Hoe Kylie Minogue Kylie Jenner ervan weerhield deze naam te handelsmerken

Inhoudsopgave:

Hoe Kylie Minogue Kylie Jenner ervan weerhield deze naam te handelsmerken
Hoe Kylie Minogue Kylie Jenner ervan weerhield deze naam te handelsmerken
Anonim

Ondanks haar groeiend make-upimperium, raakte Kylie Jenner een beetje meegesleept toen ze een petitie indiende om de naam 'Kylie' te handelsmerken, die ze van plan was te gebruiken voor haar cosmetica- en kledingbedrijf in 2014.

Het leek een slimme zet vanuit zakelijk oogpunt, maar het leek erop dat de realityster totaal geen rekening had gehouden met het feit dat een andere vrouw genaamd Kylie de naam al had gebruikt om haar eigen cosmetica-assortiment te verkopen - en dat zou zijn niemand minder dan Kylie Minogue.

Het team van laatstgenoemde stapte onmiddellijk naar de rechtbank en benadrukte dat Jenner niet het recht had om de naam te handelsmerken die hun klant al meer dan tien jaar gebruikte om haar assortiment make-up en merchandise te verkopen. Uiteindelijk won Minogue, wat niet verwonderlijk is gezien het feit dat de Australische ster al sinds de jaren '80 bestaat.

Tijdens het proces waarin haar advocaten met Jenners team communiceerden om de petitie voor het handelsmerk te laten vallen, maakte Minogue duidelijk dat ze geen drama wilde tussen haarzelf en de tv-persoonlijkheid, maar de zaken werden uiteindelijk slechter toen het juridische team van de zanger enkele opmerkingen over Jenner had gemaakt die eerlijk gezegd een vete tussen de twee beroemdheden hadden kunnen veroorzaken.

Wat is er gebeurd tussen Kylie Minogue en Kylie Jenner?

Toen Jenner Kylie Cosmetics in 2014 lanceerde, wilde ze het in eerste instantie 'Kylie' noemen, wat een slimme merkbeweging zou zijn geweest, maar zodra haar petitie was ingediend om de naam te handelsmerken, raakte het team van Minogue erbij betrokken en zet preventie op zijn plaats.

De reden waarom de hitmaker "Body" tegen Jenner was die de naam "Kylie" voor haar make-upmerk gebruikte, was dat Minogue al meerdere cosmetische lijnen had met exact dezelfde naam, wat een belangenconflict zou zijn geweest voor beide partijen.

Hoewel hun make-upassortiment heel anders was, kon het feit dat ze dezelfde naam gebruikten, consumenten gemakkelijk in verwarring hebben gebracht door te denken dat ze producten van de verkeerde persoon kochten - de hele zaak zat gewoon niet goed bij Minogue, dus ze liet haar advocaten erbij betrokken worden.

Ze voerden aan dat zelfs toen Jenner haar handelsmerk had gedeponeerd, Minogue tientallen make-upproducten verkocht, waaronder lipgloss, lipolie, wangglitter en oogschaduw met de naam "Kylie" op de doos, die fans konden om destijds te kopen via haar Step Back in Time-tourwebsite.

Er werd ook vermeld dat Minogue haar producten vaak vernoemde naar enkele van haar hitnummers, waaronder Wow, Raining Glitter, Golden, om er maar een paar te noemen. Met andere woorden, ze had haar make-uplijn volledig gebrandmerkt en op de markt gebracht, dus Jenner-poging om de naam "Kylie" te nemen was volledig uit de pas, maar aan de andere kant was ze zich er misschien niet van bewust dat "Kylie" al werd gebruikt voor een andere cosmeticalijn.

Beide celebs verkochten cosmetica, maar hun producten waren opvallend verschillend. Toch aarzelden de advocaten en vertegenwoordigers van Minogue niet om het US Patent and Trademark Office een lijst met redenen te sturen waarom Jenner het handelsmerk niet zou mogen krijgen - te beginnen met de voor de hand liggende reden dat de naam "Kylie" al was gebruikt voor Minogue's lijn van producten variërend van cosmetica tot merchandise en meubels al jaren.

Hier werd het rommelig: een vertegenwoordiger van Minogue noemde Jenner een 'secundaire reality-tv-persoonlijkheid', waarvan de Australische zanger zich niet bewust was totdat hij erover hoorde in de pers. Ze vond het niet leuk dat haar team een niet-zo-aardige aanpak had gekozen om het US Patent and Trademark Office zover te krijgen dat Jenner het handelsmerk niet zou krijgen.

“Ik was zo overstuur toen ik dat hoorde. Ik zei: 'Wie zei wat?', 'zei Minogue tijdens een interview in 2019 op The Project in Australië. "Wat ik terug hoorde was: 'Dat is een advocaat.'"

De interviewer, Lisa Wilkinson, voegde eraan toe: "Australië was oprecht verontwaardigd toen we hoorden dat ze de naam Kylie wereldwijd probeerde te bezitten - dus als we verontwaardigd waren, vraag ik me af hoe je je voelde?"

Minogue reageerde door te zeggen: Ik dacht gewoon: 'Oh, hier gaan we, dit is vervelend' - ik wilde er geen (problemen) mee hebben, dus alles werd geregeld… heel mooi, moet ik zeggen.”

Uiteindelijk werd Jenner het handelsmerk van de naam "Kylie" voor haar bedrijf geweigerd, wat waarschijnlijk niet eens een groot probleem voor haar meer is nu ze het bedrijf al in een miljardenhuishouden heeft veranderd naam.

Jenner lijkt tevreden met het houden van haar bedrijf als Kylie Cosmetics, die sindsdien is vertakt en Kylie Skin heeft gelanceerd, met Kylie Baby als het volgende bedrijf dat ze later in het jaar wil lanceren, dat zich zal concentreren op producten en kleding voor baby's, geïnspireerd door haar dochter Stormi Webster.

Uiteindelijk is het eerlijk om te zeggen dat iedereen in deze situatie heeft gewonnen. Minogue mocht haar naam voor haar bedrijf behouden, terwijl Jenner net zo goed floreerde zonder de naam "Kylie" voor haar merk te gebruiken.

Aanbevolen: