Beroemde acteurs die zijn afgestudeerd aan de Juilliard School

Inhoudsopgave:

Beroemde acteurs die zijn afgestudeerd aan de Juilliard School
Beroemde acteurs die zijn afgestudeerd aan de Juilliard School
Anonim

De Juilliard School is een conservatorium voor uitvoerende kunsten dat onderwijs op bachelor- en masterniveau biedt in drama, dans en muziek. Het werd in het begin van de twintigste eeuw opgericht als een muziekschool en is sindsdien uitgebreid met acteren, regisseren, toneelschrijven en dans. Het wordt vaak beschouwd als een van de meest prestigieuze kunstscholen ter wereld.

Veel beroemde acteurs hebben gestudeerd aan de Juilliard School, wat logisch is gezien het feit dat het een van de meest gewaardeerde dramaprogramma's van het land heeft. Het zal je echter verbazen wie sommige van die beroemde afgestudeerden zijn. Terwijl sommigen, zoals Viola Davis, vaak praten over hun klassieke toneelopleiding, zijn vele anderen minder open over hun prestigieuze opleiding. Hier zijn tien beroemde acteurs die zijn afgestudeerd aan de Juilliard-school.

10 Sara Ramirez

Sara Ramirez Grey's Anatomy
Sara Ramirez Grey's Anatomy

Sara Ramirez studeerde in 1997 af aan de Julliard School, waar ze drama studeerde. Ze is vooral bekend van haar rol als Dr. Callie Torres in Grey's Anatomy, een rol die ze meer dan tien jaar speelde. Ze is ook een Tony Award-winnaar voor haar optreden in de Monty Python-musical Spamalot.

9 Glenn Howerton

Glenn Howerton studeerde af aan Juilliard als lid van de klas van 2000. Hij is misschien wel een van de meest verrassende namen op deze lijst, omdat hij vooral bekend staat om zijn creatie en hoofdrol in een van de meest ruwe en belachelijke sitcoms die er zijn: It's Always Sunny in Philadelphia. Echte fans van Always Sunny zullen je echter vertellen dat Howertons diepe en complexe vertolking van Dennis Reynolds een uitstekend bewijs is dat hij een klassiek geschoolde acteur is.

8 Christine Baranski

Afbeelding
Afbeelding

Toen ze in 1974 afstudeerde, maakte Christine Baranski deel uit van slechts de derde afstudeerklas ooit van de Juilliard-dramadivisie. Sindsdien is ze een televisielegende, een Broadway-ster en een filmmusical steunpilaar geworden. Ze is vooral bekend door haar hoofdrol in The Good Wife en de spin-offserie The Good Fight en vanwege haar rollen in filmmusicals zoals Mamma Mia! en In het bos. Baranski is een tweevoudig Tony Award-winnaar en een vijftienvoudig Emmy Award-genomineerde.

7 Audra McDonald

Audra McDonald is de enige persoon op deze lijst die muziek heeft gestudeerd in plaats van drama aan de Juilliard School. Ze studeerde af in 1993 met een Bachelor of Music in vocale uitvoering. Sinds haar afstuderen heeft ze zes Tony Awards gewonnen voor haar optredens in Broadway-producties, meer dan enige andere artiest. Enkele van haar bekendste shows zijn Carousel, Ragtime en A Raisin in the Sun. Op televisie speelde ze zes seizoenen in het medische drama Private Practice en sinds 2018 speelt ze in het juridische drama The Good Fight. Ze is ook een tweevoudig Grammy-winnaar voor haar klassieke zang.

6 Phillipa Soo

Phillipa Soo is recenter afgestudeerd aan de Juilliard School en behaalde haar diploma in 2012. Niet lang na haar afstuderen werd ze gecast in Hamilton op Broadway, een rol waarvoor ze Tony Award en Emmy Award ontving nominaties. Ze was ook te zien in de musicals Natasha, Pierre, & The Great Comet of 1812 en Amélie.

5 Jessica Chastain

Jessica Chastain XMen
Jessica Chastain XMen

Jessica Chastain eindigde op de Juilliard School in 2003, toen ze zesentwintig jaar oud was. Na haar afstuderen ging ze werken in Los Angeles. Ze begon kleine televisierollen te krijgen in 2004 en na enkele jaren begon ze uiteindelijk grote films te boeken. Ze is nu vooral bekend door haar hoofdrol in Zero Dark Thirty, The Help en Interstellar.

4 Viola Davis

viola davis film screenshot
viola davis film screenshot

Viola Davis wordt algemeen beschouwd als een van de grootste levende acteurs, en ze heeft de Juilliard School te danken voor haar opleiding. Ze studeerde af in 1993, hetzelfde jaar als Audra McDonald (hoewel Davis drama studeerde en McDonald vocale muziek). Davis staat bekend om zijn hoofdrol in het ABC-televisiedrama How To Get Away With Murder en films als Fences en The Help. Ze is de jongste persoon die ooit een Oscar, een Emmy en een Tony voor acteren heeft gewonnen (wat vaak "The Triple Crown of Acting" wordt genoemd).

3 Adam Driver

Adam Driver studeerde in 2009 af aan Juilliard. Sindsdien is hij een van de grootste namen van Hollywood geworden door in een breed scala aan projecten te acteren. Hij speelde in tv-komedies (bijv. Girls), actie-avonturenfilms (bijv. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens) en veelgeprezen drama's (bijv. Marriage Story).

2 Gillian Jacobs

Gillian Jacobs ontving haar BFA van Juilliard in 2004, toen ze nog maar tweeëntwintig jaar oud was. Sindsdien heeft ze gestaag gewerkt in de film- en tv-industrie. Ze is vooral bekend van haar rol als Britta Perry in de NBC-sitcom Community en haar rol als Mickey Dobbs in het Netflix-komedie-drama Love.

1 Robin Williams

Robin Williams was een van de grote acteurs van de twintigste eeuw, geliefd om zowel zijn komische als zijn dramatische rollen. Hij ging naar Juilliard van 1973 tot 1976. Hij studeerde echter niet af. In plaats daarvan verhuisde hij rechtstreeks naar Californië om zijn carrière in de entertainmentindustrie te beginnen. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

Aanbevolen: