Deze 10 beroemdheden zijn al geannuleerd in 2021

Inhoudsopgave:

Deze 10 beroemdheden zijn al geannuleerd in 2021
Deze 10 beroemdheden zijn al geannuleerd in 2021
Anonim

Sociale media is een interessante plek, maar het kan extreem vijandig en giftig zijn als je de verkeerde mensen tegenkomt. Beroemdheden worden tegenwoordig geconfronteerd met "geannuleerd worden" door gebruikers van sociale media, met name Twitter, als ze een controversieel figuur steunen, iets racistisch of seksistisch zeggen, of in het algemeen een vreselijk persoon zijn.

Met mensen als Shane Dawson en Jeffree Star die werden geannuleerd wegens beschuldigingen over hun verleden en gedrag, kregen andere influencers te maken met soortgelijke controverses. Onlangs leidde DaBaby tot de meest recente annulering, wat bewijst dat er niet met online soldaten gespeeld mag worden.

Afhankelijk van waarvoor ze geroepen zijn, kan het van het kleinste tot het onvermijdelijke zijn. Gebruikers van sociale media zullen hun stem eindeloos gebruiken als het gaat om iets dat controversieel is, wat heeft geleid tot een aantal vrij grote annuleringen in 2021.

Bijgewerkt op 5 augustus 2021, door Michael Chaar: Dit jaar heeft overuren gedraaid als het gaat om het annuleren van beroemdheden. Terwijl David Dobrik en James Charles zeker de kroon op het werk hebben als het gaat om online influencers die de slag te slaan, lijkt het alsof DaBaby en Matt Damon nu de krantenkoppen stelen. Het duo heeft echt hun kleuren getoond als het gaat om hun homofobe sentimenten. DaBaby werd 'geannuleerd' na zijn homofobe tirade op Rolling Loud, waardoor hij werd gedropt door talloze muziekfestivals in de toekomst, terwijl Matt Damon onthulde dat zijn dochter hem slechts een paar maanden geleden leerde om te stoppen met het gebruik van de "f"-smet. Hoewel geannuleerd worden de tand des tijds voor een artiest nog niet heeft doorstaan, kunnen we gerust stellen dat het publiek niet meer aan het rommelen is.

10 Lil Nas X

Lil Nas X deed niet per se iets verkeerd, maar sommige uitgesproken critici smeken om meningsverschillen toen zijn videoclip voor "Montero (Call Me By Your Name)" hem liet zien dat hij danste voor de duivel en hem uitschakelde. Omdat hij werd geannuleerd vanwege iets dat velen als artistiek beschouwden, was de vocale minderheid van christenen erg luidruchtig. Bovendien is Lil Nas X onlangs gekoppeld aan een haatdragend Twitter-account voor trollen dat achter veel grote namen in de muziek aanzat, waaronder Beyoncé en Demi Lovato.

Gelukkig steunen veel van zijn fans de creatieve inspanningen van Lil Nas X volledig. Zijn schoenenpromotie, die hem uiteindelijk in juridische problemen met Nike bracht, leverde hem nog steeds veel gratis advertenties op, wat van Lil Nas X een ongelooflijk genie maakte.

9 Piers Morgan

Piers Morgan is altijd gezien als een controversieel figuur in het Britse tv-nieuws, en zijn denigrerende uitspraken over Meghan Markle zorgden voor veel reacties. Hij kwam uiteindelijk om de verkeerde redenen in de schijnwerpers en het kostte zijn reputatie enorm. Er liepen petities rond in de hoop dat hij zou worden verwijderd uit Good Morning Britain, en hoewel er tonnen handtekeningen waren, verklaarde hij met trots dat hij niet terug zou komen.

Zijn gedrag en zijn falen om emotioneel stabiel te zijn, hebben hem voor sommigen tot een lachertje gemaakt, maar hij blijft op alle mogelijke manieren proberen om in de schijnwerpers te komen.

8 Sia

Sia zit al geruime tijd in de muziekindustrie, maar werd enorm populair toen ze optrad als gastzangeres voor verschillende artiesten, waaronder Flo Rida en met de release van haar album uit 2014 1000 Forms of Fear. Ze werd ook geassocieerd met danseres Maddie Ziegler van Dance Moms roem, die in veel van Sia's muziekvideo's verscheen.

Sia's annulering draait om haar betrokkenheid bij haar film- en regiedebuut Music, waarin een meisje met autisme centraal staat. Toen Sia aankondigde dat ze bronnen als het controversiële Autism Speaks onderzocht, waren vooral Twitter-gebruikers verontwaardigd. Bij de release van de film werd deze universeel gepand vanwege de onnauwkeurige weergave van autisme, ondanks Maddie's beste inspanningen.

7 Shia LaBeouf

Jarenlang acteur Shia LaBeouf brengt zichzelf al sinds 2008 in de problemen door een ongeluk met rijden onder invloed. FKA Twigs had omstreeks 2018-19 een relatie met hem en kwam naar voren met het misbruik dat ze in december 2020 van Shia leed. De Engelse zangeres spande een rechtszaak tegen hem aan, maar Shia ontkende alle beschuldigingen.

Als je kijkt naar het welzijn van Shia, is het voor sommigen niet moeilijk te geloven dat hij misschien beledigend is geweest. Hij heeft toegegeven dat hij zichzelf en de mensen om hem heen jarenlang heeft misbruikt, maar hij zocht behandeling en stopte met acteren. Van het nieuws over het vermeende misbruik heeft Netflix Shia verwijderd uit de awards-campagne voor Pieces of a Woman.

6 Marilyn Manson

Op 1 februari kwam Evan Rachel Wood aan het licht met haar vreselijke ervaringen uit haar tijd in een relatie met Marilyn Manson. Fans betuigden hun medeleven aan de Westworld-ster en de zanger uit Ohio werd uiteindelijk van zijn muzieklabel geschrapt. Na Woods bekentenis kwamen ook andere slachtoffers naar voren, die zich hun ervaringen herinnerden in levendige, maar traumatische herinneringen.

Interviews met de zanger merkten ook op dat hij gewelddadige fantasieën gebruikt om zijn muziek te creëren, die erg lijkt op wat zijn slachtoffers in hun verklaringen noemden. Momenteel loopt er een onderzoek naar hem wegens huiselijk geweld.

5 David Dobrik

David Dobrik kwam onder vuur te liggen wegens seksuele beschuldigingen rond zijn beruchte 'Vlog Squad'. Niet alleen deed hij er lang over om een verontschuldigingsvideo te maken, maar de eerste die hij op een ander kanaal plaatste, onderstreepte de situatie en toonde geen respect voor de slachtoffers die gewond waren.

Niet alleen hebben veel sponsors van David Dobrik hem laten vallen, maar hij moest nog een verontschuldigingsvideo maken. Het was een verbetering ten opzichte van de eerste, maar veel gebruikers van sociale media bekritiseerden David nog steeds omdat hij niet wist dat een zwaar bedwelmd meisje onvrijwillig bij een van zijn vrienden was. Het zal veel moeite kosten om zijn publiek terug te winnen.

4 James Charles

James Charles werd niet één, maar twee keer geannuleerd, voor precies hetzelfde waarvan hij eerder werd beschuldigd. Hij gebruikte Snapchat om met zijn fans te praten en beweerde dat hij hen vroeg hoe oud ze zijn, en als ze jonger zijn dan 18, zou hij ze blokkeren. Dat lijkt niet helemaal het geval te zijn, aangezien hij naar verluidt nog steeds met minderjarigen omging om ze mogelijk te "verzorgen" in de app.

Het helpt ook niet dat James zei dat hij graag uitgaat met jongens die ongeveer twee tot drie jaar ouder zijn dan hij of die jonger zijn dan hij. Zijn toegewijde fans zijn extreem loyaal, maar sommigen hebben hem achtergelaten omdat hij duidelijk zijn lesje niet heeft geleerd nadat hij de eerste keer werd gepakt.

3 DaBaby

DaBaby merkte dat hij eerder deze maand werd geannuleerd toen hij homofoob tekeer ging tijdens zijn Rolling Loud-set. De rapper ging verder met het maken van minachtende opmerkingen over aids, waarbij hij de duizenden aanwezigen en miljoenen kijkers van over de hele wereld verkeerd informeerde.

Dit leidde tot opschudding onder het publiek, waardoor DaBaby moest vallen door vele merkaanbevelingen en talloze toekomstige muziekfestivals, waaronder Lollapalooza, ALC Music Festival en iHeart Radio, om er maar een paar te noemen.

2 Matt Damon

Matt Damon voelt de hitte nadat hij tijdens een interview vrijwillig deelde dat hij tot een paar maanden geleden de "F"-smet gebruikte, vaak gebruikt tegen de LGBTQ+-gemeenschap. Hoewel dit gemakkelijk een privé-aangelegenheid had kunnen blijven binnen de familie Damon, voelde de acteur de behoefte om te delen dat het zijn dochter was die hem had laten stoppen met het gebruik van het scheldwoord, wat hij pas dit jaar stopte.

Aangezien DaBaby's annulering met betrekking tot zijn homofobe tirade niet goed afliep, weten fans niet zeker wat Matt ertoe bracht te denken dat dit ook goed zou aflopen.

1 Chrissy Teigen

Chrissy Teigen kreeg dit jaar veel kritiek te verduren toen werd onthuld dat het een behoorlijk online pestkop was! Chrissy heeft zich uitgesproken over het uitroepen van anderen online, voornamelijk Twitter, maar de rollen werden omgedraaid toen werd gedeeld dat Chrissy Courtney Stodden en modeontwerper Michael Costello had gepest, die beweerden dat Teigen probeerde zijn carrière te beëindigen en hem binnen de branche te annuleren door zijn naam door het slijk halen. Dikke kus!

Aanbevolen: