Hoe werd Tana Mongeau beroemd?

Inhoudsopgave:

Hoe werd Tana Mongeau beroemd?
Hoe werd Tana Mongeau beroemd?
Anonim

YouTube was een van de eerste platforms voor het delen van video's die op internet kwam en is sindsdien uitgegroeid tot wereldwijde dominantie. Het platform beha alt een dagelijks gebruikersgemiddelde van 122 miljoen, waardoor het platform in hoge mate inkomsten kan genereren. In de afgelopen tien jaar zijn veel gebruikers gaan profiteren van dit feit en hebben ze in slechts een paar jaar tijd enorm succesvolle carrières opgebouwd.

Een van degenen die van deze gelegenheid gebruik heeft gemaakt, misschien onbedoeld, is Tana Mongeau. De YouTube-ster, ook wel de koningin van de controverse genoemd, heeft zeker haar kroon verdiend in de ogen van haar fans, die verslaafd zijn geraakt aan haar beroemde 'storytimes' sinds ze beroemd werd.

Het is echter niet alleen inhoud in VLOG-stijl die populair is geworden op YouTube, veel andere succesvolle gezichten zijn op avontuur gegaan in het land van gamen, koken, het maken van documentaires en zelfs in het rijk van online podcasts, een gebied die de afgelopen twee jaar een bijzondere bloei heeft gekend.

Zelfs Tana is de afgelopen twaalf maanden begonnen dit vrij nieuwe rijk te verkennen, maar hoe is ze zo beroemd geworden als ze nu is?

Tana Mongeau had een chaotische jeugd

De populaire Amerikaanse YouTube-persoonlijkheid Tana Mongeau werd in 1998 in Las Vegas geboren, waarmee ze 23 jaar oud was. Gezien haar jonge leeftijd heeft ze al ongelooflijk veel bereikt waar veel mensen van dromen. Gezien haar opvoeding waren het echter niet altijd rozen en bloemen voor de ster, die nu in LA woont.

In de loop van haar carrière heeft Mongeau zich verschillende keren opengesteld over enkele chaotische momenten uit haar jongere jaren. Veel van deze verhalen zijn gericht op de relatie tussen haar en haar vader en weerspiegelen soortgelijke gevoelens over haar moeder.

Haar ouders zijn een groot deel van haar carrière merkbaar afwezig geweest, en ondanks dat de YouTuber zei dat haar relatie met haar ouders verbeterd was, verklaarde ze ook in een video dat 'ze op zoveel manieren nog steeds niets met hen te maken wil hebben'. Ze herinnerde zich ook andere verhalen waarin haar vader bizarre dingen deed, hoe de relatie tussen haar moeder en vader ook bijzonder abnormaal was en dat het paar eigenlijk ongeschikt is om ouders te zijn.

Zelfs jaren later nadat Mongeau uit het huis van haar ouders was ontsnapt, heeft haar rotsachtige relatie met de twee nu nog steeds invloed op haar. De ster beweert dat ze het gevoel had dat ze zichzelf tijdens haar jeugd 'opvoedde', omdat haar ouders het nooit goed konden doen.

Opgroeien in Las Vegas was Mongeau vanaf zeer jonge leeftijd ook regelmatig blootgesteld aan drugs, feesten en alcohol.

Hoe werd Tana Mongeau beroemd?

Als een ontsnapping aan de opeenhoping van mentale en emotionele mishandeling die ze thuis van haar ouders kreeg, kanaliseert Tana haar verdriet door het maken van 'verha altijd'-video's om online te delen. Ze lanceerde haar kanaal in 2015. In zekere zin was dit haar therapeutische remedie. Hoewel Tana in het begin niets van haar kleine onderneming verwachtte, werd ze al snel verrast toen ze zag dat steeds meer mensen haar video's elke week kwamen bekijken.

Kort daarna merkte ze dat ze een miljoen abonnees had, een indrukwekkende prestatie aangezien ze haar kanaal pas een jaar eerder had gelanceerd. Het momentum zette zich in de volgende jaren voort, met de YouTuber die in 2019 meer dan 5 miljoen abonnees bereikte. In slechts vier jaar tijd had ze een lange weg afgelegd van het posten van haar eerste verha altijd in haar slaapkamer in Las Vegas.

Veel van haar eerdere video's tijdens haar opkomst naar het sterrendom hebben betrekking op samenwerking met andere bekende YouTubers in de ruimte, zoals Shane Dawson, James Charles en David Dobrik. De ster heeft echter veel vriendschappen gevormd en verbroken tijdens haar tijd op het platform, naar verluidt niet langer bevriend met schoonheidsgoeroe James Charles.

In haar grotendeels populaire verhaalvideo's morst ze ook de thee over drama's die ze meemaakt in haar hechtere en persoonlijkere vriendschapskring. Dit is de inhoud waar veel van haar fans voor leven.

Naast haar klassieke verhaalvideo's kreeg Tana ook een populariteitsboost voor haar openbare relatie met actrice Bella Thorne, met wie ze in 2017 begon te daten. Veel van haar andere controverses, zoals TanaCon en vetes met andere YouTubers, brachten haar nog meer in de schijnwerpers.

Wat is de volgende stap in Tana's carrière

Vanwege Tana's sprankelende, uitgesproken en extraverte persoonlijkheid, is het niet moeilijk te begrijpen waarom veel van haar fans zo dol op haar zijn. Nu ze echter zulke geweldige prestaties heeft geleverd op het gebied van haar YouTube-carrière, vragen velen zich af wat de volgende stap zal zijn voor Tana's carrière. Gelukkig hebben we al een korte preview gehad.

Tijdens 2021 lanceerde Mongeau haar langverwachte nieuwe podcast 'Canceled', die veel positieve feedback kreeg van fans. De podcast bevat een scala aan verschillende gasten, waar gesprekken volledig rauw en ongefilterd zijn, in klassieke Tana-stijl. De podcast lijkt Tana op een stabieler en stabieler carrièrepad te zetten, met massa's fans die regelmatig wekelijks terugkeren voor meer. Hoewel een groot deel van de podcast beschikbaar is op YouTube, kunnen fans ook afstemmen via Apple Podcasts.

Aanbevolen: