Hier is hoe Tana Mongeau een rijke YouTuber werd

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Tana Mongeau een rijke YouTuber werd
Hier is hoe Tana Mongeau een rijke YouTuber werd
Anonim

Tana Mongeau is momenteel een van de grootste en meest controversiële YouTubers ter wereld. Ze is ook een van de internetpersoonlijkheden wiens weg naar roem niet altijd duidelijk is geweest. Het enige dat we weten is dat ze plotseling daar is met A-listers zoals Noah Cyrus en Bella Thorne die haar in een break-up-liedje uitlachten. Ondanks het feit dat ze verstrikt raakte in tal van problemen waardoor ze herhaaldelijk werd geannuleerd, is de invloed van Mongeau door de jaren heen niet helemaal gewankeld. Je kunt haar haten wat je wilt, maar het maakt haar alleen maar beroemder, zoals elke online ster zou zeggen. Ze had zelfs haar eigen conventie, TanaCon in 2018.

Maar het was een rampzalige gebeurtenis. Het was gemodelleerd naar VidCon, een conferentie voor makers van inhoud op videoplatforms zoals YouTube. Toen besloot de 20-jarige Mongeau om TanaCon te organiseren vanwege een geschil met de oorspronkelijke conventie. De YouTuber kreeg geen Featured Creator-badge in hun vorige evenementen, wat er altijd toe leidde dat fans haar door de zaal krioelden. Met de badge kunnen makers gebruik maken van privéservicegangen in het congrescentrum. TanaCon werd geannuleerd toen het vanwege een slechte planning niet in staat was om alle deelnemers te huisvesten.

Ironisch genoeg zou Tana Mongeau vanaf dat moment meer geld binnenhalen. Dit is hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen.

Hoe Tana Mongeau beroemd werd

In tegenstelling tot de meeste online sterren wiens populariteit werd gekatapulteerd door één virale hit, was de reis van Tana Mongeau meer een reeks dingen die alleen als Tana-achtig kunnen worden gedefinieerd. In 2015 begon ze een van de meest onweerstaanbare bloggers voor een verhaal te worden die lange monologen rechtstreeks voor de camera afleverden. Normaal gesproken zou het een saai horloge zijn. Maar met videotitels als "A FAN SAW MY NIPPLE AT BEAUTYCON LOL" en "KICKED OUT OF WALMART", trok Mongeau's komische drama natuurlijk mensen aan en verbond haar naam aan verschillende controverses.

Wat Mongeau echt op de kaart zette, was uitgaan met de reeds gevestigde YouTuber, Shane Dawson. Samenwerkingsvlogs zorgden voor een toename van haar volgers als een gek. Maar met zoveel blootstelling kwamen er een heleboel problemen. In 2017 kreeg Mongeau te maken met haar eerste reactie toen ze een andere YouTuber, iDubbbz, uitriep voor het gebruik van het n-woord in zijn video's. Het mislukte echter toen de komiek beelden vond van Mongeau die ook racistische opmerkingen gebruikte. Daarna plaatste de controversiële vlogger een verontschuldigingsvideo van 25 minuten waarin hij zei: "Ik heb zoveel fouten gemaakt en zelfs op mijn 18e probeer ik nog steeds te leren. Ik ben van plan alles op te eisen en ik hoop dat je vergeeft ik."

Niet lang na dat incident kwam Mongeau weer in de problemen. Ze werd gearresteerd op Coachella voor alcoholgebruik door minderjarigen. Ze plaatste er video's over op haar YouTube-kanaal en fans leken er destijds van te genieten. Maar na het TanaCon-fiasco het jaar daarop nam die resterende steun af. Net toen iedereen dacht dat ze voorgoed zou worden geannuleerd, kaatste Mongeau terug en kreeg meer abonnees toen ze samenging met een ander YouTube-zwaargewicht, Jake Paul. Vanaf het begin waren fans ervan overtuigd dat het een publiciteitsstunt was.

Paul gaf later toe dat hun huwelijk nep was. Op de dag van hun op televisie uitgezonden huwelijk in Las Vegas, zei Mongeau in haar vlog dat ze niet wettig zouden trouwen omdat "ik denk dat het wettelijk verplichten van jezelf aan iemand de liefde wegneemt. Het is gewoon onnodig." Ze beweren allebei dat ze echt van elkaar hielden. Ongeacht de authenticiteit heeft hun relatie zeker het online bereik van Mongeau vernieuwd.

Tana Mongeau's netto waarde

Vanaf 2021 wordt het vermogen van Tana Mongeau geschat op $ 4 miljoen. Het is een merkwaardige zaak voor veel fans. Onlangs was zelfs VICE's Life Editorial Director, Casey Johnston, bijzonder geïnteresseerd in de financiële status van Mongeau. Ze deed onderzoek naar de vraag of Mongeau Paycheck Protection Program Loans (PPP) had gekregen die bedrijven in de VS helpt rond te komen tijdens een crisis. Maar wat ze ontdekte was dat de YouTube-ster eigenlijk 30 jaar oud is, niet 23 zoals het publiek weet. Mongeau's gedocumenteerde geboortejaar is 1990 volgens LexisNexis, een juridische en zakelijke gegevensbron.

Op een Twitter-thread onthulde Johnston ook dat Mongeau niet in het jaarboek van haar middelbare school stond. Ze schreef: "Ik heb nu alle jaarboeken van haar middelbare school van 2004-2009 doorgekeken en ze staat niet in een van hen, dus of ze is jonger dan dat, ze heeft de fotodag gemist (ze lijken niet te hebben geen 'niet afgebeelde' studenten), of ze ging niet naar die middelbare school. Er zijn geen jaarboeken online na 2009 die ik kan vinden, dus ik zou kunnen sterven zonder te weten of dit echt is." Openbare databases staan erom bekend dat ze onnauwkeurige gegevens bevatten, maar de leeftijd van Mongeau was al eerder in twijfel getrokken. In 2019 hadden netizens verschillende samenzweringen over het vervalsen van haar leeftijd.

Hoe Tana Mongeau echt geld verdient

Of ze nu 23 of 30 is, dat vermogen van 7 cijfers is op zich al benijdenswaardig. Mongeau's drive om om wat voor reden dan ook in het nieuws te blijven, heeft grotendeels bijgedragen aan dit succes. Ze krijgt elke harde kritiek te verduren, durft controverses aan te wakkeren en vindt het niet erg om betrokken te raken bij bestaande debacles over andere publieke figuren en bepaalde onderwerpen. Vanwege deze Tana-achtige eigenschappen krijgt ze gemiddeld 600.000 nieuwe weergaven per dag op haar YouTube-video's en verdient ze $ 2- $ 7 per 1000 weergaven waarmee inkomsten worden gegenereerd. Ze krijgt miljoenen views per video van haar 5,47 miljoen abonnees. Mongeau's persoonlijke Instagram-account is ook een geldmachine waarmee ze wordt betaald voor het promoten van talloze merken.

Zoals elke beroemde persoonlijkheid rekent Mongeau op de verkoop van merchandise. Ze verkoopt mokken van $ 13, hoodies van $ 45, enz. Ze had ook solide deals met MTV - ze had twee shows, Tana Turns 21 en MTV No Filter: Tana Mongeau. Ze verdiende een behoorlijk bedrag aan die serie, vooral voor haar live gestreamde bruiloft met Jake Paul. Dat alleen al leverde naar verluidt $ 3,8 miljoen op. Fans vroegen echter om terugbetalingen vanwege de slechte kwaliteit van de stream. Het is niet bevestigd of het ex-koppel hun geld heeft gekregen of niet. Maar zeker, die nephuwelijk verhoogde Mongeau's invloedswaarde.

Aanbevolen: