarigen in DM's. De nasleep was een duizelingwekkend salvo van video's, weerleggingsvideo's en verontschuldigingsvideo's, waarin eerder ongeopenbaard roofzuchtig gedrag aan het licht kwam. Toch is het onwaarschijnlijk dat we het laatste van James Charles hebben gehoord.

6 Matt Damon

Op het hoogtepunt van de MeToo-beweging kreeg Matt Damon heet water voor zijn opmerkingen die suggereerden dat sommige vormen van seksueel wangedrag niet erg ernstig zijn en dat fans de "oprechtheid" van verontschuldigingen zoals die van Louie moeten overwegen CK Hij werd snel geannuleerd na de opmerkingen, maar ging pas een paar weken geleden terug voor meer informatie toen een verhaal opdook over hem die de "f-smet" gebruikte om naar homomannen te verwijzen. Zijn dochter was de eerste die hem annuleerde door hem een verhandeling te schrijven over waarom het verkeerd was om dat te zeggen, en het internet volgde al snel zijn voorbeeld.

5 Ellen DeGeneres

Eerder belast met haar vriendschap met George W. Bush en haar vermeende neiging om degenen die niet in haar "inner circle" slecht te behandelen, werd Ellen DeGeneres geconfronteerd met definitieve annulering toen voormalige medewerkers van de show een cultuur van misbruik begonnen te beschrijven bij de voorstelling. Hoewel het onduidelijk is of ze inspraak had of niet, onthulde ze dat de show eindigde en verontschuldigde ze zich voor de giftige cultuur die ze hielp creëren.

4 Mel Gibson

Mel Gibson wordt al langer geannuleerd dan dat annulatiecultuur zelfs maar iets is geweest. In 2006 ontketende hij antisemitische beledigingen terwijl hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed in Malibu, en in 2009 werd onthuld dat hij zijn toenmalige vriendin, Oksana Grigorieva, beledigde en haar zelfs het N-woord noemde.

3 Piers Morgan

Piers Morgan spuwt al jaren racistische en transfobe opmerkingen. In 2014 presenteerde hij een transgender-interviewpersoon die hij tijdens hun toespraak schromelijk in diskrediet bracht en ondermijnde, en eerder dit jaar culmineerde zijn bizarre, eenzijdige vete met Meghan Markle in het annuleren van zijn show.

2 Joss Whedon

Hoewel hij ooit werd geroemd om zijn vermogen om vlezige vrouwelijke personages te schrijven, werden Joss Whedons scripts voor Black Widow en Wonder Woman opgeroepen omdat hij vrouwelijke personages reduceerde tot seksobjecten en voortplantingssystemen. Bovendien wordt hij ook beschuldigd van het promoten van een giftige cultuur op de set en het hebben van buitenechtelijke affaires.

1 R. Kelly

In 1994, op 28-jarige leeftijd, trouwde R. Kelly tijdens een privéceremonie met de 15-jarige Aaliyah. Het huwelijk werd nietig verklaard omdat werd ontdekt dat ze over haar leeftijd loog, maar R. Kelly bleef de volgende 20+ jaar predatie op minderjarigen, helemaal tot aan zijn arrestatie in 2019 op basis van het misbruik dat beschreven wordt in de Lifetime documentaireserie Surviving R. Kelly. Vandaag zit hij in de gevangenis in New York in afwachting van het proces voor sekshandel dat volgende week begint.

Aanbevolen: