Angelina Jolie en andere beroemde acteurs die zijn geboren in acterende gezinnen

Inhoudsopgave:

Angelina Jolie en andere beroemde acteurs die zijn geboren in acterende gezinnen
Angelina Jolie en andere beroemde acteurs die zijn geboren in acterende gezinnen
Anonim

Voor veel acteurs is de acteermicrobe iets dat bijt bij het kijken naar een fantastische film, televisieshow of misschien zelfs een toneelstuk. Dat is precies wat er gebeurde toen Viola Davis Cecily Tyson zag in The Autobiography of Miss Jane Pittman - daarna wist ze dat ze acteur wilde worden. Voor andere acteurs komt de liefde voor acteren misschien voort uit de sensatie om voor het eerst op het podium te staan - een sensatie waar ze sindsdien naar op zoek zijn.

Slechts een handvol acteurs kan het ambacht uit de eerste hand ervaren door naar een ouder of naast familielid te kijken. In Hollywood zijn er tal van ouders die erin zijn geslaagd het vak aan hun kinderen over te dragen en zo de acteererfenis van de familie voort te zetten. Deze acteurs zijn geboren in families die diep geworteld zijn in het bedrijf, sommige al generaties lang.

6 Angelina Jolie

Geboren uit Marcheline Bertrand en Jon Voight, heeft Angelina Jolie een geweldige carrière als acteur achter de rug. Volgens Forbes is Jolie nog steeds een van de best betaalde actrices en blijft er veel vraag naar haar. Jolie is terug op het scherm na een onderbreking, na haar scheiding van Brad Pitt. In veel opzichten is ze een chip uit het oude blok. Haar vader, Jon Voight, verwierf bekendheid in de jaren’60, na zijn optreden in Midnight Cowboy, een rol waarvoor hij een Academy Award-nominatie verdiende. Jolie's moeder had een ontluikende acteercarrière en verscheen in Ironside en Lookin' To Get Out, maar zette het allemaal opzij om zich te concentreren op het opvoeden van haar kinderen na de scheiding van Voight.

5 Drew Barrymore

Drew Barrymore, jaren nadat ze haar grote doorbraak in E. T The Extra-Terrestrial belandde, blijft een van de meest bloeiende voormalige kindacteurs die vandaag werkt. Barrymore komt uit een lange acteerlijn die teruggaat tot William Edward Blythe en Matilda Chamberlayne, die zeven kinderen hadden, waaronder Maurice Barrymore. De meest opvallende acteurs in de familie zijn Lionel Barrymore, die in 1931 een Academy Award won voor A Free Soul, Ethel Barrymore, John Barrymore en John Drew Barrymore, de eigen vader van Drew Barrymore.

4 Charlie Sheen

Beroemd om zijn rol in Two and a Half Men, Charlie Sheen is de zoon van Martin Sheen, die bekend staat om zijn rol in Apocalypse Now en zijn vertolking van president Josiah Bartlet in The West Wing. Geboren uit Ierse en Spaanse immigranten, nam Sheen's vader, oorspronkelijk Ramon Antonio Gerardo Estévez genaamd, de naam Martin Sheen aan om banen te krijgen. De moeder van Charlie Sheen, Janet Sheen, verscheen als Elaine de Kooning in Kennedy en heeft drie andere kinderen, allemaal in het acteervak.

3 Ben Stiller

Als het op komedie aankomt, heeft de familie Stiller het ambacht diep in hun genen gegrift. Ben Stiller is een bekend lid van de Frat Pack, met onder meer Will Ferell, Luke Wilson, Owen Wilson, Steve Carell, Jack Black, Paul Rudd en Vince Vaughn. Gezamenlijk hebben leden van de Frat Pack sinds de jaren '90 iets meer dan $ 2,6 miljard verdiend. De ouders van Ben Stiller, Jerry Stiller en Anne Meara werden populair in de jaren’60 en’70, en werden een krachtig komisch duo, dat verscheen in televisieshows, audiocommercials maakte en uiteindelijk hun eigen show landde. Het paar had ook een van de langste huwelijken in Hollywood, na 60 jaar samen te zijn geweest.

2 Kate Hudson

Hoewel haar indrukwekkende carrière teruggaat tot 1996, is Kate Hudson slechts een onderdeel van een grote acteursfamilie. De moeder van de Academy Award-genomineerde, Goldie Hawn, werd eind jaren zestig beroemd na haar optreden in Rowan &Martin's Laugh-in. Terwijl Hudson een Academy Award-genomineerde is, is Hawn een Academy Award-winnaar, die is verschenen in films als There's a Girl in My Soup, Death Becomes Her en Looks Like Old Times. Hudson is niet de enige acteur in de familie. Haar broer Oliver Hudson is beroemd om zijn rol in Rules of Engagement. Wyatt Russell, haar halfbroer, de zoon van Goldie Hawn met langdurige partner Kurt Russell, had zijn eerste rol toen hij een baby was in 1987. Zijn grootvader, Bing Russell, was ook een acteur.

1 John David Washington

Als het gaat om castingoproepen, onthulde John David Washington dat hij nooit bekend wilde staan als de zoon van Denzel Washington. Vaak gaf hij castingdirecteuren valse achtergrondverhalen zodat hij een eerlijke behandeling binnen de industrie kon krijgen. Het is veilig om te zeggen dat de voormalige voetballer is geslaagd in zijn missie en een Golden Globe- en Screen Actors Guild-nominatie heeft om het te bewijzen. Denzel Washington behoeft als acteur geen introductie. Hij is een van de beroemdste en meest gedecoreerde van zijn tijd, hij verscheen in verschillende films en shows en won twee Academy Awards. Pauletta Pearson, de vrouw van Denzel en de moeder van John, ontmoette Washington op de set van Wilma en speelde in een aantal films, waaronder Burden, Beloved en 90 Days.

Aanbevolen: